Първоначално публикувано от
Gena_bs 1.Гледаш си в портфейла с какви пари разполагаш.
Приемаш, че експлоатационният живот на уреда е 5 години. Оттам-нататък си преценяваш в кой ценови диапозан модели да гледаш.
Моят, например е между 500 и 750лв., което разхвърляно е между 100 и 150лв. / година.
Това в момента е и приблизителната цена на среден модел пералня втора употреба.
2.Може и да е на 1 място:
Изолираш благоверната да не гледа комшията и мъжете на приятелките й какви перални са им купили.
Как светят, какъв цвят са, как сами простират, управляват се от космоса и т.н. глупости.
3.Проверяваш лично твои познати какво са си купили последните 6м до 1година и доволни ли са.
Проблеми със сервиз и т.н.
На тази база и на твоите нужди се спираш на модел и марка. Именно в този ред, а не обратно!
Издънки има и в космическите кораби, така, че внимателно!
4.Следиш промоциите за 5 и повече годишна гаранция на производител и/или вносител. Ако съвпадне с намаление на цената - идеално.
5.Но не на последно място - избягвай екзотични за нашия пазар с незнайно какъв сервиз марки.
Рискуваш да попаднеш на еднократни китайски модели. В това число включвам запазените марки на БГ веригите за техника - Neo, Crown, Arielli и т.н.
Аз съм фен на AEG/Electrolux, въпреки, че имам някои резерви относно сензорните им бутони и дизайна на люка.
Успех!