Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е пералнята ви ?

Гласували
933. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

92 9.86%
  • Beko

44 4.72%
  • Blomberg

4 0.43%
  • Bosch

72 7.72%
  • Candy

41 4.39%
  • Electrolux

69 7.40%
  • Gorenje

102 10.93%
  • Haier

2 0.21%
  • Hoover

6 0.64%
  • Hotpoint-Ariston

87 9.32%
  • Indesit

81 8.68%
  • Miele

44 4.72%
  • LG

37 3.97%
  • Neo

8 0.86%
  • Panasonic

10 1.07%
  • Samsung

40 4.29%
  • Siemens

28 3.00%
  • Whirpool

84 9.00%
  • Fagor

9 0.96%
  • Еdesa

9 0.96%
  • Bauknecht

1 0.11%
  • Franke

0 0%
  • Privileg

3 0.32%
  • Siltal

14 1.50%
  • Други

46 4.93%
Страница 338 от 362 ПърваПърва ... 288328336337338339340348 ... ПоследноПоследно
Резултати от 5,056 до 5,070 от общо 5418
Like Tree1132Одобрявам

Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Отговор: Перални / FAQ на първа страница - избор, обсъждане, мнения

И за какво ти е точно пък програмата за завивки?
    Пускаш ги на 60 градуса бяло (цветно) на по-ниски обороти и си готов. И без това тези "специални" програми са с ограничено тегло.

Едно време имаше програми бяло, цветно, накисване, изплакване, центрофуга и изпомпване на водата. С вариации според зададената температура, ако няма регулатор. В общия случай 8-10. Сега за всяка дреха програма слагат, за да има с какво маркетолозите да лъжат клиентите.
    По-важното е какъв е казана, да не къса дрехите и при високите обороти да не влизат през отворите му. Добавянето на допълнителна вода е задължително, че с тези зелени глупости без вода перат или по-точно бръмчат и харчат ток само. Балансировката и шумът е другият важен фактор.
    За какво са ми Wi-Fi, пара и т.н.? Трябва и умен кран да и купя на пералнята. Ама трябва да предупредя енергото да не ми спира тока, че съм задал дистанционно пране...
    podredko и Palev харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на kokovox
    Тук е от
    Jan 2015
    Живее в
    Пловдив

Много добре си перат новите машини. Прочетете си упътването как да ги използвате. Сегашните харчат много по-малко ток от преди и използват по-малко вода точно заради икономията на ток. 80-90% от разхода на ток е за топленето на вода.

4. Member
    Тук е от
    Jan 2017

За мене е скандално в топ модела на Bosch да липсва water plus функцията. Но как и да е. Новите AEG може наистина да са зле, откакто взехме нашата не съм гледал повече. Хубавите Miele-та (не с пластмасовия казан) със сигурност изжгледат (и са) доста по-качествени. Като цяло с повечето уреди върви на зле работата откъм качество и изпълнение.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2010

Цитат Първоначално публикувано от CubanLinx Виж публикацията
    За мене е скандално в топ модела на Bosch да липсва water plus функцията.
    Дори и да го има water plus, пак ограничават ползвателите. Трябва да имаш право да избираш 1,2,3 допълни плакнения. Не да чакаш плакненето да свърши, после спираш, въртиш програматор, и пак плакнене.
    Тия бош съвсем изпаднали.
    Има ли още програма с предпране?!
    Този пост е редактиран от brotzki; 25-08-23 в 11:36.

6. Member
    Тук е от
    Jan 2017

Има предпране, което може да се зададе като допълнителна опция преди старта на програмата. А това с плакненията също си го има зададено като допълнителна опция (1,2 или 3). Нагласяш го предварително от контролера и не пипаш нищо повече. Но липсата на water plus във върховия модел ме озадачава.
    Този пост е редактиран от CubanLinx; 25-08-23 в 12:19.

7. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Откъм пране нямам никакви забележки и към двата модела (4 и 6-та серия) и определено перат доста по-добре от дъртия Зероват с огромното количество вода.
    Тука "логиката" ми с режимите за "завивки" и повече килограми е от друго естество, а именно по-здрава/усилена (евентуално) конструкция уж предвидена с добавянето на повече кг и програми за тежко пране, защото както писах два-три месеца в годината пералнята ще прави по 2-3-4-5 пранета дневно главно с чаршафи ... Не че и в момента не съм пускал (или не знам как) завивки и т.н. на 4-та серия.

За върхови модели няма бюджет (а и аз съм доста скептично настроен за пералня с цени над 2000лв) - макс 1800лв и сизвестни уговорки може да стигне 2000лв.
    защото там вече идва момента да взема една 4-серия за 1000лв и след 5 г. като и изтече гаранцията следващата пак за около тая сума.
    Този пост е редактиран от svetlio1; 25-08-23 в 13:49.
    CubanLinx одобрява това.

8.  

9. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    За върхови модели няма бюджет (а и аз съм доста скептично настроен за пералня с цени над 2000лв) - макс 1800лв и сизвестни уговорки може да стигне 2000лв.
    защото там вече идва момента да взема една 4-серия за 1000лв и след 5 г. като и изтече гаранцията следващата пак за около тая сума.

