Здравейте,
Поръчал съм да ми монтират 2 бр. Mitsubishi Heavy SRK/SRC 20 ZG-S и 2 бр. SRK/SRC 25 ZG-S. 25-ците са за хола и спалнята, а 20-ките за детската стая и кухнята.
За сега съм се спрял на следните места за монтаж, отбелязани в схемата:
От фирмата, която ще ги монтират ми обясниха, че монтаж над прозорците в панелни апартаменти не става, т.к. нямало достатъчно място (необходимата височина била около 80 см). За това за сега вътрешните тела са на други стени, въпреки че смятам, че над прозорците би било най-добре, т.к. ще духат по дългата страна на стаята.
За външните тела ми обясниха, че е най-добре да са директно срещу вътрешното, но от гледна точка за по-малко шум за сега смятам да е по-отдалечено по възможност. Напр. на спалнята съм се спрял на външната стена на балкона. За хола пък мисля да го изнесе на външната стена на балкона на съседа и да го убедя, че ако не е там ще е в моя балкон, т.е. на външната стена на неговата стая и за него също е по-добре да е така. На мен не ми се иска да е в моя балкан, както заради евентуалния шум, така и заради водата, която ще тече в балкона ми, а не директно навън.
Моля за съвет дали местата, на които съм се спрял са най-подходящите.
Наистина ли мястото над прозореца в панелка не е достатъчно за монтаж?
Чувствителен ли е ефекта когато двете тела са едно срещу друго или е по-добре да отдалеча външното заради евентуалния шум?
Предварително благодаря.