За AEG се отнася къдренето.
Преглед за печат
За AEG се отнася къдренето.
учудващо , но съпорта отговори доста бързо - горен , долен и вентилатор - тоест отпада , май отиваме на бош-а
Фурната дойде, след като куриера я беше забравил някъде по веригата и всъщност дойде само един тиган първоначално :lol: - от Технополис беше такава промоцията - фурна с подарък тиган ( що не тава - не знам)
Та фурната готви, ама малко критика
На място мострата в магазина беше произведена в Испания, тази която дойде - в Полша . Определено има разлика в пантите между двете - мострата се затваряше много по-бавно и по-стегнато от полската , ама и двете не тряскат накрая. Не очаквах баш от технополис тоя трик
докато готви - свети постоянно лампата - някаква халогенка 40в
докато готви - часовника не се вижда - меко казано малоумна работа - показва температурата през цялото време , трябва да се гледа часовника от микровълновата :lol:
Като го сравнявам с китайското горенйе за половин цена, боша си е гола вода - дано си изкара гаранцията :lol:
Е, и Милето е така. Първото е да си виждаш какво става вътре, второто не е болка за умиране :).Цитат:
…докато готви - свети постоянно лампата - някаква халогенка 40в
докато готви - часовника не се вижда….
Аз фурна с гаснещо осветление, когато работи, не съм срещал!
Ако ти пречи, демонтирай "светилника".
Същото е и с "часовника". Основен параметър е температурата.
Предполагам, не си чел упътването, по стара българска традиция!
Старата Електролукс връщаше на часовник след като нагласиш температурата.
Като я сменихме милото веднага го забеляза, защото там си гледала колко е часа :wink:.
Взимайте си фурни с механичен терморегулатор, жалко, че при хладилниците са вече кът.
упътването е четено - има няма 10 странички с картинки
до сега не съм имал фурна дето часовника да не работи докато се готви - тоест да не знаеш кога си почнал и кога трябва да приключиш - на тая си стои цифрата 180 ( например ) и това е . Реално погледнато и на раховеца преди 40г пак така е нямало часовник :lol: и се замислям защо от бош изобщо са сложили това мини екранче , като е напълно безполезно - можеше и без него
Иначе на предните 2 фурни след като стигнеше температурата имаше звуков сигнал и почваше автоматичен таймер да отброява времето - доста удобно . Тука нищо - чист раховец .
Относно лампата - на предните фурни е угасена дори и при готвене и реално ти може да си избираш дали да е светната или не - има си сензорен бутон . На старите бош като чета е имало опция също - на новите не
Ама здраве да е - важното е ,че реотаните работят
Мм..., не знам...
Най- еФтиното Миле с пиролиза (опцията на която най-много държа) е 1799лв - 47кг., докато най-евтиния Неф с пиролиза е "само" 1859лв и тежи "цели" 39,3кг..
Това от техните официални сайтове.
Верно Милето е на промо, но дори и без - разликата е незначителна.
https://shop.miele.bg/furni-za-vgraz.../12144190.html v/s
https://www.neff-home.com/bg/bg/mkt-...ens/B6ACH7AN3F
На миле това им е запазен маркетингов трик, правят уредите винаги по-тежки от реално необходимото и потребителите го асоциират с качество.
На една фурна дали ламарината ще 2мм или 3мм няма никакво значение, там важно е друго, тоя 1мм повече ламарина им струва 20лв. отгоре, но ти го продават за 200.
Явно никога не ти е изгаряло дъното на фурна над долния реотан.
От опит - електрониката изгаря години преди ламарината изобщо да покаже признаци :lol: . До сега не съм имал случай ламарината да изгори , а в къщи се готви всеки ден - та и 0.5 да е ламарината, няма да сдаде багажа бързо
Стария Електролукс, made in Germany, му се проби дъното при работеща електроника…
Милетата, като ги гледам евтниния със скъпия модел разликите са все такива дето не ме вълнуват особенно - WiFi, голям дисплей, пара(не ползваме) и т.н. Единствено скъпата - 10К - е неръждавейка вътре.
Със сигурност е добра, но е за маниаци готвачи или някой дето се чуди за какво да си харчи парите.
Па килата(ламарини, изолация) им същите…:).
Наскоро взех на майка ми Бош с пиролиза за малко над 1К, да не решите че съм някакъв луд фен на Миле :lol:.