Ако можеш добави 100лв и вземи AEG T8DEC68S
- - - - - - - - - -
ще ти се върнат в сметките за ток
Ако можеш добави 100лв и вземи AEG T8DEC68S
- - - - - - - - - -
ще ти се върнат в сметките за ток
Здравейте и от мен. Предстои ми и на мен покупка на сушилня и съм се спрял на този модел http://www.technopolis.bg/bg/Dryers/...EC68S/p/687477 (5г. гаранция). До колкото виждам почти всички сушилни са с термопомпа вече и почти няма от тези без. Техник от подобна верига магазини ми препоръча все пак да си взема без термопомпа ако намеря дори и втора употреба (били по здрави и надеждни), въпреки по-голямата консумация, заради обслужването на въпросната термопомпа, понеже трябвало да се разглоби цялата при проблем (а проблеми имало) и т.н. Въпросите ми са какво представлява това обслужване/ремонт, профилактично ли се прави или при необходимост, от какво може да се получи така, че да се наложи да се разглоби и може ли да се избегне? По принцип искам да си взема надеждна сушилня до 1400лв. като разходите за ток и това дали ще загрява помещението не са ми фактор, по-скоро гаранцията на машината и да суши добре естествено
По-добри са,но ти трябва комин.
Този пост е редактиран от avenger; 31-10-16 в 14:52.
Има много магазини за уреди 2-ра ръка. Аз имах сушилна от такъв и бях много доволен. Издухваше топлия въздух директно в комин и всичко е точно. Никаква поддръжка няма, само един филтър за власинки. Само че при този вариант има няколко недостатъка. Консумация - моята консумираше 2.6 kWh и поради проблем в инсталация на апартамента,(което няма общо със сушилнята), ми падаше бушона при работа на сушилня и пералня заедно. 2-ро- за да изкара въздуха в комина, трябва от някъде да го вземе. Лятото е ок, да речем, че има все някъде отворен прозорец, но зимата е кофти. Дебита на изходящия въздух е доста сериозен на тези сушилни и наистина прави течение ако има отворен прозорец. Сега смес със сушилня с термопомпа. Няма ги тези проблеми, но пък има още 1 филтър за чистене от време на време. Да другото кофти е, че е доста по-сложна като устройство и при проблем - кофти.
Този пост е редактиран от avenger; 31-10-16 в 14:54.
В крайна сметка ще ми я докарат. Отидох в петък с идеята да си я взема, но нямаха бройки.
Мен не ме притеснява, че ще сбъркат модела, а че сега може да ми докарат някоя, която е била мостра, но се премирих вече пък и нали поне 5 години ще има гаранция, а след това ще му мисля.
steftzo bagerista9 идеята ми е да е пак кондензационна, но без термопомпа т.е. по-старите дето са били. Комин нямам в помещението Другото нещо е дали тези термопомпи наистина се развалят толкова често или дори и да не се развалят дали трябва да им се прави на тях някаква профилактика, отделно от това да се чистят филтрите?
Ако не е с термопомпа вземете нещо втора ръка - Бош или Мийле. Хем ще ви останат едни 1000лв.
Категория: Сушилни, Производител: AEG, Модел: Нова сушилна машина, 7 кг, - Уреди с транспортни дефекти нова- - - - - - - - - -
Термопомпата си е климатик ,предимства бол,но щом не те притеснява разхода на електроенергия...........,който е двоен...
Не е само разходът над ток - чувал съм, че сушилните с термопомпи щадят повече дрехите - предполагам, че ги сушат при по-ниска температура и за това така се получава.
- - - - - - - - - -
Забравих да се похваля - доставиха ми вчера сушилнята AEG T8DEC68S. От доставката не бях много доволен. Качиха ми е до горе, но пред вратата започнаха да и късат опаковката и да ме карат да я оглеждам за дефекти - според мен това не е моя работа. След това ми я внесоха като зарязаха всички разкъсани боклуци на стълбището и продължиха да късат някакви найлони и стиропори от вътре. Накрая ми намекнаха нещо и за почерпка, та им дадох 10 лв, че ми стана едно мъчно като ги гледах как се мъчиха да си ги заработят. С 2 думи - хич не ми хареса доставката. Донякъде добре, че не мъкнах аз, но можеше да ми спестят стреса, ако бяха по-мързеливи и просто ми стоварят сушилнята в коридора.
Снощи след като престоя нивелирана на мястото, където ще се използва я пуснах както пишеше по предписание - за 30 минути като сложих някакви памучни дрехи вътре. Както се и очакваше - като свърши бяха влажни, за това пуснах веднага една нормална програма за памучно, която в началото показваше час и 50 минути, но след около 20 минути падна на 18 минути и приключи бързо. Може да се каже, че със стандартната настройка за степен на сушене дрехите излезнаха сухи, може би една идея влажни около ластиците, но така си ги прибрахме.
Не ми хареса шумът - мислех, че ще е далеч по-безшумна, а тя си бучи зверски, когато човек е до нея. Поне като съм в хола пред телевизора не е чак толкова дразнеща, но съм леко разочарован.
Бучи самата машина или дрехите, които се търкалят в барабана?
Мисля, че от въртенето на барабана идва шума, защото когато се случи за момент да спре става по-тихо. Но ми се случи по едно време при спрял барабан отново да чувам бучене от към сушилнята, за това предполагам, че и компресорът вдига шум.
Сигурно е нормален шумът. На сушилнята и дават 65 dB. Сега гледам на климатика ми при последна степен на вентилатора му дават 44 dB, а на тази степен и той се чува натрапчиво.
Честито!! По принцип са си шумни сушилните
Тази я дават, че е с инверторен мотор, предполагам този, въртящ барабана. Трябва да не се чува изобщо въртенето на барабана, освен шума от самите дрехи. Според мен шума идва от компресора, който мисля е неинверторен. Инверторен компресор съм виждал само на високите класове сушилни, гонещи цена 2000лв. и отгоре.
totopz, моделът с един филтър за чистене ли е, или има и още един на кондензатора? В едно ревю я хвалят, че се чисти само един филтър?
Иначе Siemens, Bosch имат на малко по-висока цена модели, със самопочистващ се кондензатор, което спестява много занимаване. Оглеждам се и аз за сушилня, чудя се аз между тази AEG или Siemens/Bosch със самопочистване.
Не разбира се.Далеч не се повреждат често, но техници. които ремонтират, както перални(сушилни, съдомиялни) така и хладилна техника са единици в цялата страна.Това води до проблеми в сервизното обслужване.Да не говорим за оскъдната техническа документация.Но по-ниския разход на енергия ще наложи термопомпените сушилни
Каква е приблизителната консумация за едно пране от конвенционална и сушилня с термопомпа?
Може ли сушилнята да се остави на балкон където температурите ще падат под 0°С.