Haier е о.к. марка.
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Haier е о.к. марка.
Как да се предпази пералня от резки колебания в напрежението?
От предлаганите марки/модели към днешна дата,кои марки са издръжливи на резки спадове,и покачвания на напрежението в мрежата?
За такива проблеми не се търси марка, която да издържа на колебания, а техника, която предотвратява това, доколкото в възможно. Разгледайте surge protectors, например.
Здравейте. Къде по дяволите мога да намеря такова.
някакво реле е а пералнята е Miele w 1944
Едно доста интересно видео....
https://www.youtube.com/watch?v=qZ6Qc8kpVz0
Това с машината за цветовете беше интересно. И пак не може да се генерализира така. Има качество на изработка, вложени части и т.н. Miele по презумпция би трябвало да изкара доста повече (уж). На Indesit-а само името му е италианско. Ако не се лъжа вече се правят в Китай (някой да ме поправи ако бъркам). Ясно ми е, че и ниските класове на Miele също не са от швабско.
Абе свърши тая със средната хубост мене ако питаш Отвориха се вече, всеки е тарикат и всеки търси Miele или високите серии на Bosch (Siemens) и AEG. Което е напълно нормално предивд завишения стандарт на живот в последните няколко години. Аз също не бих погледнал нищо извън тези три марки.
Мисълта ми беше, че в България под бюджетни се разбират Beko, Candy и подобни. А за англичаните Indesit е на дъното (Беко може да не са го чували). По мое мнение AEG май не е много повече от Indesit - кара на стара слава. А за разни евтини модели на Miele не знам какво да мисля. Да не се окажат като евтин телевизор Панасоник, който всъщност е някакъв турски модел с лепната марка Панасоник. Като цяло идеята за търговските марки лека полека се компрометира от лакомия и надцакване.
Ами не знам за AEG. Предпоследната ни пералня беше такава. Нисък клас модел от преди десетина години за немския пазар. След ремонт в помещението я сменихме с топ модела на Bosch от 2018 (отново за немския пазар), понеже се търсеше само и единствено инокс за да пасне на визията, а иноксови тогава имаше само на Samsung и едно Miele, което струваше 4 бона По мое мнение старто AEG от нисък клас имаше по-добра изработка и по-читави пластмаси. Този топ модел Bosch ми е малко като играчка от снакс и не бих казал, че пере по-добре. Но както и да е. Явно бързо се променят нещата. Не знам как са в момента AEG. Тук наскоро коментирахме подобни теми и стана въпрос, че качествена техника има на запад. Но тя е в пъти по-скъпа и към днешна дата такива неща в България почти не се внасят (сигурно от страх, че ще залежават по скалдовете и ще трябва да се продават на по-ниска цена). Според мен обаче това ще се промени съвсем скоро. Хората по големите градове стават все по-богати и все по-претенциозни. Един пример, който много обичам да давам - в София вече всеки втори е с iPhone pro или pro max. Никой не търси обикновените серии (има тук таме и с такива, но са единици). Така ще стане с абсолютно всичко. От дрехи, през автомобили (вече е пълно с М-кови баварци нагрухани и с последната възможна екстра, а допреди няколко години това беше по-скоро екзотика) та до имоти и обзавеждане
Този пост е редактиран от CubanLinx; 14-01-24 в 13:56.
Е това за iPhone не е от забогатяване, а по-скоро обратното - логиката на мислене е "чакай поне телефонът ми да е като хората" и "то така и така ще се изръся, ами дай да по-доброто".
Има и други качествени машини, освен "немските" - например ASKO. За жалост не се внасят тук, сигурно заради цените които гонят тези на Miele.
https://www.youtube.com/watch?v=akGCgxasAdI
Здравейте,
Необходимо ми е комбо пералня/сушилня за вграждане. Наясно съм, че комбинираният уред не е за препоръчване, но за съжаление нямам място за отделни, а и сушилнята е по-скоро за удобство, а не за редовно ползване (разбирайте 1 път в месеца). Спрях се на тези двата: Whirlpool BI WDWG 961484 и АЕG L8WBE68SI. Разликата е 700лв, а Whirpool-a e дори с 6 години гаранция. Продавачът ми каза, че е абсолютен боклук, но не уточни повече. Та идеята ми е Whirpool-a ще изкара ли изобщо гаранцията си или да заложа, на уж по-качественото AEG (според етикетите и двете са made in Italy).
Благодаря!
Щом става въпрос за комби, със сигурност AEG-то. До миналия месец мисля, че бяха с 5 години гаранция. Може и да е свършила кампанията, но скоро пак ще ги пуснат с по 5 години. Гаранцията на Whirlpool-a е примамлива, но според мен не си заслужава.
Аз съм със същата пералня/сушилня на Уърлпул в сегашното жилище. Имаме я от 3 години и половина. Ползва се почти всеки ден, а сушилнята за чаршафи и хавлии най-вече. Купих я, защото беше от евтините тогава, а парите бяха кът след обзавеждането от ш/з. Учудващо жената е много доволна.
Ако бюджетът не беше проблем тогава, може би щях да взема нещо друго и по-скъпо.