Re:Покупка на миялна машина - безсмислено или напротив?
Няма проблеми с машинатата ти. То си пише в упътването и за щракването и за неразтворената таблетка.
По памет:
1. Щракването е нормално - отваря се отделението за препарата (таблетката в случая).
2. Таблетката остава неразтворена при кратки програми - опитай с по-дълга програма.
За кратките програми ползвай прах или гел (чувал съм че някои домакини делят на две таблетките - но ние нямаме такъв опит и тва не го препоръчвам).
Цитат:
Първоначално публикувано от alien_1
Май ще е Бош - SRV 43M23EU от линка! Мерси!
Даже си харесах от сайта им и други уреди - плот и фурна за вграждане!
Няма да съжаляваш за избора си. Миялната е made in Germany. От фурните не взимай 311Е1 и 331Е1.
Цитат:
Първоначално публикувано от InternetZombie
На мен също ми предстои купуване на съдомиялна машина и да не отварям нова тема се надявам да ме насичите и мен към конкретни марки и модели в тази тема! Моя бюджет обаче е до 700 лв.! Кое е възможно най-доброто за тези пари?
Чувам добри думи за ВЕКО!
Какъв монтаж те интересува? Свободностоящ или ще я вгаждаш. И освен това уточни ширината 45 или 60см. Беко не са лоши и се побираш в бюджета дори и с моделите за вграждане.
Свободно стояща да бъде!
Също така да е за 12 комплекта, клас ААА, индикатори за сол и гланц и отвътре да не е с пластмаса!
Ако 700лв. не са сетните ти сили виж това http://www.volta.bg/index.php?page=i...1&itemID=21371 5г. гаранция до края на месеца 13 компл. специялно отделение за разтваряне на таблетките отл. старт и всичко което ти дойде на ума. 80-то лева отгоре ще ги забравиш много скоро и ще си имаш един качествен уред. Ако нямаш възможност това е топ модела на Беко http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/(xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-1_1_69_80_82_72_6_9_81_90_79&uiarea=3&carea=DEBA6B1275F0C5F1A90A002481B479E9&cpgnum=4&citem=DEBA6B1275F0C5F1A90A002481B479E9FCB1FDC25920694D917880020D 06C6F8)/.do?rf=y тук спестяваш към 140лв. Успех в избора :Drinks:
Определено, Беко е отлично решение! Само дето са увеличили цената му - беше по 510лв.
Ама "промоции".....
По темата- досега никой не е изхвърлил миялната машина за да продължи да мие на ръце. Най-малкото я е подменил... angel
Ползвам аристон и е нормално да се чува щракването, описано по-напред. В София май може и без сол да се мине- вече повече от оловин година мием без сол и няма проблем. С прах за миялни, не с таблетки в които има сол. Даже имам наблюдение, че с прах освен по-икономично(можеш да дозираш според броя съдове) е и по-хубаво миенето. До скоро нямаше навсякъде ароматизатори за миялна машина. Има един специфичен мирис на химия, особено се усеща в чашите. Това е единствения недостатък може би. Но миналото лято си накупих една торба ароматизатори от чужбината. Интересното е, че 12 бр ароматизатори в Италия струват колкото 2 броя тук!!!! :2guns:
Я пусни снимка на ароматизаторите, моля?
Re:Покупка на миялна машина - безсмислено ил
Имаме Мидеа за 9 комплекта, не мога в момента да напиша точния модел. Имаме черни чинии, по тях най-много си личи, че остава нещо като филм с препарат отгоре неизплакнат, понякога на вадички. На белите чинии не си личи изобщо, на шарени пък съвсем. Ползвали сме всякакви таблетки, калгонит, сомат, мидеа, прах калгонит ... все същата работа. Отделно слагаме сол и отделно гланц, нищо, че в таблетките има. Чудя се дали проблема е в made in China, май ще трябва да идем на гости на някой с черните чинии и да пробваме в чужда съдомиялна. Заради тази мания всичко плакнем преди употреба, че кой знае колко химия ще изпием и изядем иначе :yikes
п.п. мъжа ми чака да изтече гаранцията и да направи ъпгрейд :)
Намали малко гланца, ако живееш в регион с по-мека вода, или използваш комбинирани таблетки. Мисля, че в това е проблема.