Ами дали е шумна,как изпира прането и т.н.
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Ами дали е шумна,как изпира прането и т.н.
Има един проблем с всички перални, които не са от модела АЕГ (универсално дозиране) , които нямат опция за капсулата в чекмеджето. Повечето пъти я изхвърлят в маншона там почти няма достъп на вода заклещва се, програмата свършва и остава една слуз и реално капсулата не е разтворена на 100% и положението става андибул морков. Наскоро едно приятелско семейство си вземаха високия клас на Сименс IQ700 и те са жалят от тоя проблем. Платиха 1209 евро. Аз ги посъветвах да я сменят за 8ма серия на АЕГ с универсално дозиране, което в момента е 774 намалено от 884 евро. АЕГ са си иноватори и апсолютни мозъци в бранша.
Ти ме разби с това си словоизлияние!
Чак технологични обяснения на работата на пералнята си постнал.
Къде е написано, че единични капсули трябва да се слагат в чекмеджето за препарати?
В упътването на някоя машина, на самите опаковки на перилните средства или някъде, където имат достъп само посветени като теб?
За течните препарати си има чашки-дозатори. Те, както и капсулите, се поставят в барабана, при прането.
Не в чекмеджето за препарати!
Май наистина ти плащат от Electrolux за реклама!
И айде да спреш с този морков вече!
То въобще чел ли си упътване за пералня някога? Ако не си, аз съм чел. Като изключим капсулите дори и течния препарат се слага в преградата за ,,основен прапарат,, в чекмеджето на всяка пералня. Като винаги чекмеджето е разделено на три отделения: ,,основен препарат,, пред пране,, и омекотител. Ето ти модел на АЕГ, който позволява и капсулата да бъде поставена в чекмеджето, което гарантира 100% разтваряне. Може да се сложи до две капсули. И забележи каква ваничка имат за течен препарат в чекмеджето, което не позволява директното му изтичане в барабана. Апсолютно иноватори и мозъци ! https://www.aeg.bg/care/inspiration/universaldose/
Италианец, хубаво е да помолиш някой да ти прочете какво ти е написал гената, след което да ти го обясни (разтълкува) по-простичко. Четенето от твоя страна предполага наличие на функционална грамотност, каквато ти липсва. Не го прави и остави прането на мама.
rokoncho,беше ме помолил да ти дам отзиви за пераялня LG F4WR509SWW.Първо, както казах по-напред съм доволен, че я оцелих на размер, защото ми влезе пърфектно в нишата.При пускането на първата пералня обаче се размести и я нивелирах отново. Много съм доволен от лепенките, които ги имаше в комплекта,при мен е ламинат, залепих ги отпред на двете крачета и сега пералнята е бетон при центруфуга на 1200 обората. Отностно прането съм доволен, че и на памук като сваля градусите на 40 градуса с центрофуга на 1200 оборота на пълня пераляна изпирането е за около час. За сега си пера само на нея, а именно на памук. Като перем спално бельо и кърпи при пълна пералня мисля, че програмата като времетраене не е повече от два часа. Отностно шума, когато сме задали памук 40 градуса 1200 оборота при центруфугирането само в края на програмата ми е една идея по-шумна, през останалото време дори на отворени врати почти не се забелязва. Моята е в коридор и с отворена врата към всекидневната и като работи тв-то да гледаш нещо на по-тихо не забелязвам, че работи пералня, само накрая на последното центруфугиране се чува повече. На мен ми е супер в коридора сега вече, ако искаш да я слагаш в кухня с всекидневна и там е ясно, че ще прекарваш доста време и шума ти е водещ не зная как ще ти е. Изпирането е добре, ние не перем кой знае много замърсени дрехи, по-скоро перем ежедневни , нормално носил си днес анцунг, тениски , бельо , леко замърсени и ги слагаме за пране, така и на детето същото. Като ги вадим дрехите не съм видял да има неизплакнено от препарат . Това е .За мойте разбирания съм доволен от машината. Дано да ми е на късмет и това е .
Този пост е редактиран от vastas; 04-03-26 в 12:33.
Много благодаря за изчерпателния отговор
Тия Бошове 4та имали сензор за остатъчна пяна, удължавайки програмата и правейки допълнителни плакнения, докато не се изчисти, ти да видиш!
Здравейте, колеги!
От известно време проучвам пазара за нова пералня, но понеже съм доста педантичен на тема техническа надеждност и ремонтопригодност, искам да се допитам до вас, преди да направя финалния избор.
Търся машина с максимално опростена и здрава механика (без излишна електроника, капацитивни дисплеи, Wi-Fi и т.н.), която да изкара възможно най-дълго време. Бюджетът ми е строго ограничен до около 700 лв.
