-
Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения
Brotzki, от близо 2г. се оплаквате от дадения модел на Сименс! Най-вероятно, има фабричен дефект! Фирмата изтегли от БГ високия си клас ...( а именно Сименс) и остана само с по бюджетния, на Бош.
П.П. Аз, ползвам Бош, купен от Технополис ( сглобяван в завода, в Турция)и вече над 5г. няма никакви проблеми.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
-
Ем, ще доливам вода с лейката, щом не става със сервизно да променя дажбата на вода. Като даде фира ще се сменя тогава.
-
То не е иди ми дойде ми. Всяка програма си има определена температура и количество вода, за да работи както е проектирана. Ако има дефект го отстрани или взимай нова. Това с добавянето на вода ръчно е Ганьовско решение.
-
Това е решение - побългаряване. :) Не се пере често. Всичко друго е на 6 по машината. Като нова също переше с малко вода. Техниците от Сатиров го потвърдиха няколко пъти на жената. Сега след като е извън гаранция, реших да ви питам за корекция на водното ниво, но не ставало. Здраве да е.
-
Tи сигурен ли си, че функацията Water plus не пере се повече вода, тъй като Бош и Сименс са едно, а при Бош пере с повече вода + допълнително изплакване.
-
Моля за мнение за някоя от следните пералини - всичките са 7 кг и 1400 оборота от технополис.
- пералня GORENJE WEI74SDS https://www.technopolis.bg/bg/Peraln...74SDS/p/682721
- пералня LG F4WN207N4E https://www.technopolis.bg/bg/Peraln...07N4E/p/680296
- пералня GRUNDIG GWNE 67 E432 https://www.technopolis.bg/bg/Peraln...-E432/p/683727
Предназначение - ваканционно жилище, ще се използва около един (максимум два месеца) в годината.
Изискванията са да е 1400 оборота, 7 кг (за предпочитане, алтернативно 8, но не повече), да не е много шумна и от дългия престой да не се поврежда от само себе си (визирам платката). Не е от значение дали казана е от пластма или дали лагера може да се сменя.
Аз клоня към LG, но ако има някой запознат или друго предложение - ще бъда благодарен.
Предварително благодаря на отзовалите се.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
Rakeem
Tи сигурен ли си, че функацията Water plus не пере се повече вода, тъй като Бош и Сименс са едно, а при Бош пере с повече вода + допълнително изплакване.
Поне така пише в книжката. Само допълнително плакнене. Щях да забележа ако наливаше повече вода.
https://i.postimg.cc/kMcVhCKR/20210715-134717.jpg
-
Здравейте,
старата ми пералня е за сменяне, та искам да попитам
бихте ли споделили мнение за тази на Бош
Bosch WAN28263BY
https://www.bosch-home.bg/productlis...nes/WAN28263BY
дали е добра ?
-
Става, най-сериозният недостатък е липсата на обособена програма "цветно" (в цялата 4-та серия) и се налагат експерименти
-
Има Dark wash, което си е цветно, иначе цветно си се пере на памук, но с по-ниска температура на водата, примерно 30гр. и препоръчително обърнато с 'хастара' навън.
-
Dark wash е много кратка програма за черни/много тъмни дрехи, а същи и с поставени малко кг (мисля до 4кг го пишеше по описание) . Тъпо е щото онуй "еко 40-60" дето са го пльоснали на мястото на "цветно" при другите им серии едва ли някога ще го ползвам, а каквото и да си говорим програмите "бяло/памук" и "цветно" са си най-използваните за сигурно 90% от потребителите.
Не че не става и на "памук/бяло" да се пере "цветно", но е по-дълга програма - обикновено на нея май вече пере жената с натиснат "спийд перфект"...
баси , сбрали сме се мъже да коментираме перални и как се пере ;)
-
Аз не съм чак толкова навътре в спецификите на програмите, но от време на време пускам по нещо и ползвам само памук, като играя с температурата и центрофугата в зависимост от това какво пускам.
Иначе що се касае до техниката гледам да съм в час с всичко дето е вкъщи, а и гледам да се емаципирам по малко, иначе се сърдят.
-
svetlio1 , Rakeem ,
Благодаря ви за отговорите и за поясненията
Не съм купувал пералня скоро и тази специфика с липсата на обособена програма за цветно пране не ми беше ясна.
Искам да попитам друго - този модел е от четвърта серия. Някъде, вече не си спомням къде, прочетох, че от по-старите серии като тази, машините са с разглобяем казан.
Значи ли това, че този модел да речем е по-достъпен и лесен за ремонтиране, в сравнение с модел от шеста серия?
Също така за този модел конкретно е посочено, че е произведена е Полша, докато всичко от шеста серия - произведено в Турция.
Не знам дали това има някакво действително значение за качеството на машината, тъй като и аз съм с програмирани от масовата култура негативни предразсъдъци към турските стоки.
Прекарах доста време през изминалите почти два месеца да чета из интернет пространството докато се пообразовам по въпроса, и като цяло ми се струва най-добре да се пита тук , тъй като виждам че разговарящите обсъждат нещата по-скоро от малко по-обективни и конкретни технически критерии.
Та какво мислите откъм качество в малко по-дългосрочен план - дали да се насоча към тази и ли нещо от шеста серия ?
Този модел конкретно му дават и 10 години гаранция на мотора .
Другата ми опция - в града ми има магазин за втора употреба бяла техника внос от Швейцария. В момента имат Siemens IQ7 за 320 лв, но когато питах магазинера какво и е 'било повредено', не можах да получа конкретен отговор, само че 'западняците ги изхърляли след година употреба', така че е малко на късмет работата с такава покупка .
-
Да , 4-та серия е с разглобяем казан ... надявам се да не ми се налага да я ползвам тая "екстра" ;).
Лично аз като ги разглеждах по магазините не забелязах видима разлика в качеството на 4 и 6та серия и едва ли има значение. Завода си произвежда за Бош и дали ще го правят Хасан и Кшищов по родните си места или Мюмюн и Вацек в Германия ;) едва ли има значение ...
Аз взех 4-та защото е малки по-малка и така даже едвам я вкарах и ако имах повече място щях да взема 6-та - "конкурента" беше едно Горене, но предпочетохме Бош-а. АЕГ в ниските серии не ми харесаха.
-
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
Да , 4-та серия е с разглобяем казан ... надявам се да не ми се налага да я ползвам тая "екстра" ;).
Лично аз като ги разглеждах по магазините не забелязах видима разлика в качеството на 4 и 6та серия и едва ли има значение. Завода си произвежда за Бош и дали ще го правят Хасан и Кшищов по родните си места или Мюмюн и Вацек в Германия ;) едва ли има значение ...
Аз взех 4-та защото е малки по-малка и така даже едвам я вкарах и ако имах повече място щях да взема 6-та - "конкурента" беше едно Горене, но предпочетохме Бош-а. АЕГ в ниските серии не ми харесаха.
Би ли споделил кой модел по-конкретно е твоята ? Колко време се ползва, дали си доволен ?
Виждам и аз, че хората изказват предпочитание за bosch пред aeg, макар че за мен още разликата няма как да е много ясна?
Благодаря!