Едно време имаше ултразвукови пералнички с едно малко легенче.
Сигурен съм, че те по-качествено изпираха дрехите от тези, "перящи" с водни пари.
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Едно време имаше ултразвукови пералнички с едно малко легенче.
Сигурен съм, че те по-качествено изпираха дрехите от тези, "перящи" с водни пари.
Момци с 49 литра я дават да пере по технически данни. И до като я ползвахме рядко имахме скъсана дреха в нас, дори и чорап или долни гащи, ако щеш. Иначе сравнявах 10кг барабана на АЕГто с 13кг. барабан на Самсунг, ами на АЕГ е по-голям. Обаче и той не но стига доволно на двама човека и едно малко дете. За сега още не съм я продал, оставил съм я на междуетажната плащатка. Сега сме в процес на избор. Искам нещо дето да ме зарови и с възможно най-голям барабан
Разходи се из веригите и око да види. Аз така тръгнах за една сушилня, ама се прибрах с друга.
П.п Аз не съм фен на заробващи неща, те и такива вече не правят, но ако трябва нещо във високия клас да вземам - Бош, 8 серия правено в Германия.
Този пост е редактиран от corsairman01; 09-12-25 в 10:59.
@italianeca,
С тези странни, за мен, критерии си за професионална машина - над 10 реални килограма капацитет.
Обърни внимание на обема за 10kg - 90l:
Професионални и индустриални перални машини (peralno.bg)
Интересно ми е, ако бяхте 4 + човека, какво щеше да си купиш?
Няма толкова бюджет за професионална машина. Но решихме да тестваме АЕГто самостоятелно на тръбата за отичане. И ако прелива, мислим да пробваме всички 10кг. модели на АЕГ. Предимствата е, че е с най-кратки програми от всички на пазара и с най-дълбоки барабани. Сестра ми и тя иска да си купи АЕГ пералня.
Моля за съвети и помощ при избор на нова пералня. Старата Miele умря тотално.
Казуса е следния: Имам сет пералня/сушилня Miele на около 7, 8 години. Пералнята обаче и блокира барабана, което за този клас Miele се оказа развносилно на закупуване на нова.
Сега всъщност разбирам че Миле под 3К е произведено в Полша и съответно...
Моля за съвет за нова пералня - бюджет 1400 - 2000 лева, която да си струва поне до някъде (милето переше прекрасно) и най-важното да може да понесе като товар отгоре сушилня (двете са едно над друго).
Предварително благодаря!
БОШ-а:
Програми
- Стандартни програми: памук, лесна грижа, деликатни / коприна,
вълна /ръчно пране
- Iron Assist: Програма с пара, която намалява гънките върху сухи
дрехи
- Специални програми: почистване на барабана (с функция
напомняне), Jeans/dark laundry, оттичане / центрофуга, бърза/
микс, спортно облекло, еднократно изплакване, Екстра кратка
30'/15
TouchControl бутони (опции): лесно гладене, готовност, избор на петна,
Старт/ Пауза с възможност за добавяне на пране, температура,
променлива скорост, предпране, Вода Plus & Екстра изплакване,
избор на обороти/спиране на изплакването
Електрлукс-а:
Програми за изпиране: Памук, Деликатни, Олекотени завивки, Eco 40-60, Хигиенизиране, Връхни дрехи, Quickcare 69Min, Бърза 20 мин., Изплакване, Центрофуга / Изпомпване, Спортни дрехи, Пара освежаване, Синтетика, Вълна/Коприна
Опции: Отложен старт, Допълнително изплакване, ON/OFF, Предпране, Тих режим, Обороти, Петна, Старт/Пауза, Лесно гладене Пара, Темп., TimeManager
Като, че ли програмите и екстрите са еднакви и при двете.
В случая аз бих избрал Бош, заради 250-лв по-малко.Отделно, Електролукс/АЕГ май имат повечко проблеми....
тя много изкарала ,7г .. колкото ще изкара произволна турска пръчка за 500 лв
https://shop.miele.bg/peralni-sushil...tdossteam.html
Тази би трябвало да е немска(с неръждаем казан). Може да я провериш в някой магазин или да питаш по тел.
И аз повече клоня към боша, но той е с по малка врата спрямо Електролукс. Даже май и барабана му е по-плитък което ще доведе до по-малък обем. Грубо измерени с рулетка ширината и на двата барабана е еднаква но на дълбочина бошовския е с 4-5см по-плитък. Боша е и с 1400 оборота а Електролукс с 1600.
Електролукс може да се намери и на 200лв разлика но цената не е чак такъв фактор. Повече търся обем/килограми.
Този пост е редактиран от eclips; 16-12-25 в 18:02.
Пробвай да ремонтираш старата пералня!
Ако подлежи на ремонт, разбира се.
Най-малкото защото едва ли ще можеш да инсталираш уреди от различни марки един над друг.
Ако правилно съм те разбрал, де.
За да заклинят лагерите доста време са работели без смазка.
Това няма как дори лаик да не го забележи по свистящият звук.
Неповторимото качество на Miele!