Изпълняваща функцията пране!
Демек - работещата.
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Изпълняваща функцията пране!
Демек - работещата.
Ще сгрешиш много. Имам такива апартаментчета, обслужващи по един - двама души и съм ги оборудвал с ПЛИТКИ перални, заради по-голямата им здравина. Заложи на INDESIT IM 762 MY, за да си нямаш проблеми. Ако намериш по-стария модел, с добра отстъпка - IMA 762B MY, можеш да вземеш и него, но няма кратка програма, която е много важна за сам човек. С 5 години гаранция са.
Indesit, Whirlpool, Beko, Hotpoint, Privileg, Bauknecht, Arctic, всичко е собственост на Беко Груп. Някои са правени в Полша и Словакия, други в Турция. Някои нови модели Whirlpool са стари Hotpoint, Indesit са Беко Турция и Полша, голям каламбур направиха турците с моделите.
Този пост е редактиран от corsairman01; 13-01-26 в 15:17.
@etalon21, не съм писал да бягаш от Горенйе. Има и други производители на плитки перални машини, но не дават 5 години гаранция. Едва ли ниските класове машини са кой знае колко различни. Аз заложих на традицията на Индезит в производството на плитки перални. Едната от тях вече мина 10 години служба. Оборотихе на центрофугата ги ограничих на 900 хардуерно.
Слим пералните са нисък клас, но имат същото окачване като тези с нормална дълболина от ниския и среден клас. Тези 10-тина сантиметра разлика в дълбочината на барабана, обаче, доста увеличават дълговечността им. Освен това, за сам човек или двойка са по-подходящи и икономични откъм перилен препарат.
Абе едно олекотено, ако е по-голямо и ще види неистов зор.
Ето ти едно Беко.Всички от марките Хейнер и Арктик са производство на Беко, като Хейнер е малко по високия клас https://www.emag.bg/peralnja-heinner.../pd/DTRPLMYBM/
Това само 3г. гаранция. Изобщо не е оферта.
то за подобни пари изпада Електролукс слим 6 серия ..
До момента, което съм виждал, чел и на обзорите slim са обратното на това, което е написал колегата.
A slim на Electrolux аз не бих си купил. Докато имаха ток, бяха украински.
Като човек, който е тествал поне 30 перални в домашни условия на всички известни марки, ще кажа,че марката е АЕГ, като качество на изпиране. Под което визирам серия 7 и 8. Щади най-много дрехите и миришат на препарат дори след като си ги носил дни на ред и ги слагаш в коша за пране. Дори ми беше интересно мнението на изкуствения интелект, който каза, че е АЕГ 8 серия. Като качество на сглобка и тишина на работа Сименс. Положението при другите марки е андибул морков. В нашия род се ползва предимно АЕГ. Най-кофтито са LG и Miele.
Би ли превел на български "андибул"?
Със сигурност има литературен синоним.
Относно марките - върховите модели на Midea - серия MF200.
Front Load Washing Machine | MF Series - 10 Kg - White MF200W100-W (midea.com)
Като конструкция и възможности не отстъпва на Miele.
Относно надеждност няма как да знам, защото тук се предлагат само "демократични" и скъпи марки.
Продуктите от всякакъв род на Electrolux Group и Gorenje са в моя черен списък. Едните от 8, другите - от 22 години.