Re: Покупка на миялна машина - безсмислено или напротив?
   Цитат:

Първоначално публикувано от Barbarian X  
 При мен проблема започна да го прави почти всяка вечер, тръгва чак след 3-4 рестарта.

Проблема е в програматора според мен. Не знам как ги тестват в заводите , но и аз имах преди месец подобни проблеми с Beco , закупена от Технополис. Просто не си довършва програмата за някакви си 5-10 секунди и като я изключиш така при следващото пускане блокира. При мен също е вградена и нямах никакво намерение да я вадя оттам , така че те дойдоха (аз не съм бил в къщи тогава). Бъзикали са нещо по програматора и са казали , че ако продължава така ще го сменят , както и това което написах по -горе , че имат по принцип проблеми с програматорите.
 Колкото и да е странно за мен оттогава върви (да не чуе дявол , пък и да не го прочете :)) ).
  преди два дни взех кандито от ремонт казаха че някаква платка е игоряла. Която платка е била защита против препълване затова текнала водата и е блокирала машината. китаиска работа а в технополис ма обеждаваха че била произведена в европа а и такапишеше на цената но като са прибрах видях на кашона с малки букви произведено в китаи . Дано да варви да не се разваляче направо сам болен за първи път копувам нещо което се разваля.
  Здр!
Днес се разбрахме с хората от сервиза (не и без намесата от страна на ръководството на Технополис) изведнъж решиха, че "платката" се е скапала и даже няма смисъл да им нося машината в сервиза просто поръчват частта и когато дойде от София идват у нас и я монтират. Това напълно ме устройва. А така се бях натокъл да се карам с тези от Технополиса но хората излязоха много разбрани, вписаха рекламацията в регистъра и ми предложиха да пратят транспорт да вземат машината да я закарат в сервиза ако се наложи!Останах приятно изненадан!!!
  Здравеите. http://appliances.market.dir.bg/zoom...id=18&cat=3295 Ето така изглежда нашата.Питането ми е следното.Първият път като я пуснахме, беше с таблетка All in 1.Без сол, без гланц.Явно че този гланц не е задължителен.Може и без него.Но тази сол...Вече 4-5 пъти е пускана без сол и всичко си беше наред.Водата тук при нас е твърда.За твърдата вода-задължително сол.Сложих вчера и я пуснах.Чиниите излезнаха с петна.Незнам на какво може да се дължи това.Да не би да съм объркала местата на препаратите?...което силно ме съмнява,тъй като прочетох книжката с инструкциите към 10 пъти.
   Цитат:

Първоначално публикувано от b0reto  
 Здравеите. 
http://appliances.market.dir.bg/zoom...id=18&cat=3295 Ето така изглежда нашата.Питането ми е следното.Първият път като я пуснахме, беше с таблетка All in 1.Без сол, без гланц.Явно че този гланц не е задължителен.Може и без него.Но тази сол...Вече 4-5 пъти е пускана без сол и всичко си беше наред.Водата тук при нас е твърда.За твърдата вода-задължително сол.Сложих вчера и я пуснах.Чиниите излезнаха с петна.Незнам на какво може да се дължи това.Да не би да съм объркала местата на препаратите?...което силно ме съмнява,тъй като прочетох книжката с инструкциите към 10 пъти.

По принцип таблетките тип всичко в едно би трябвало да съдържат сол гланц и миещи съставки но определено те не са достатъчни . Аз ползвам по обикновени таблети да речем 2в1 или течен препарат но задължително си зареждам машината отделно със сол и гланц /български на медикс/ и резулттатите са чудесни.
  Аз пък от година и половина имам една малка помощница Midea върши си стахотно работата и ми е голяма отмяна ,защото като се развихря в кухнята настава едно цапане :yikes леле мале.Дано работи още дълги години че инъче маникюристката ще види зор :)).Що се отнася до таблетките най съм доволна от Сомат,веднъж се излъгах с Калгонит и после видях зор с полирането.Е накрая само мога да кажа да са живи и здрави всички мъже които са помислили за своите половинки :bravo
     Re:Покупка на миялна машина - безсмислено или напротив?
  Аз имам 1 въпрос - купих си миялна аристон , обаче като сложа таблетката, на която и да е програма като минат 10 минути се чува отвътре едно щракване и кутията и се отваря и след като приключи цикъла я намирам на земята. Това не би трябвало да е нормално?
   Цитат:

Първоначално публикувано от loraK  
 Аз имам 1 въпрос - купих си миялна аристон , обаче като сложа таблетката, на която и да е програма като минат 10 минути се чува отвътре едно щракване и кутията и се отваря и след като приключи цикъла я намирам на земята. Това не би трябвало да е нормално?

Ползвай прах за миялна!
  Или гел - по-икономично е, както казва Леля Мария. :))
  абе то дали прах, дали гел - при lorak има друг проблем...

отделението за таблетката механизирано ли е по някакъв начин?
"земята" = пода на миялната? как така остава неразтворена?!
  Да, под земята имах предвид пода на миялната. Иначе самата кутийка за таблетката се захваща с нещо като палче, не изглежда да има някаква механична връзка със самата миялна. Как остава неразтворена и аз се питам.
  loraK,а какви таблетки ползваш?
   Цитат:

Първоначално публикувано от loraK  

Не е нормално, затова отговори на горния въпрос: "Какви таблетки ползваш?" :)
И още няколко въпроса:
"След приключване на цикъла" съдовете измити ли са или не са?
Колко време продължава миенето?
Свързана ли е към водопровода миялната и има ли вода? :)
Какво е налягането на водата?
Има ли устройство за редуциране на налягането?

Но според мен трябва да опиташ и с други таблетки и тогава ако пак е същото да търсиш проблема. :)
  Таблетките са калгонит max in 1 powertabs.

Миенето продължава в зависимост от програмата, има от 30-40 до 2ч.

Съдовете са измити. За налягането на водата нямам представа, сигурно е нормално (ако може да се каже нормално).