-
Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Точно същият модел, за който е питането - Bosch WAN28263BY , преди няколко месеца го взехме за 730лв с 5 год. гаранция. Доволни сме общо взето като само липсата на обособена програма "цветно" ни е забележката. Ако имах място все пак бих взел по-висока серия - освен разните екстри като програми и повечето кг пране, мисля и питата на казана е малко по-различна.
-
Ако това ви успокоява, моите Electrolux EWF10040W (2009) и EW6F328W (2018) също нямат програми или по-точно раздел за цветно пране.
Всичко е на база състав на тъканите или тип пране. като са добавени бърза и антиалергична програми.
И старата пере в пъти по-добре, с повече вода, естествено. Единствено вече ме дразни шума от работата на конвенционалния мотор.
Разглезих се от тихата работа на инверторния на новата.
-
svetlio1 , Gena_bs
Благодаря ви за разясненията и помощта! Радвам се че намерих някой, който има пряк опит с конкретния модел!
Поздрави!
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Точно същият модел, за който е питането - Bosch WAN28263BY , преди няколко месеца го взехме за 730лв с 5 год. гаранция. Доволни сме общо взето като само липсата на обособена програма "цветно" ни е забележката. Ако имах място все пак бих взел по-висока серия - освен разните екстри като програми и повечето кг пране, мисля и питата на казана е малко по-различна.
Обособена програма "цветно пране" се ползваше преди 30 години, когато пералните машини имаха само две температури и половина за настройка. Гена БС се е опитал да ви го обясни криво - ляво. Съвременните програми се съставят на база тъкани / материи. За другото има различни перилни препарати. Някои модели, като Мийле, имат допълнителна програма за много тъмни дрехи, което не е нещо по-различно от пране на фини тъкани с по-малко вода, както е например при Бош. Изключително полезни са кратките програми, позволяващи икономично пране на малки количества леко замърсени дрехи. А такива има достатъчно в 4-та серия на Бош, която е най-доброто за парите си към момента на пазара.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
-
Абе то, че намерихме комбинации - намерихме (ясно ми е , че се базират на тъкани/материи), ама "шефа" си е свикнал и си е удобно като с всичко, с което си свикнал.;) . Става малко "що да е просто като може да е сложно".
"Много тъмно" има и в Бош.
Иначе и сегашните (други модели/марки) си имат програма "цветно" , а и "преди 30 години" си имаше повече от " две температури и половина за настройка" щото стария Зероват още бачка и си има настройка на темп. през 5 градуса (колко е прецизна е друг въпрос) и достатъчно програми за всякакви ситуации :)
Както и да е - модела си е добър и се надявам да изкара безпроблемно поне 5г. гаранция .
:Drinks:
-
Здравейте, Miele WWD660 с отваряне на дясно - може ли да се смени да е на ляво ?
До колкото видях има някакви кабели на механизма за затваряне и преди да правя, каквото и да е моля за коменар. Може ли? Ще стигне ли кабела? Нещо допълнително купува ли се ??
Благодаря!
-
Вратата на пералнята няма възможност за обръщане, предвидена от производителя....
-
Прави шаблон и я обръщай.
-
Цитат:
brotzki
Прави шаблон и я обръщай.
И кой ще му признае гаранцията ако му потрябва.
-
Цитат:
ste1
И кой ще му признае гаранцията ако му потрябва.
Това е при положение , че има такава. Тогава да му я обръщат в сервиза.Щом на клиента не му е практактично. Като не могат, следва смяна на пералнята и готово.
-
Приятели, някой от вас ползва ли QuickDrive пералня на Samsung?
Заслужава ли смяна на Siemens WM14 за нова Samsung QuickDrive ?
-
Здравейте,
Имам нужда от малко съвет за избор на пералня до 700 лева.
Гледах на Бош този модел 2-ра серия: https://www.technopolis.bg/bg/Peraln...060BY/p/683970
И се чудя между един Електролукс и Беко:
https://www.technopolis.bg/bg/Peraln...6-X0A/p/680720
https://www.technopolis.bg/bg/Peraln...F328W/p/688332
Знам, че не трябва да се очаква много за тези пари, но кое бихте ме посъветвали да вземем?!
-
-
Цитат:
Rakeem
Иначе за тия пари, които ми предлагаш, гледах това: https://www.technopolis.bg/bg/Peraln...063BY/p/683995
-
Разликата е в настройките и програмите. Едната има предварително зададени настройки на темп. на отделните програми, докато при другата сам си избираш темп. за всяка една програма и има повече програми, също така има опция за пране с допълнително вода и настройка за предпране към всяка една програма, а не като отделна програма.
Аз бих взел тази, която съм ти предложил, но все пак питай жената, нали тя ще я ползва.