Този пост е редактиран от chany; 10-02-18 в 17:19.
Благодаря за отговора chany! Да, доста добре е пералнята и сушилнята да поддържат еднакви максимални килограми пране, но в моя случай не се притеснявам чак толкова от разликата. Перем през ден и засега никога не сме използвали пълния капацитет на пералнята. Предимно перем на програми с по-малък капацитет (примерно 2, 4 или 6.5 кг.), като и тук не пълним на максималното за дадената програма. Прегледах пак и само една-две програми поддържат пълните 9 кг., а те са само за памук и лен. За тях при пране ползвам една друга до 6.5 кг., затова 7 кг. сушилня после би трябвало да е ок.
Този пост е редактиран от ala; 10-02-18 в 09:20.
Най добре е сушилнята да е с по голям капацитет.Когато дрехите в сушилнята са с правилното количество суши по добре и мачка по малко или не ги мачка.
Предимство в момента е 5 год гаранция, но самопочистващия се кондензатор е нож с две остриета. Колкото е удобно толкова е и проблемно. Ако прочетеш малко из немския амазон за Бош и Сименс със самопочистващите кондензори ще видиш доста проблеми. В определен момент кондензаторът се задръства и самопочистването не помага. Сушилнята дава грешка и трябва посещение от сервиза за разглобяване и посчистване, а понякога и смяна на помпа. В гаранционния период това не е голям проблем.
За мен лично е по-добре да имаш достъп до кондензатора и да можеш да си го почисваш сам. Има Бош 4 серия без самопочисване, но е 8 кг или някое АЕГ или Електролукс, те са само с един комбиниран филтър. Има и едно 9 кг Горение, то има дори освежаване с пара, ма никъде не съм го видял налично.
Този пост е редактиран от Cayenne; 13-02-18 в 12:29.
Само мога вмъкна една идея,ако колегата няма да е ползва често(като мен) може да си вземе обикновена и няма да има главоболия с кондензатора.
Урочасах си сушилнята.
хахаахах
Днес жената я пълни, пуска, оная започва да си върти, обаче не грее.
Отварям и установявам, че до реотаните не стига ток.Терморелетата са си ок, просто някъде по пътя електроните се губят (или изобщо не потеглят).
Понеже вероятността да е заминал кабел, е равна на 0, остава платката.
Някаква идея за читав варненски сервиз/майстор, на когото мога да се доверя, преди да звъня на сляпо?
Hotpoint ctd00, кондензационна
похвалих я тук: https://forum.setcombg.com/%D0%B1%D1...tml#post859701
Този пост е редактиран от avenger; 17-02-18 в 19:45.
Търся сушилня за жената. Гледах в https://bazar.bg/%D0%BE%D0%B1%D1%8F%...BB%D0%BD%D0%B8 втора ръка и се спрях на една Siemens и една Miele. Според вас коя от двете марки е по-добра, когато става дума за сушилни?
Ако още ви трябва майстор мога да помогна. На мен лично не ми е поправял сушилнята, а бойлер, но го хвалят, че е добър и с перални и сушилни. Ще дам тел. и име при интерес.
Аз имам въпрос: как да изчистя хубаво дупката, където стои филтъра? Доста мъх се е събрал там, а е тясна и не мога добре да обирам с прахосмукачка. Също и чекмеджето, където се събира водата. Виждам, че е замърсено вътре,но няма как да го почистя... Сушилнята ми е Bosch WTW86564.
нямаше време за чакане и повикахме хора от един сервиз
след като машината поведе с 3:0, т.е. очевидно изглеждаше здрава по всички кабели, куплунги, свръзки, ремъци и т.н., заподозряха платката, свалиха я и я взеха за смяна на дреболиите по нея. като я върнат ще пиша дали са уцелили и респективно дали ще ги нахраня или похваля...
Здравейте. В момента в Технополис сушилня BOSCH WTY887W6 за 9 кг. пране е на цена 1709 лв. на промоция за Велигден с 5 г. гаранция. Струва ли си и има ли нещо по-добро за тези пари с капацитет 9 кг. и повече?