Някой Бош.
Но не можеш да я залепиш до стената, така че трябва да предвидиш поне 2см. толеранс.
Взимаш една рулетка и отиваш в някоя техно верига и мериш.
AEG
Beko
Blomberg
Bosch
Candy
Electrolux
Gorenje
Haier
Hoover
Hotpoint-Ariston
Indesit
Miele
LG
Neo
Panasonic
Samsung
Siemens
Whirpool
Fagor
Еdesa
Bauknecht
Franke
Privileg
Siltal
Други
Някой Бош.
Но не можеш да я залепиш до стената, така че трябва да предвидиш поне 2см. толеранс.
Взимаш една рулетка и отиваш в някоя техно верига и мериш.
Миналия петък бях посетен от двама техници от Централния сервиз на Миле България.
Според тях системата TwinDos няма как да предизвика подобни бели петна по дрехите. А и UltraPhase 2 не бил точно белина в нормалния смисъл на думата. Направиха тест като изсипаха част от препарата върху вече повредена кърпа и изчакаха няколко минути. Нямаше избелване или нещо подобно. Добавиха и от UltraPhase 1, отново без бели петна. За момента нямат основание да смятат, че със системата има някакъв проблем. Посъветваха ме да я почиствам с техния препарата Intense Care 2 или 3 пъти годишно.
Що се касае до шума - оказа се, че двете тръби на TwinDos бяха усукани по начин, заради който е имало допир с метални части по корпуса, откъде е идвал и шумът. От петък насам 3 пъти се праха дрехи, шумът наистина не се забелязва.
Споменах и за друг потенциален проблем. Резилкулационната помпа понякога издава свистящ звук. Обикновено когато работи по-дълго време без да спира. Пуснах им запис от работата на помпата и те потвърдиха, че звукът е необичаен. Засега обаче няма да сменят помпата, тъй като звукът се появява рядко (преди имах Бош, серия 8, тя също имаше проблем с помпата, но звукът беше почти при всяко пране и много по-силен).
Дали съм доволен от резултата? Само времето ще покаже! В интерес на истината от около месец не сме имали бели петна по дрехите. Което не означава на 100%, че няма да се появят отново в бъдеще.
Дали мнението ми за марката се е променило към по-добро? По-скоро не! Едва ли бих заложил отново на Миле. Качеството определено не е същото, макар че като изработка тази пералня определено е над останалите, които сме имали.
Този Intense Care те съветвам да го замениш с HG, чиято опаковка съдържа 2 дози. На Miele се изсипва цялото съдържание, демек парите са х2, а качеството със сигурност не е по-добро. Гледам, че опаковката му съдържа 200 г от препарата. Според мен спокойно може да се раздели на 2 дози, така, както е разделен в кутията на HG (2 дози по 100 г). Но както и Гена е отбелязал след мен, тези са нагляри и гледат на всяка цена да си пробутват консумативите. Само заради тази агресивна политика бих си взел препарата на HG. Почистването 2 пъти годишно с толкова силни препарати е предостатъчно. За ежемесечно почистване си има по-слаби (и по-евтини) продукти. Дано всичко е наред и да нямате повече ядове с тази пералня. Иначе язък за парите.
Този пост е редактиран от CubanLinx; 16-09-25 в 13:02.
Като резултат на тези "задълбочени" сервизни изпитания издадоха ли ти официален протокол за резултатите от тях?
Колко записа за повтарящ се проблем имаш в гаранционната карта на уреда?
Miele - WA UPS2 1402 L – Detergent
100246474-000-00_MieleDSPUltraPhase2_124V2-00_190213.pdf (mymiele.by)
Перхидрол???
За всеки случай преди всяко пране разбълниквай контейнера с препарата.
Възможно е да с изтекъл срок на годност или някаква съставка да се утаява.
Провери при някоя фризьорка как се съхранява и приготвя разтвора за изрусяване с перхидрол.
Както вече написах по повод на сервиза - само загуба на време!
Целта на занятието е да залъгват клиента, докато изтече гаранцията.
След това изведнъж "откриват" всички вече заявени от клиента проблеми
- "Я, ама това защо шуми така, системата е за ремонт/ замяна и т.н."
