Комбинацията пералня- сушилня,всички знаем,че не е добре.Обаче има моменти,когато нямаме друг изход.
Всичко зависи от жилището и финансовите възможности.
Понякога е необходим компромис.
Комбинацията пералня- сушилня,всички знаем,че не е добре.Обаче има моменти,когато нямаме друг изход.
Всичко зависи от жилището и финансовите възможности.
Понякога е необходим компромис.
Моето АЕГ го взех 1400 или 1600 вече не се сещам. Наистина нямам място за два уреда но не съм съгласен, че не е добре. Сметката ми за ток е минимална и разлика когато купих комбинираната не усетих, за сушенето не се сещам какво повече мога да искам дебел памучен анцунг с качулка съм го вадил сутрин и го обличам директно а това, че дрехите не се прехвърлят от уред в уред е направо незаменимо защото моята жена никога няма да може да го направи заета е с фейсбук !
Самият„живот”на уреда е по-малък.
Това имах на предвид,че не е добре.
Но важното е ти да си доволен и да нямаш проблеми със самия уред.
Този пост е редактиран от Viking72; 26-05-17 в 23:59.
Когато ползваш два уреда, вероятността да се скапе някой е двойно по-голяма и ако комбинираната има кратък живот пак излиза на сметка, защото ще купиш втори уред след като се развали първия, а не два наведнъж.Комбинираните уреди стават все по-добри-вижте само телефоните с камера-кой вече снима с фотоапарат!
Този пост е редактиран от avenger; 29-05-17 в 21:56.
https://www.tehnomix.bg/edra-bjala-tehnika/peralni/hotpoint-ariston-rsg-925-js-euhttps://www.technomarket.bg/peralni/hotpoint-ariston-wdd-9640bx-09121433#&gid=1&pid=1
Здравейте! Тъкмо се бях засилил да купувам една пералня hotpoint 9kg, но видях, че има на добра цена уред 2 в 1. Имам място и възможност за два отделни уреда, но не знам кога ще останат финанси за сушилня, та сега си мисля дали да се хвърлям на 2 в 1. Пералнята, която бях харесал е със същите параметри, но без сушилня и е за 550 лв. Тази е 800. Сушилнята ще се ползва предимно зимата и по - рядко лятото, а пералнята ще се ползва много. Може ли съвет ? Някой ползвал ли е?
Този пост е редактиран от Viking72; 29-05-17 в 16:35.
Купуваме нов един уред!
А като се скапе програматора единия месец на пералнята другия месец на сушилнята какво правим-купуваме два уреда!
И не мисля, че е по икономично като ел. енергия да пускаш два уреда последователно прехвърлянето от пералня в центрофуга го правехме на старите перални преди 1980г. Сега пералнята пере и суши до като спя на икономичната нощна енергия в предвид и дългите програми и сутрин направо ги обличам. И като пари и като комфорт и като време съм по добре. А това е моя уред:Пералня със сушилня - Бяла техника с транспортен дефект
Кеф цена няма!
Не съм тръгнал да те убеждавам, да си сменяш„комбито”.Понякога всички правим компромиси.
Идеята е който сега купува да прецени сам кои предимства са му по важни и да направи информиран избор.
В същност вашите перални също са комбита защото имат центрофуга, това е също компромис-най добре изпират пералните с горно зареждане тип казан но никой вече не купува отделно центрофуга макар, че два такива уреда ще са доста по-евтини, здрави и ще работят много по-качествено и икономично.
Не ви предлагам да си купите отделни центрофуги, припомням позабравени факти!
В Европа се наложиха челните товарачи(машини с предно зареждане).Другите тип казани се ползват в Азия и С.Америка.
Всяко нещо има преимущество и недостатъци.
Идеални неща и хора няма!
Комбито заема по-малко място и е по евтин вариант,отколкото два отделни уреда.
Този пост е редактиран от Viking72; 30-05-17 в 11:02.
3 години загубих докато се реша да купя комбинираната -"защото не били добри". И прането ми висеше по една седмица.
Стоянов,чети !
Аег-то е на колегата.