AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
смекчете тона и си говорете само за перални
Скоро не съм разглеждал новите тенденции, технолигии и модели в пералките.
С какво да сменя 10 годишен Сименс? Работи, но ни омръзна. Може и да е слим.
Дай си парите за нещо друго, според мен!
Особено, ако искаш да е "вталена".![]()
+1, стой си със Siemens-a и не се занимавай с глупости. Със сигурност е в пъти по-качествена от всичко, което има на пазара днес.
Ще ви послушаме.
Жената обмисляше да преминем от 8 на 10/11кг. От 1400 на 1600 оборота. На течни перилни препарати със самодозиране. Опция за пара. Смарт и тн... от 8 серия.....
Коя е най-добрата пералня, която може да се купи? И второ, коя е най-добрата, но на приемлива цена? Има ли въобще такива?
За какъв бюджет става въпрос? По принцип марките, които си заслужават към момента у нас са AEG, Bosch и Miele. Скоро не съм им гледал цените, но по спомен читавите модели на Miele почват от около 1,2 евро и нагоре.
Не зная още за бюджет. От AEG и BOSCH има ли модел, при който платките да са направени с европейски електронни елементи? Не турски платки с китайски елементи.
За това вече някой по-запознат трябва да каже. Евентуално някои модели произведени в Германия, и пак се съмнявам. Относно Miele, всичките модели са абсолютно ендакви хардуерно (евтините серии с пластмасовите казани въобще не ги коментирам), като разликите са само в екстрите.
Има клипове с обзори в нета.
Проблемът е, че точно за платките (контролерите) никой не се задълбава.
Основно наблягат на функциите и механичната част. Двигатели, барабан и казан, лагери, окачване ...
По модела на уреда има вероятност да намериш снимки на контролерите.
Предлагат ги нови и 2У, евентуално може да разбереш каквото те интересува.
Моето мнение съм го казвал неведнъж.
Освен функционалността, която се търси, най-дългата пълна гаранция.
От тези марки аз предпочитам Bosch 6, 8 serie, а най-добре Professional, стига да намериш у нас.
Цените на последната, обаче, са сравними с тези на "великото" Miele.
Добре. Благодаря! Загледах се в един Бош 8с. Миеле не искам.
ПП. На този модел пластмасов ли е казана - BOSCH WGB2560X1 ?
- - - - - - - - - -
По принцип, бягам от пластмасови казани, защото си мисля, че се вмирисват. Прав ли съм? Имат ли и друг минус?
На всичките перални Bosch казаните отдавна са от поликарбонат. На AEG се водят карборан (полипропилен)Единствено при Miele са изцяло неръждаема стомана. Но при положение, че и те почнаха да слагат пластмаса в ниските серии, явно и там нещата са тръгнали по същия път. За минуси лично аз нищо не мога да кажа. На нашия Bosch няма никаква миризма, но уреда се чисти редовно.
Моделът се предлага и в Четвъртия райх, значи е препоръчителен!
WGB2560X1 Пералня, предно зареждане | BOSCH BG
Наръчник на потребителя и инструкции за монтаж WGB2560X1 | Bosch
Този тип барабан лично на мен ми допада много. За разлика от тези на Elux Group.
bosch wgb2560x1 review - Google Search
Find spare parts online
bosch wgb2560x1 control board - Google Search
Ясно. Благодаря за коментарите!