Имам и конкретни физически ограничения за нишата, в която ще се монтира:
- Височина: 85.5 см
- Широчина: 63 см
- Дълбочина: 60 см (Това е най-критичният размер. Самата пералня трябва да има дълбочина на корпуса максимум 52-55 см, за да останат 5-8 см безопасен аванс за маркучите отзад, без да се пречупват).
След доста четене и филтриране, сведох избора си до следните 5 модела. Моля хората със сервизен опит да споделят коя от тях е с най-читава механика, масивно окачване, добри лагери и при коя поддръжката (или евентуален ремонт) би била най-безболезнена:
1. Gorenje WNEI72B (7 кг, 1200 об.) - Виждам доста позитивни отзиви за дълготрайността на марката.
2. Gorenje WNEI14BS (7 кг, 1400 об.) - Същата платформа, но с по-силна центрофуга. Имате ли наблюдения как се справят с баланса на прането спрямо другите марки?
3. LG F2J3WN5WE (6.5 кг, Slim) - Основен плюс за мен тук е Direct Drive моторът и малката дълбочина (около 45 см), която ще пасне идеално и напълно безопасно в нишата ми.
4. Bosch WAN24160BY (Серия 4, 8 кг, 1200 об.) - Хвалят ги за масивното окачване и липсата на вибрации. Ще влезе малко по-плътно на дълбочина (55 см).
5. Bosch WAN28263BY (Серия 4, 8 кг, 1400 об.) - Видях, че този модел е дискутиран точно в нашия форум като много добър избор, който често се намира на цена малко над 700 лв. с включена 5-годишна гаранция.
Наясно съм, че в днешно време почти всичко се прави с лепени (капсуловани) казани, но ако някоя от тези случайно е с разглобяем, това би натежало сериозно при избора ми.
Задължително ще купувам уреда в момент, когато марката предлага 5 години фабрична гаранция. Всякакви насоки от сервизна гледна точка ще са ми от огромна полза.
Благодаря ви предварително за отделеното време!
Прясна информация от експерт за пералните и какво им се разваля днес: https://www.youtube.com/watch?v=q6YpCwoXHUY
https://www.youtube.com/watch?v=onBaZ_yWjTE
И ЛГ-то на някои програми има допълнително изплакване - според мен това са ЕКО-програмите - това което виждам е плакнене по 2-3 пъти, повечето пъти по 3 пъти. Мисля зависи от темепратурата която е зададена, защото при мен може да се задава на ЕКО от 40 градуса до 95 градуса.Всъщност 95-те градуса не са толкова както пише в упътването, а са някъде към 56-59 градуса.
Има още около 2 или 3 програми които правят 2 изплаквания. Не прави допълнителни изплаквания на кратката програма от 14 минути и на турбо програмата от 39 минути. На останалите програми като например IA може да направи, а може и да си остане само с 1 изплакване - зависи от количеството и теглото на дрехите за пране.
Този пост е редактиран от justify; 07-03-26 в 09:46.
ЛГ само телевизори. Бош само бормашини. А перални само АЕГ.
justify,този чичо ги съсипа! И друг път съм попадал на него, но сега за пръв път му обърнах по-сериозно вниомание. Ама евала, точно така трябва да бъде! Като си пуснах клиповете от твоите линкове, изгледах и още един негов отпреди 5 часа. Яко нахрани Bosch там, и с право. Според мен производителите го мразят и в червата![]()
И с какво го нахрани?
С 5 годишната пълна гаранция, с това, че няколко пъти подчерта, че е ремонтопригодна, или че е изключително тихa при работа?
Останалите недостатъци за казана и цените на нов възел се отнасят 1:1 за всички марки. Четките за старите мотори били скъпи???
С глупостите, относно това, че не могат да се ремонтират контролерите, или, че "той би искал да се регулира яркостта на дисплея"?
Нито дума за окачването, надеждността на компонентите, като цени с кои марки ги сравнява?
Или с това, че не отбеляза "най-големия" недостатък на уреда - липсата на Home connect?
Не чух да се споменава, че това е 4- серия.
Това за мен е някакъв канал от типа Телешоп.
"Инженер по перални машини"!Те на островчето и такива специалности ли имат?
Само като го видях как зверски дърпа захранващият кабел от фиксаторите, и ми стана ясен.
Има други канали, където се прави пълно разглобяване и анализ на всичко. Включително на конструкторски решения.
Клиповете са с продължителност от минимум 45", като се разглеждат не само нови, но и експлоатирани различно време уреди.
Там се вижда цялата истина относно конкретен модел. И най-важното не се генерализат изводите за марката/-те като цяло..
@italianeca,
Пропусна, че колата е MB!
Интересно ми е жената каква трябва да бъде, според теб?
Тези лозунги си ги запази за себе си!
Със зеленчуците ти се получава, но си мно-о-о-го далеч от техниката!
Този пост е редактиран от Gena_bs; 08-03-26 в 08:53.