-
Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Да, малко като килограми имам предвид. Много кг. + високи обороти на центрофугата = проблем.
Иначе за безшумност е ОК. Като всяка пералка с инверторен мотор. Шума идва при центрофугата.
В този ценови диапазон, се гледа максимална гаранция, която да покрива всичко, щото някои не покриват лагерите. Пък колкото изкара след гаранцията е бонус.
А, и като всички нови еко меко глупости пере с малко вода, но така са всички от доста време.
-
-
Благодаря на всички за мненията.
Икономичността не ме притеснява особено.
Ще я ползвам 2 години, след това оставям този апартамент под наем, та дългата гаранция е бонус.
Електролукс и Горение идват с 5 години гаранция, те също ли поемат всичко, или през годините компоненти отпадат? Това е може би финалния въпрос, преди да избера окончателно.
Самсунг имат пералня, която е значително по-тиха в този ценови клас, но за тях почти нищо не пише.
Поздрави.
-
Не знам за гаранцията, но Gorenje отдавна не стават за нищо. Ако избора е м-у тези трите, със сигурност по-добре Electrolux или Samsung.
-
Условията на Електролукс трябва да се видят в гаранционната карта. Понеже за удължената важат тези от нея + 3г.
Ето при Candy, кога не важи:
Износени в процеса на обичайната употреба на продукта компоненти, например: пластмасови панели, пластмасови компоненти – дръжки, бутони,крачета, облицовки, панели, оси, ремъци, гумени маншони, лагери и др.
-
T.e. при Candy може да се каже, че няма почти никаква гаранция. Ако ти изкихат лагерите на първата година и пиеш една студена вода.
-
Май май, така излиза, въпреки че по закон минимума е 2г. на целият уред, иди доказвай кое и как.
Докато не си оправят условията не бих ги включвал в избор.
-
Аз имам Candy с 5 г гаранция , никъде не пише за тия изключения , пише си 5 г гаранция на гаранционната карта. Вече 3 години съпругата ми се опитва да я убие - не и се получава. Работи тихо и безпроблемно, ако си изкара гаранцията и умре , сълзи няма да роня, купена е 500-600 лв на промоция, колкото изкара - толкова.
-
-
Здравейте,
Това с гаранционните условия е малко странно, особено предвид факта, че например някои гаранционни условия не могат, или поне аз не успявам да намеря онлайн. Такъв е случаят с Електролукс. Те предлагат 5 години, и предполагам, че би следвало да покриват всичко. Това са моите финалисти:
GRUNDIG GW5P 58415 W - 5 години гаранция, не знам какво включва. Техник от Технополис се кълне, че това сега е марката, не дават много дефекти, скъпата версия на Беко било, и се сглобява в Румъния.
WHIRLPOOL FFD 9469 BV EE - 6 години пълна гаранция, както някой сподели тук, сглобена в Словакия.
ELECTROLUX EW2FN448S - 5 години гаранция, не знам какво включва, сглобена в Полша.
ELECTROLUX EW6F349BS - 5 години гаранция, не знам какво включва, сглобена в Полша.
ELECTROLUX EW6FN348AW - не знам нищо за тази пералня, предполагам пак е с 5 години гаранция, и също е сглобена в Полша.
Като цяло единственото важно ми е 1400 оборота центруфуга. Дали е 8 или 9 кг е без значение.
Бях се насочил към продукт 2 в 1, със сушилня, но изглежда са компромисни, пък и ще е в шкаф - няма възможност за комин, или къде да отива парата водата.
Оттам нататък, не знам дали от горе изброените има някоя, която да има силно изразено предимство. Разликата в цената е общо взето в рамките на 90 лева.
Или иначе казано, ако това бяха коли, но едната е с двигател с верига, която е значително по-дебела от другите, бих се насочил.
Специалистите тук могат ли да ударят рамо, или да взимам Whirpool-а, и да си свиркам със 6 годишната гаранция?
Хубав остатък от седмицата :)
-
Разходи се до някой магазин и поискай да видиш гаранционната карта на различните марки.
-
Никой не центрофужи на 1400 об, обикновено се слага на 800, при по-малко тегло може на 1000, на 1200 обикновено пералнята тръгва на разходка , на 1400 отива докато си опъне маркучите или комшията от долния етаж може да я намери при него.
-
Е как никой. Жената я въртя първата седмица 1400 оборота, после за спорта ги намали 1200 и така мисли да си я търкаля занапред.
-
Центрофугата под 1000/1200 оборота значително съкращава живота на сушилнята, ако се ползва такава. Ако пералнята не е китайско чудо и е добре нивелирана няма да тръгне да се разхожда.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
CubanLinx
Центрофугата под 1000/1200 оборота значително съкращава живота на сушилнята, ако се ползва такава. Ако пералнята не е китайско чудо и е добре нивелирана няма да тръгне да се разхожда.
Това с разхождането не го разбирам.
В момента съм с вградена АЕГ, и всеки път я въртя на 1600 оборота, и си работи нормално.