Re: Покупка на миялна машина - безсмислено или напротив?
Имам основание да смятам, че великите марки не са същите. Имам "маркова" миялна 2 ръка (Сименс-работи чудесно). Сега се заглеждам по Бош/Сименс. Извън миялните, на пералните от тази марка един програматор е ~ 550 лева, на миялните цените на частите са сродни. И докато старите им неща са много здрави, сега си се повреждат често и почти винаги след изтичане на гаранцията :) Сякаш всичко е изчислено по 3,14 да си купиш нова. Затова се оглеждам за "оригиналните" продукти на някой амбициозен китайски или турски производител при който цената точно отговаря на качеството. Според мен Midea и Beko са такива.
Поръчах си тази:
http://bosch.expo2000.bg/category.php?cat=p1_c5&pid=7, и я получих преди 10 дни.
Стига вече с тези медеи, електролукси и прочие!
5 години гаранция мисля че достатъчно красноречиво говори за качеството на продукта,
Вместимост: 9 комплекта
Консумация на електроенергия: 0,8 kWh
Консумация на вода: 13 л.
Класове: А / А / А
споделете какви препарати ползвате
при първо пускане слага ли се сол, каква и колко
кои препарати са за предпочитане - таблетки, прах или гел
Аз слагам на Сомат теблетки 7 в 1 и съм много доволен. Не слагам нищо друго. Те си имат всичко. Прочети по-напред в темата пише нещо интересно за солта и не виждам причина да не се слага първия път...
Солта за съдомиялни не е Calgon, а Calgonit. Аз си взимам от Метро сол Aro. Гланц също Aro. Таблетки - от онези с трите фази. И макар, че уж са 3 в 1, аз си зареждам и сол и гланц отделно.
Не е вярно че машината може да работи без сол и че това било реклама. В инструкциите изрично си го пише - да не се ползва без сол, или при светещ индикатор че солта е свършила.
Още едно нещо от инструкциите - след зареждане със сол - машината веднага да се пусне. Колкото и да се внимава при зареждането със сол - попада и извън резервоара. И може да предизвика корозия на тези места. Затова след зареждане - се пуска, за да се отмие.
По разни форуми четох, че щом се използват таблетки 3 в 1 не е необходимо да се слага сол и гланц, и така и направихме: пуснахме (жената де,аз гледах отстрани) първия път със таблетка all in 1 на калгонит, без да слагаме сол и гланц. Получиха се петна по чашите и чиниите, обвинихме миалната че няма сол и гланц, и за това е така. На другия ден си дадохми парите, и ефекта беше "поразителен" - всичко беше побеляло от сол, сякаш слана беше паднала върху тях. Оказа се че всички нови миялни правят така, и трябва да се пуснат първоначално без съдове, за да може да се измият от смазки и пр. От тогава слагаме само таблетки, и проблем няма, не слагаме нито сол нито гланц, индикаторите си светят, а тя си измива си перфектно! Оказва се че е една супер помощничка на жената!
Claro - вече втори пакет. Вършат работа без сол и гланц. Не по вече от 30 ст. на таблетка. Сол не съм слагал от година защото нещо не е в ред регенерирането на йоннообменната смола. Таблетките се справят дори и във Варна. Кларото в момента са с водоразтворима обвивка на таблетките (това не е отбелязано на някои от пакетите), поставят се директно без да се късат.
Още не съм се навил да пробвам Сомат, идват над 65 ст. на таблетка.
Днес си купих миялна машина КАНДИ за600лв ,3пъти Аклас.Пълен боклук наводними къщата за2часа три пъти,варви10 мин. Eпочва да тече от вратата блокирва и толкоз.утре ще якарам на сервиз.Моделаи е CSF4570E
Цитат:
Първоначално публикувано от zz_stefanov
Още не съм се навил да пробвам Сомат, идват над 65 ст. на таблетка.
не е вярно. преди два дена отново си купих "сомат" таблетки - 110бр за 29лв
Цитат:
Първоначално публикувано от FearMe
не е вярно. преди два дена отново си купих "сомат" таблетки - 110бр за 29лв
Тези колко в едно са. При нас разните 6 в 1 са си около 65 ст.
Заинтригува ме, ще потърся от твоите. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от gigabite
Днес си купих миялна машина КАНДИ за600лв ,3пъти Аклас.Пълен боклук наводними къщата за2часа три пъти,варви10 мин. Eпочва да тече от вратата блокирва и толкоз.утре ще якарам на сервиз.Моделаи е CSF4570E
Колега аз купих същата преди 2 месеца. Първият месец работи перфектно и бях много доволен но януари започна да блокира при превключване на различните режими на работа. Лошото е, че проблема се появява веднъж на 5-6 дни а от сервиза ми казаха , че трябва да откаже тотално за да и обърнат внимание. Я кажи как така ти надводнява, нещо уплътненията ли не стават или.......
Водата текна от долу на вратата .Кандито вчера го занесох на сервиз ,първо ходих до технополис от там ме пратиха на сервиза суговорката че ако не стане до30 дни ще си взема нова.От сервиза се очудиха че има проблем ,за тях КАНДИ емного добра тахника . Казаха че нещо с електрониката е някаква платка.Ще чакам да видим какво ще стане.
Цитат:
Водата текна от долу на вратата .Кандито вчера го занесох на сервиз ,първо ходих до технополис от там ме пратиха на сервиза суговорката че ако не стане до30 дни ще си взема нова.От сервиза се очудиха че има проблем ,за тях КАНДИ емного добра тахника . Казаха че нещо с електрониката е някаква платка.Ще чакам да видим какво ще стане.
Здр Колега!
Какво стана с Кандито, оправиха ли го?
При мен проблема започна да го прави почти всяка вечер, тръгва чак след 3-4 рестарта. Мамка му като знам с какъв зор я вградих в кухнята , сега пак трябва да я изкормвам, шибани китайски боклуци , мръсни!!! :gun_bandana:
Цитат:
първо ходих до технополис от там ме пратиха на сервиза суговорката че ако не стане до30 дни ще си взема нова.
Голяма грешка! По закон оставяш стоката там откъдето си я купил, а те я носят до сервиза и я вземат обратно. Ти работа по сервизи нямаш. По закон са длъжни да я оправят до 30 дни, иначе ти връщат парите или ти дават нова.