Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е сушилната ви машина ?

Гласували
274. Не можете да гласувате в тази анкета
  • AEG

58 21.17%
  • Beko

27 9.85%
  • Blomberg

2 0.73%
  • Bosch

61 22.26%
  • Candy

7 2.55%
  • Electrolux

19 6.93%
  • Fagor

0 0%
  • Gorenje

23 8.39%
  • Hoover

3 1.09%
  • Hotpoint-Ariston

18 6.57%
  • Indesit

1 0.36%
  • Miele

35 12.77%
  • LG

1 0.36%
  • Whorpool

16 5.84%
  • Zanussi

3 1.09%
Страница 38 от 88 ПърваПърва ... 28363738394048 ... ПоследноПоследно
Резултати от 556 до 570 от общо 1318
Like Tree244Одобрявам

Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2018

Отговор: Сушилни машини / FAQ - мнения, обсъждане

Здравейте. Отскоро имам сушилна машина Gorenje W8665N, която купих на доста добра
    цена, тъй като беше последна бройка.Впечатленията ми като цяло са доста добри.
    Енергиен клас А++, термопомпа, възможност за включване към канализацията, барабан от инокс,
    йонизатор, лед осветление на барабана, отложен старт - функциите които имат всички хубави машини.
    Няма парогенератор, но има защита от намачкване, която се състои в това след като свърши цикъла да
    завърта барабана през определен период от време за да не се мачкат дрехите от собствената си тежест. Това е
    добра функция тъй като днес я пуснах без тази функция и след като свърши цикъла ги извадих след около 30 минути
    и някои от дрехите имаха гънки. Максималната продължителност на функцията против намачкване след като цикъла е свършил
    е до 4 часа (настройва се).Сушилнята има доста програми, но реално се ползват няколко. Аз най често пускам програмата за смесено
    пране, която по документи е час и 10 минути, но времето може да варира в зависимост от дрехите сложени за сушене. Хавлиите например
    задържат повече влага в себе си и им трябва повече време да изсъхнат. Въпросната сушилня има датчик за влага и автоматично настройва времето
    според влажността. До сега най много ми е работела 2 часа и 30 минути на програма за смесено, като вътре имаше повечето хавлии.
    Има индикация за задръстени филтри и за пълен резервоар. Филтрите са два - един на вратата и втори преди кондензатора на термопомпата. Излишно е да споменавам
    че задължително се чистят и двата. Този на вратата след всеки цикъл, а другия аз го отварям на няколко цикъла веднъж. На филтъра на термопомпата също се събира доста
    мъх и косми. За добрата работа на машината трябва да са винаги чисти. Филтърът на вратата е от финна мрежичка и трябва да се внимава при обирането на мъха да не се скъса
    от маникюр например или пръстени и други. Долния филтър на термопомпата също има мрежичка (по едра от горната), а след нея и друг филтър от материя подобна на дунапрен.
    Него го дават да се пере, тъй като там се натрупва най финния прах. Само не съм сигурен след време от прането дали няма да почне да се разпада, а резервни филтри не откривам
    в интернет за подмяна - нито за вратичката, нито за термопомпата. Самата врата е пластмасова, пантата е метална, а механизмът за затваряне също пластмасов. Има две уплътнения на вратата
    по които също се натрупва малко прах от дрехите при сушенето и е хубаво и те да се бършат от време на време. Барабана е инокс, голям е и има две срещуположни пласмасови триъгълни приспособления
    както при пералните, които спомагат при въртенето дрехите да не приплъзват по барабана. Лед осветление в барабана, което не съм сигурен, но мисля че свети и при затворена врата, което няма смисъл
    тъй като машината няма стъклен люк. Може и да не свети, не съм сигурен, за сега няма как да го проверя това. Капацитет на сушилнята 8 килограма, но за различните програми дават да се слагат различни
    килограми. 5 килограма мокро пране си го поема без ядове. Тегло на сушилнята 50 килограма, размери 80/60/60.Замерих и консумацията по време на работа, започна на 430 вата а към края на програмата беше 630 вата. Максимална
    консумация 810 вата за кратко. На смесена програма работи около час и половина и измерената консумация беше почти 1 киловатчас.Това е моето ревю за въпросния модел. Никой не ангажирам с моето мнение. Аз съм
    доста доволен от машината до сега. Гаранция 5 години след регистрация.
    Надявам се да съм бил полезен.
    bagerista9 и droid харесват това.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2013

Както споменах в темата за перални избираме и сушилня. Това което ми предложиха е:

Bosch WTH85290BY

AEG T8DBG48S

Electrolux EW8H458B

Тъй като съм доста бос по темата единственото изискване е да има маркуч за отвеждане на водата.