Кви 5 години,кви 5 лева?
    Имам AEG 7...Без да разпитвам много.После приятел ми каза,че там не се сменяло всичко,като на по-долните серии.Купих я за към 700лв.Вече над 8(може и повече да са) години няма никакъв проблем,безшумно си работи.Стария ми SAMSUNG изкара над 12 год. и после пак продадох платката.
    На вилата съм с ELEKTROLUX,със сушилня ,купена преди 2 години.Също идеална,безшумна(при 1600 об., без вибрации.
    Та...това е пералня.Предполагам за лично ползване и всяка би изкарала 10 години.
    Ако сега купувах бих опитал нещо на HAIER(или за по-евтино CANDY,която е собственост на HAIER).
    https://www.technopolis.bg/bg//Domak...ajaxLoad=false
    напр. това-direct drive мотор
    https://www.technopolis.bg/bg/Peraln...939-S/p/650204

https://www.haier-europe.com/bg_BG/p...hw80-b14979-s/

Приложението е полезно за хладилника,за пералните не знам...Командваш всичко от всякъде,знаеш какво има в хладилника и камерата по всяко време,което хладилните технолози знаят за какво е...
    https://hon-smarthome.com/

Имам 2 уреда на HAIER,климатик и хладилник и за цените си (1600/1200) не виждам нищо да се доближава до тях.Шум ,вибрации ,материали.
    И..няма да питам ''майсторите'' (на късия разказ).Когато през миналия век си купувах SAMSUNG-а (една от първите с ел прогр.)двама такива ми дрънкаха ,че не трябва да се купува пералня с ел.програматор,щото се разваляли и не се поправят.А как те ще поправят механичен такъв?....?Пази боже....Накрая се продаде за части,както казах,защото и работеше програматора,т.е. вече имам половин за смяна на който и да е.
    А накой да е виждал сега пералня с мех. програматор?
    Викам ти ''майсторе''...

п.с.
    1.А ако си купиш MIELE и изкара над 20 години не вярвам да ти излезе по-евтино,а дали ще ти е добре с морално остаряла техника(ако не и физически,дори напр. поужулена или ..)?
    2.Bosh имат предимство пред повечето други заради аква стопа.Купих си съдомиялна по тази причина.Не знам на практика как е.Дано и никога да не ми се налага!
    Този пост е редактиран от inches9; 25-08-23 в 16:52.

10. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Съветвам те да си прочетеш какво точно е аквастопа и от какво те защитава.

11. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Гена, посъветвай го да се поинтересува и от това, кога една перална машина работи в натоварен режим и кога не. Нищо не разбира от този вид техника.

12. Novice
    Тук е от
    Oct 2015

Здравейте. Gorenjie имат китайски и словенски уреди. Словенските ги крият и пробутват китайските им братовчеди.
    Направи ми впечатление, че Словенските в България са пройзведени за Украйна и явно след като е започнала войната са ги пренасочили за нас, тъй като ясно си пишеше на една, че е за пазара в Украйна. Това ме кара да се чувствам като гражданин на третия свят, а не на ев2ропеец, но това е друга тема.
    Въпроса ми е следния, как мога по модела на пералнята да разбера, коя е от Словения.
    Търгашите по магазините крият, кои са словенски и е малко като игра на тото. Един искаше да платя пералнята и тогава да я отвори за да вида къде е произведена, на което не му останах длъжен... Твоя си е, ползвай си я.
    Този пост е редактиран от spgi; 07-09-23 в 22:09.

13. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

За първия свят си има уреди и на нашия пазар, разбира се на съответната цена.
    Когато болшинството купува средно за 500лв., не може да се очаква от производителите да продават на загуба, за да ни осигурят качество за без пари.

14.  

15. Novice
    Тук е от
    Oct 2015

Чакай, чакай, ясно писах... Китайски и Словенски.
    Ако е читав нашия меринджей дали ще пусне китайските, или украйнците са прости и купуват от словенските или като е отишъл бай ганьо при словенците и като е видял, че са 2 за лев е сметнал, че тая година може да купи Майбах и да плати на наложницата шопинга с един удар.
    Много добре четох, че след като китайците ги купили всичко вече било от Китай, а те украйнците прости... взимали словенски, не знаели за китайския внос..... Ах..., че няма кой даги вкара в пътя тея пишман меринджей.
    CubanLinx одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Да ви имам времето и проблемите - житейски дерзания и конспиративни теории за една посредствена към нисък клас марка като Горенье
    Gena_bs, i486 и CubanLinx харесват това.

17. Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Живее в
    ВТ

Цитат Първоначално публикувано от spgi Виж публикацията
    Чакай, чакай, ясно писах... Китайски и Словенски.
    Ако е читав нашия меринджей дали ще пусне китайските, или украйнците са прости и купуват от словенските или като е отишъл бай ганьо при словенците и като е видял, че са 2 за лев е сметнал, че тая година може да купи Майбах и да плати на наложницата шопинга с един удар.
    Много добре четох, че след като китайците ги купили всичко вече било от Китай, а те украйнците прости... взимали словенски, не знаели за китайския внос..... Ах..., че няма кой даги вкара в пътя тея пишман меринджей.
    Гледаш етикета - пише си Made in PRC, Made in Slovenia, Made in EU и подобни. Нищо чудно и Горение да брандират някои китайски неща, при което явно няма да са произведени в Словения.

18. Novice
    Тук е от
    Oct 2015

Цитат Първоначално публикувано от gurcayy
    Да ви имам времето и проблемите - житейски дерзания и конспиративни теории за една посредствена към нисък клас марка като Горенье.

Разбирам те, явно си имал чести срещи с китайските им събратя за сервиз, ако си ги купувал

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 930
    Последно: 13-06-24, 20:11
  2. Отговори: 0
    Последно: 17-12-13, 18:05
  3. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31
  4. Sony - LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Sony телевизори
    Отговори: 1775
    Последно: 08-12-10, 14:43
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе