Само определен модел. А именно този с автоматичното дозиране, с контейнерите дето дърпа автоматично препарати.
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Само определен модел. А именно този с автоматичното дозиране, с контейнерите дето дърпа автоматично препарати.
WGB254A2BY ли е точния модел?
WGB256ASNL, обаче има същата от 8ма серия само, че с ръчно дозиране за 1159 евро пак със сто евро кешбек. Тия автоматични дозирания миришат на проблеми.
Като го гледам този модел, на външен вид е същия като този, който се продава у нас (дават го made in Germany). Дали има разлика в изработката и чарколяците вече не знам. Относно автоматичното дозиране и аз съм скептичен. Може да се настрои да не се ползва. По западните форуми много плюеха Miele, че им пукат TwinDos контейнерите.
То и TwinDos се спира. Но пък защо да те набутват да го купуващ, като няма/не искаш да го ползваш.
Това имах предвид. Независимо от марката, авто дозирането може да се изключи. Ние перем основно с прах. Течни в много редки ситуации (знам, че тези с автоматично имат и отделения за прах, а не само за течен). Докато има читави модели без автоматично бих взимал само такива.
Обаче 8та серия с ръчно дозиране е до 1400 оборота, а с автоматичното до 1600. Сега излезе и едно 9кг. Миеле за 1149 евро и Сименс 10кг. с автоматично дозиране за 1099 евро. Не мога да разбера, каква е разликата между идентични модели Сименс и Бош освен във фейса.
Преди се говореше, че чарколяците и сглобката на Siemens били по-качествени. В момента не знам дали има някаква разлика. Ако имате възможност ги вижте на място. Чесно казано и на мен ми е много интересна темата. Още повече, че Siemens отсъстват от нашия пазар последните години (освен по магазините за паралелен внос).
Тука идентичен модел Сименс почти винаги е по-скъп със 100 евро от този на Бош. Интересно е , че при Сименс отсъства капачето в преградата за препарат, който задържа течния да не се излее веднага е барабана. Един майстор, каза, че електрониката на Сименс им била по-висок клас.
Относно електрониката - беше такава, но едно време.
Може да се провери по part# на контролерната платка.
спрял съм се на пералня и сушилня Бош 4 серия .. и 2те са по 7 кг ,ще се ползват от щерката в новото и жилище ( за сега е сама ) .. нещо в тоя ценови диапазон около 2000 лв 2та уреда друго читаво ? АЕГ и Електролукс идват по скъпи ( особено АЕГ )
Здравейте! Пералня
NDESIT BDE 96436 EWSV EE
MAIN FEAMAIN FEATURESTURES
Product group Washer dryer
Commercial code BDE 96436 EWSV EE
GTIN (EAN) code 8050147668474
може ли да се разбере къде е произведена?
Този пост е редактиран от gogogogov; 07-04-25 в 16:22.
Видях го модела в някакъв холандски сайт, където има снимка с отворен люк. Това чудо наистина е като врата на трезорВкъщи сме с Home Professional от Германия и люка е наполовина на този. Ще се разходя до някой от наще техно магазини да разгледам аналогичния модел от 8-ма серия тук, че ми стана интересно
![]()
И до ден днешен си съществува производство за изток и производство за запад. Аз съм повече за Сименс. При варианта без автоматично дозиране, опциите за ,,Повече вода,, и ,,Допълнително изплакване,, са разделени и може да се ползват по отделно.