4. Member
    Тук е от
    Nov 2016
    Живее в
    София

Здравейте,
    може ли малко инфо за профилактика на сушилня Gorenje D 8665 N, освен честото чистене, миене на филтрите от мъхчетата, има ли нещо друго и колко често се прави?
    Благодаря ви.

5. Тук е от
    May 2018

От потребителя освен посочените дейности в ръководството на потрбителя едва ли има някаква друга дейност по поддръжка.
    За сервизното обслужване и профилактика не знам, някой ако има запознат нека каже.
    bagerista9 одобрява това.

6. Тук е от
    Nov 2017

Здравейте, предстои ми закупуване на сушилня, но тъй като досега не съм ползвала такава, съм доста неориентирана. Марките, които главно прегледах, са Бош, Сименс, АЕГ, Електролукс (ценовия клас 1000-1600лв) и едно конкретно Миеле, което в момента е на промоция. Не знам дали мога да дам линк или ще е реклама, но става дума за модел Miele TMG 840 WP, която дори с отстъпката идва почти двойно по-скъпа от останалите, които прегледах. Въпросът ми е главно дали Миеле от средния им ценови клас е по-удачен избор от останалите марки?

7. Member Аватара на bagerista9
    Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

Предимството на Миле все още е в пералните.В момента по-удачният избор е на АЕГ с 5г. гаранция-Т8 48s ще ти върши страхотна работа.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2017

Цитат Първоначално публикувано от bagerista9 Виж публикацията
    Предимството на Миле все още е в пералните.В момента по-удачният избор е на АЕГ с 5г. гаранция-Т8 48s ще ти върши страхотна работа.
    Благодаря! Отказахме се от Миелето, ще вземем АЕГ най-вероятно. Сега дебна промоции, а и гаранцията им от 5г е супер.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

Днес пристигна моето AEG T7DBE38W от техномикс за 869лв. Доколкот знам няма проблемите с филтрите/задръстването на АЕГ 8ма серия и бошовските перални.

11. Junior Member Аватара на Jackxxx
    Тук е от
    May 2013
    Живее в
    Града под тепетата

Какви са тези проблеми на 8-ма серия? Тамън се засилих към T8DEE48S и прочетох горния пост. Сега да се отказвам ли от покупката?

12. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

Миtаkа беше писал по-рано в темата. По спомени им се задръства филтъра, а обслужването е трудно и/или невъзможно в гаранция. Не съм влизал в подробности.

13. Junior Member Аватара на Jackxxx
    Тук е от
    May 2013
    Живее в
    Града под тепетата

Я кажете сушилня, с възможност водата след работа да се отвежда към канализацията. Бюджет до към 1500-1700лв.

14.  

15. Member Аватара на bagerista9
    Тук е от
    Dec 2014
    Живее в
    София

https://www.tehnomix.bg/sushilnya-mi...wp-active-plus ,споменатата AEG,
    Цитат Първоначално публикувано от Jackxxx Виж публикацията
    Я кажете сушилня, с възможност водата след работа да се отвежда към канализацията. Бюджет до към 1500-1700лв.

16. Тук е от
    Jul 2018

Здравейте.

Попаднах на една AEG Т6577ЕHIX за 700лв. с 2г. гаранция. Заслужава ли си парите и имам ли по-добър избор? По задните страници мернах суперлативи за T8 и T7 сериите на АЕГ, но са над бюджета. Въпреки 'тва не изключвам възможността от компромис с по-скъпото.

Благодаря.
    Този пост е редактиран от heckatorn; 28-07-18 в 15:33.

17. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Варна

T6 са с нагревател принцино не са с термопомпа да знаеш.

18. Banned
    Тук е от
    May 2017

Убаво де,те всички коли нямат Турбини и пак си вършат работата.
    Както казват абитата-тамън,тамън- и разбирач на сушилки, и разбирач на хладилни агенти.
    После няма икономии...ред сълзи и сополи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 38 от 88 ПърваПърва ... 28363738394048 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Ютии и гладачни машини / FAQ - избор ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 100
    Последно: 07-01-25, 22:21
  2. Съдомиялни машини / FAQ - обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Бяла техника
    Отговори: 1082
    Последно: 08-11-24, 20:37
  3. Слушалки FAQ / мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Mp3 плеъри, слушалки
    Отговори: 14
    Последно: 24-01-22, 22:45
  4. Тостери / FAQ - мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 0
    Последно: 22-05-12, 16:03
  5. PIONEER LCD-PDP / Faq, обсъждане, мнения
    От tattoo777 във форум Други телевизори
    Отговори: 19
    Последно: 21-03-10, 10:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе