В момента съм на 12-часови смени и не съм правил никаква проба.Но ще имаш резултат за програмата.
Нали ти казах,че на вълна съм е пускал на 600 оборота,но не съм я наблюдавал.
В момента съм на 12-часови смени и не съм правил никаква проба.Но ще имаш резултат за програмата.
Нали ти казах,че на вълна съм е пускал на 600 оборота,но не съм я наблюдавал.
Пак не схващам как слагаш на едно ниво BEKO с Whirlpool и Indesit? Грубо сравнение - да се довериш на кола Great Wall, защото нямаш доверие на Фиат и Опел. Печките са си печки, тях и аборигени могат да ги правят и да работят. Пералня комбинирана със сушилня е нещо доста по-сложно и това, че някой е успял да направи печка не гарантира, че може всичко.
Ти да не мислиш, че Whirpool и Indesit са нещо повече от Beko?
Прочети какво пише по форумите за тези марки. И ще ти стане ясна картинката.
За сервизи и части не ми се коментира.
Марките ги написа Viking72. Останалото е ширпотреба с различно наименование!
Сравняването на нов лек автомобил GW с точно тези две марки е смешно. Уточнявам, че не съм фен на китайската марка.
Дори напротив след мъките по управлението на един "truck". Steed 5 мисля, че се казваше недоразумението.
Opel от повече от 20 години не са направили автомобил, който да впечатли купувачите, за мое съжаление. Така и не успхяа да изплуват след кризата от 2008. Затова сега са собственост на PSA (Peugeuot). Опитаха се с Insignia, но още в първата модификация излязоха недомислици в проектирането.
Fiat-Chrysler - миналата седмица се коментираха големите финансови загуби. Молят се да ги купят китайци. Не помня вече точно кой концерн - Geely или GW.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 28-08-17 в 22:07.
Е.. в Бг присъства още една велика германска фирма Кюперсбуш,макар че българският представител внася малко битова техника/модели/.
Да "впечатли"? Тук не говорим за впечатляване и големи постижения, а за другия край на редицата - изобщо да направиш нещо нормално работещо. Опел се справят докато GW са мечта на разни комплексари, които хем нямат пари хем много искат да се похвалят с чисто нова кола. И накрая радост за половин година и после започват да се чувстват като нас*ани - гледат да не разберат околните.
Само да кажа нещичко за Беко.
Като разглобите една пералня и видите едно смешно телче,което с клизма придържа нагревателя!?За друго не ми се коментира.Ви става ясно за изработката,а за комбито,където е много сложен уред....?
Беко и Вестел откакто станаха колекционери на западните фалирали фирми,си помислиха,че могат да произвеждат Всичко.Да,обаче само за бедните европейци!
В Англия били №1?Глупости,купуват ги чужденци,защото са евтини.
В Германия само новодошлите гастарбайтери,защото са неориентирани,но като изхвърлят по едно Беко-вече знаят.
Италианците,ако не бяха си променили качеството на битовата техника,никой нямаше да знае Беко какво произвежда.
Когато Телефункен произвеждат телевизори по времето на Хитлер,в Турция е нямало телевизори и телевизия!А сега си продават
масово крадените технологии под чуждо лого.
Нека си правят баклавата и локум,където им е силата,а не да ми стават еталон за битова техника.
Този пост е редактиран от Viking72; 29-08-17 в 13:30.
Здравейте,
Много съм доволен от комбито - работи тихо и сама си регулира времето за пране/сушене на база на това колко пране има вътре.
Не открих опция, която да казва колко кг. пране съм сложил вътре, което е малко кофти, защото трябва да се мери отделно преди да се сложи.
Някой знае ли дали има такава опция изобщо?
Благодаря!
Каква "опция" търсиш? Кантар ли? Щом има режим пране и икономичен режим (примерно 3кг), явно пералнята не го знае. Времето не е на база колко пране има, а измерва влажността. Ако прането е малко, изсуваша се по-бързо и съответно спира като види, че е готово.
Общо взето кантар търся, да. В магазина се опитваха да ми пробутат някакво LG, като ми го рекламираха, че има кантар, та за това реших, че би следвало и АЕГ-то да има.
Иначе след около седмица ползване, мисля, че покупката беше много успешна - не мога да кажа, че мачка дрехите повече от колкото предишната ми обикновена пералня - ризите си ги вадя и след едно гладене са идеални.
LG,е много добре,но единствено проблем са резервни части,така че всеки да си преценя !
От няколко месеца ползвам Пералня със сушилня Hotpoint RDSG 86407, и съм доста доволен как работи, пробвал съм и сушенето няколко пъти. За перални аз съм доволен от тази Марка защото имам още една пералня Hotpoint, макар че тука май не ги препоръчвате много от четенето на предишните няколко страници.
1. Какви други марки перални си ползвал за да казваш колко си доволен от Hotpoint. Звучи ми някак като да е само тая.
2. Почти всяка пералня се справя с прането. "Доста доволен" може да си, ако просто не се поврежда 5-10 години. Така че в първите месеци може да кажеш "нямам забележки", за "доста" доволен няма много логика.
3. Не знам защо ти е сушилня като я ползваш няколко пъти. Да не живееш в Северна Африка или Южна Италия и прането да съхне навън за 1-2 часа.
Отговарям ти:
1. Предните ми 2 перални бяха Аристон тоест същата марка и изкараха по 20 години защото бяха 2 в Два апартамента.
2. Просто изказвам мнение
Споко бе, не се наемай колега!
Да уточним, вече няма такива перални дето да работят по 20г! Моята също кара 19-та г.! Но беше първата Аристон, която беше с 1000 об центруфуга, когато я купувах преди 19г! Със нераждавейка казан, механичен програматор.Сега ако се скапе не знам какво да купя!
Сменял съм 2 пъти лагери, веднъж помпа и веднъж амортисьори! Гаранционно ми замениха платка на мотора . Веднъж жените ми скъсаха маншона - бяха затиснали някакъв цип и отиде ръба отпред дето упплътнява. Но това са си нормални повреди. Пералнята върти всяка вечер у нас, от раждането на сина ми преди 18г та до днес ! Имам две деца и не спира! Центруфугата е 90% на 1000 об!. Как няма да се разбият лагери и амортисьори!
Сегашните пералки им се чудя как с тея олекотени пластмасови казани изкарват и по 5г! А ги дават 7-8 кила че и 9 и по 1400-1600 об центрофуги!
И 5г г са им много! На моето ползване няма да изкара и 3г!
По-лошото в случая е, че повечето не могат да им се сменят лагери....Трябва се цепи казана, после болтове, лепене..
Много не ми се пише в тази тема.
Мерлони груп е гола вода и кал!
Индезит/Аристон/ модели от 70'-80' години са много добри,но сегашните Не струват!
А за някои мнения,не знам...
Този пост е редактиран от Viking72; 06-10-17 в 01:20.