Здравейте. Отскоро имам сушилна машина Gorenje W8665N, която купих на доста добра
цена, тъй като беше последна бройка.Впечатленията ми като цяло са доста добри.
Енергиен клас А++, термопомпа, възможност за включване към канализацията, барабан от инокс,
йонизатор, лед осветление на барабана, отложен старт - функциите които имат всички хубави машини.
Няма парогенератор, но има защита от намачкване, която се състои в това след като свърши цикъла да
завърта барабана през определен период от време за да не се мачкат дрехите от собствената си тежест. Това е
добра функция тъй като днес я пуснах без тази функция и след като свърши цикъла ги извадих след около 30 минути
и някои от дрехите имаха гънки. Максималната продължителност на функцията против намачкване след като цикъла е свършил
е до 4 часа (настройва се).Сушилнята има доста програми, но реално се ползват няколко. Аз най често пускам програмата за смесено
пране, която по документи е час и 10 минути, но времето може да варира в зависимост от дрехите сложени за сушене. Хавлиите например
задържат повече влага в себе си и им трябва повече време да изсъхнат. Въпросната сушилня има датчик за влага и автоматично настройва времето
според влажността. До сега най много ми е работела 2 часа и 30 минути на програма за смесено, като вътре имаше повечето хавлии.
Има индикация за задръстени филтри и за пълен резервоар. Филтрите са два - един на вратата и втори преди кондензатора на термопомпата. Излишно е да споменавам
че задължително се чистят и двата. Този на вратата след всеки цикъл, а другия аз го отварям на няколко цикъла веднъж. На филтъра на термопомпата също се събира доста
мъх и косми. За добрата работа на машината трябва да са винаги чисти. Филтърът на вратата е от финна мрежичка и трябва да се внимава при обирането на мъха да не се скъса
от маникюр например или пръстени и други. Долния филтър на термопомпата също има мрежичка (по едра от горната), а след нея и друг филтър от материя подобна на дунапрен.
Него го дават да се пере, тъй като там се натрупва най финния прах. Само не съм сигурен след време от прането дали няма да почне да се разпада, а резервни филтри не откривам
в интернет за подмяна - нито за вратичката, нито за термопомпата. Самата врата е пластмасова, пантата е метална, а механизмът за затваряне също пластмасов. Има две уплътнения на вратата
по които също се натрупва малко прах от дрехите при сушенето и е хубаво и те да се бършат от време на време. Барабана е инокс, голям е и има две срещуположни пласмасови триъгълни приспособления
както при пералните, които спомагат при въртенето дрехите да не приплъзват по барабана. Лед осветление в барабана, което не съм сигурен, но мисля че свети и при затворена врата, което няма смисъл
тъй като машината няма стъклен люк. Може и да не свети, не съм сигурен, за сега няма как да го проверя това. Капацитет на сушилнята 8 килограма, но за различните програми дават да се слагат различни
килограми. 5 килограма мокро пране си го поема без ядове. Тегло на сушилнята 50 килограма, размери 80/60/60.Замерих и консумацията по време на работа, започна на 430 вата а към края на програмата беше 630 вата. Максимална
консумация 810 вата за кратко. На смесена програма работи около час и половина и измерената консумация беше почти 1 киловатчас.Това е моето ревю за въпросния модел. Никой не ангажирам с моето мнение. Аз съм
доста доволен от машината до сега. Гаранция 5 години след регистрация.
Надявам се да съм бил полезен.