Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 35

Съдомиялна каква да бъде и място за монтаж

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Re: Съдомиялна

В цялата схема има един много неприятен момент на който ще обърна внимание.При условие че маркуча ще върви по пода а изхода му ще е на височината на сифона означава, че всички остатъци от храна по тежки от вода ще остават в него! Което ще доведе до частично запушване на маркуча .

2.  

3. Member Аватара на myrshavija
    Тук е от
    Nov 2004
    Живее в
    София, Дружба 2

Опитвам се да изтъкна, че няма значение дали каналът е на нивото на пода или на 40см от него. И в двата случая помпата "бута" водата до височина от 50см, където е най-високата точка на гърба на съдомиялната, а натам вече не е интересно какво се случва.
    За останалата вода в тръбата - не виждам какво пречи да си стои там до утре, когато ще се пуска съдомиялната пак.
    А за остатъците от храна по съдовете - мисля, че не е препоръчително да се слагат съдове с остатъци в съдомиялната, въщи всички съдове се изплакват с вода и остатъците се отстраняват ПРЕДИ слагането им в съдомиялната.

4. Тук е от
    Mar 2008

Колеги много ви благодаря за мненията и съветите.Ако някой вижда друго решение на проблема моля да го сподели защото май най накрая ще разваля всики шкафове заради тази тъпа съдомиялна.И друго чували ли сте за съдомиялни на 40см. широчина?

5. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

@myrshavija
    Съгласен съм с написаното в последния пост, така е, не е интересно че ще остане вода след като има коляно с водна "тапа".
    Tова при изпълнение на второто ти условие, да няма сериозни остатъци от храна по съдовете, но за съжаление не всички го изпълняват.
    Иначе си напълно прав, водата която остава не пречи, също както и след сифона на обикновената мивка.

@kristi77
    Не мисля, че жена ти ще има нещо против да извикаш един дърводелец, който с една обикновена дрелка оборудвана с "корона" за дърво и с определен размер разбира се да пробие отвори в задната част на страничните стени на шкафовете.
    Ще сметнеш постепенното снижаване на нивото от изхода на машината до нивото на канала.
    Играчка е, но поне ще запазиш "фейса" на цялата кухня, която наистина изглежда добре.
    Това при условие, че имаш поне малко място зад печката.

Един сантиметър на метър е стандарта, но си е и вързване на дупето на хидравлиците. И по малък наклон върши работа, ако няма друг начин.
    А и като гледам, имаш само едно коляно. При малко повече фантазия и сръчна ръка, можеш така да го сглобиш, че да е разглобяем възел и да можеш при нужда, през една две години да прекарваш тръбата [двете части] с една четка, топла вода и химикал за да махнеш мазнотиите, които са се натрупали по нея.

Лично аз съм против отварянето на "рана на г.за" със закупуването и поддържането на съдомиялна машина в къщи.
    Е ... ако сте някое мега ултра супер бохемско семейство и компания и всеки ден у вас е "Джик - Так", ОК, тогава си заслужава, но иначе ... за мен си остава каприз. И то не евтин.

За кръчма, за кафене, да, подкрепям с две ръце, изплаща се за отрицателно време машината.
    Но за в къщи ми се струва неоправдано.

6. Member Аватара на myrshavija
    Тук е от
    Nov 2004
    Живее в
    София, Дружба 2

Malone, глезотията си заслужава определено. И аз разсъждавах като теб, като от време на време прекарвах по 10-20 мин на мивката за миене на съдове и не ми се виждаше оправдан разход, но реших да угодя на жената и сега, като виждам колко е доволна, не съжалявам нито за миг.

7. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

О, да, заради удоволствието да видя жена ми доволна съм сигурен, че си струва. Имах предвид от икономическа гледна точка е малко неоправдано, но отчитам варианта да съм малко повече традиционалист от нужното.
    Както и да е, това не е важно, всеки си решава спрямо нуждите и възможностите. Щом има подобни решения на пазара, значи има ниша за тях.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Имах предвид от икономическа гледна точка е малко неоправдано, но отчитам
    E че съдомиялните не са толкова скъпи. Тръшкаме сума пари за компове.
    Важен е момента да има място къде да се сложи.Ей това е най-големия проблем

10. Senior Member Аватара на glarus
    Тук е от
    Aug 2003

Аз като собственик на такъв уред в нас вече почти година, мога да кажа следното. За лукс не е лукс. При мен кухнята е на терасата поради липса на място. Там си е студено сега като е зима. И ако трябва да стоя 20 минути ще лудна. Друго там топлата вода стига по 10 метра тръба и ако два пъти на ден се пусне вода източна 20 кила от бойлера. Сега я пускам на 2-3 дена и харчи задоволително малко като вода и ток. Най-голямо удоволствие има от съдомиялната когато имаме гости и има 15 чинии и 10 чаши тогава съм готов за 4 минути с подреждането и след час и нещо всичко е кристално.

11. Тук е от
    Mar 2008

Колеги какво ще кажете за този модел ELECTROLUX ESF-46010 цена 599лв. в момента на промоция в техномаркет.
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09025328
    Струва ми се малко евтина но с добри показатели мисля.Някой ако има някакви мнения за посоченият модел моля да ги сподели.

12. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Е клас AAA.
    Ако това отговаря на истината, а и се събира там ... рафтчетата където са, мисля, че няма какво да се замисляш.
    Не знам само доколко е качествена тази техника, предвид мястото на заводите, Мексико, Китай, Тайланд, Унгария и *****.
    В Швеция ня вярвам да поддържат производство.

13. Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Е клас AAA.
    Ако това отговаря на истината, а и се събира там ... рафтчетата където са, мисля, че няма какво да се замисляш.
    Не знам само доколко е качествена тази техника, предвид мястото на заводите, Мексико, Китай, Тайланд, Унгария и *****.
    В Швеция ня вярвам да поддържат производство.
    До колкото разбрах като се интересувах е италианско производство.AEG и ELECTROLUX са едни и същи.А колкото до мястото мисля да пробвам в този шкаф пак ако не стани ще пробвам да я сложа пред пералнята.

14.  

15. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Възможно е. Иначе шведска фирма ... знам ли?
    В сайта има българска част, нещо като продуктов каталог.
    http://www.electrolux.com/

16. Тук е от
    Mar 2008

Избор на съдомиялна

Какво ще кажете за тези съдомиялни.Коя е по добра?

http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09015607

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09025410

17. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Re: Избор на съдомиялна

Как така до сега писа в голямата тема и изведнъж се сети че трябва да направиш отделна тема ???
    Поне смени темата избор между 2 съдомиални
    Ако може модератора да премести мнението в голямата тема

18. Тук е от
    Mar 2008

Re: Съдомиялна каква да бъде и място за монтаж

Извинявам се грешката е моя не е нарочно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. място на тонколони
    От redred във форум Тонколони
    Отговори: 4
    Последно: 12-12-14, 16:05
  2. Място за монтаж на вътрешно тяло
    От UW във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 8
    Последно: 24-03-11, 13:09
  3. Съвет за място за монтаж на външно и вътрешно тяло
    От Relute във форум Въпроси свързани с монтажа
    Отговори: 24
    Последно: 23-11-07, 16:51
  4. Прблем със свободното място...
    От Caesar във форум Общ - софтуер
    Отговори: 18
    Последно: 15-04-04, 01:16
  5. Място за довиждане
    От Malone във форум За Форума
    Отговори: 18
    Последно: 17-03-04, 13:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе