Отговор: Готварски печки / FAQ на първа страница - обсъждане, мнения
Майка ми има нова печка... Сега купих и една на себе си от тия детските AEG-та(Този път ccb56490bm.)...щото една Германка тръгнала да се прибира в Германия... и аз...
- - - - - - - - - -
https://www.pazaruvaj.com/p/aeg-ccb56490bm-pP1130870422/#overviews/
Двойният котлон е с не работещо разширение.За Беко 57300 продават ли резервни котлони на керамиката или се сменя цял плот?
продават се за всички марки самите реотани , но провери че проблема наистина е в тях ( провери с мултицет за верига) , да не се окаже проблем с реле или ключ
Ако беше написал целия модел с буквите на плота/ печката или part# на частта, може и да се намери нещо по въпроса.
beko fsm 57300 spare parts - Google Search
Точният модел е cse 57300 gw . Печката има още един двоен котлон. Освен да пробвам замяна на ключовете. Не намирам котлони и реотани като части или трябва да видя сериен номер и по него, или направо да се купува нова печка.
Кои марки са читави за тези по-тясните модели?
Имам Elektrolux 6430 AOX на 11 години. Повреди се пластмасата с трите бутона на таймера и не мога да намеря. Скъса се и въздуховода, който изкарва парата от фурната. Намерих го на цена 68лв. което ми се струва много. Мисля да купя Elektrolux LKR64022A A, ако не намеря части за старата печка. Какво ви е мнението за тази печка? Или по-добре BOSCH HKR39C250A.
1 Прикачен файл(ове)
Тези дни остана време и позамерих ключът и реотаните на един от котлоните. Ключът работи, превключва малък и голям кръг.
Последва замерване на реотаните. Той бил един с разширение. Може би малко неправилно мерих, защото не видях първо снимката в интернет как са вързани вътре.
Мерих през двате гнезда вляво, или пълната верига малък + разширен кръг включени и там нещата заглъхнаха.
Част номер 1058211004 е наличен на цена от 82 лв ! :D
Сори, но не смятам да набивам близо стотарка с доставката и то без гаранция в тази издънка за 500 лв.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=43004&stc=1
Един въпрос за тази фурна https://www.aeg.bg/kitchen/cooking/o...en/bce558370b/
Някой знае ли какви нагреватели включва функция пица ? Аз намерих 2 опции - горен , долен и вентилатор или долен, кръгов и вентилатор.
Реално фурната ми харесва заради това ,че има каталитични панели навсякъде , а не само на задната стена , но пък у нас се готви само на долен + кръгов - тоест ако го няма , няма и смисъл да я взимам
пък вече някой ако има и мнения за тази серия фурни - добре дошло
В характеристиките е описано какви са опциите за печене.
- Функции за готвене на фурната: долен нагревател, Грил, Грил + долен нагревател, Грил + долен нагревател + вентилатор, Грил + вентилатор , Кръгов нагревател + долен нагревател + вентилатор, Кръгов нагревател + вентилатор, Кръгов нагревател + вентилатор + изпарител
това съм го видял , ама тия функции не съответстват на копчетата на фурната - там където е пицата - затова питам , Като ги позадраскаш и остават 2 функции за пица . Като видиш в сайта на АЕГ, функция пица е описана като горен, долен и вентилатора(ама общо за АЕГ , не за модела , като питаш гугъл - и там разнопосочна , chat gpt - същата работа - дава и двете :)
Според мен за различните модели е различно - глупаво , ама що да не
Ще взема да им пратя съобщение на тия убавци от съпорта , пък и ще поразгледам Елекролукс моделите - като гледам частите са еднакви , може и функциите да са еднакви.
Пробваш едно, второ за пица и където става го ползваш. Нещо + вентилатор.
за пица не ми трябва - тесто не ям :)
по-скоро ми трябва кръговия + долния - това сме го установили като универсална функция за всичко и след като сигурно 20г е готвено така , малко е късно да се променят навиците :) , а да не говорим че тая функция почна да изпада от всякъде. Горенйето малко след 5тг сдаде багажа - фурната си е супер , но електроника приключи, пък нещо не ми се дават 300лв за експеримент - по-добре нова :)
Иначе опция ми е и 6та серия на бош където я има функцията.
Прегледах електролукса - и там тази информация е строго секретна. В горенйето е долен, горен и вентилатор - но след запитване :) .
Това , което установих при търсенето е ,че евтините модели на всички фурни ( без Беко) са минали на врата с 2 стъкла - да им се начудиш на маркетинга , колко ще изкарат от 1 стъкло или просто бутат потребителите към по-скъпото ?
Едно време имаха горно, долно, горно+долно когато нямаха вентилатори. Сега някак разчитат на вентилатора и спестяват по някой реотан предполагам или да не вдига голяма мощност като са включени всички.
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
i486
Едно време имаха горно, долно, горно+долно когато нямаха вентилатори. Сега някак разчитат на вентилатора и спестяват по някой реотан предполагам или да не вдига голяма мощност като са включени всички.
По принцип кръговия + вентилатора изключително бързо загрява фурната , а отделно при готвене циркулацията на горещия въздух спомага за това реотаните почти да не се включват и реално конвекцията е показана като 0,69 кв/ч , докато традиционно готвене (горен + долен) половин киловат отгоре - това може да се види навсякъде. Отделно при конвекция градусите са по-ниски .Та реално комбинацията на кръгов+вентилатор пести време и енергия.
Относно хансата от горния пост - пита се какво е горещ въздух ? така е описано и при много други марки - тоест има ли или няма включен вентилатор , със или без кръговия - строго пазена тайна :)