И развързваш кесията/ банковата сметка. Като отново си губиш времето и нервите за едни и същи проблеми.
Така също им е изключително важно да си пробутат "уникалните" почистващи препарати.
От специфичните консумативи се печели повече и дългосрочно, в сравнение с еднократната покупка на уред!
Късмет!
Този пост е редактиран от Gena_bs; 15-09-25 в 20:04.
Мои познати си купиха пералня на Muhler, достъпни са и ми харесват, мисля и аз да взема.
Някой има ли мнение за тях?
Интересува ме как става пълненето с вода на пералните (също и съдомиялните) - има ли нещо като водомер вътре, който да отчете обема на влязлата вода или само отваря пълнененто за N секунди? Логично е да има мерене. Въпросът е, ако работят по едно време и едновременно се опитат да пълнят вода дали ще влезе по-малко? То същото важи и ако водата е с намаляло налягане, защото отива на спиране.
При повечето модели има пневматичен сензор, който задава нивото. По-високите класове може да засичат времето за пълнене и ако дебитът е недостатъчен да дадат грешка. Отделно има и механична защита от преливане (с поплавък при старите Сименс), която задейства помпата за изсмукване на водата.
Здравейте , в скоро време ще ми се налага да сменям пералнята(към момента ползвам един Индезит Слим от 9 години и съм много доволен, но подозирам, че скоро може да ме предаде) и ми се иска да бъда готов с модел и марка предварително.Какво бихте ми препоръчали, като единственото условие е дълбочината да бъде максимално 41см, тъй като уреда трябва да стои в шкаф, не търся бюджетен вариант а качествена машина заради това няма да поставям конкретен бюджет. Разгледах моделите на Миеле, но не открих модел с толкова малка дълбочина за съжаление. Благодаря предварително на всеки, който даде разумно предложение.
Качеството на слимките като цяло не е ок. Ако не се лъжа, производителите, които имат слим модели са AEG, Electrolux, Gorenje и Indesit. Аз лично Gorenje и Indesit бих ги пропуснал моментално. Indesit-а, който имате няма нищо общо със сегашните. На AEG слимките са от 6-та серия и уж са с по-качествени компоненти. Виждам, че AEG LSR6E26DE е 41,6 см. Не знам дали тези 0,6 мм са от значение. Иначе гледам Electrolux EW6SM406BXE, която е 41,1 см и поне на външен вид ми допада повече, но щом ще е в шкаф, едва ли вида има значение за вас. А и AEG би трябвало да са по-качествени, макар и да излизат от едно място.
Този пост е редактиран от CubanLinx; 09-10-25 в 14:11.
Много благодаря, много е жалко това което се случило с Индезит, през годините сме имали доста техника от тях и винаги е била повече от безупречна, майка ми все още ползва интензивно комбинирана готварска печка(ток+газ) купувана около 2000г.(+ - 1г.) - като за този период съм сменил само веднъж крушката на фурната, а единствената лека забележка като амортизация след толкова дълго време ползване е лекото поскърцване на пантите на вратичката.
Майка ми все още позлва пералня Candy на над 25 години (назад в темата бяхме коментирали модела с друг потребител), която ни отгледа от тинейджъри. Мои близки наскоро изхвърлиха 45 см съдомиялна Indesit, която беше уникална и се позлваше близо 20 години. Нищо общо с днешните модели. Минало бешело.
Този пост е редактиран от CubanLinx; 10-10-25 в 11:57.
Взех АЕГ с 5 години гаранция, ако изкара малко над нея - Берекет Версин![]()
Честито и дълги години безпроблемно ползване! От слимките би трябвало AEG да е най-читаво.
Благодаря, времето ще покаже.
За Hotpoint искам да кажа че са здрави перални. Имахме 2 в 2 Апартамента на по над 20 години и си работеха само лагерите гим бяха шумни и си купихме нови пак Hotpoint и вече са на по 10 години и са си супер нищо гим няма много сме доволни от тази марка. Имам и Хладилник на Hotpoint на 10 Години и пак нищо му няма. Искам да кажа че тази марка правят здрави Електроуреди и пак ще си купувам Hotpoint щото сме много доволни от марката.
Времето е показало че тази марка е добра.