-
Отговор: Аспиратор и абсорбатор / FAQ - избор, обсъждане, мнения
Здравейте! Търся информация и мнение за този модел - BOSCH DWB06W652. Искам да сменя един стар аспиратор Conegliano, който е безумно шумен, въпреки всички трикове, които се опитахме да приложим. Помещението е голяма кубатура - около 80 кв.м. Благодаря предварително за всички мнения.
-
Ако можеш да разшириш отвора до ф150 ... разликата в шума между ф100 и ф150 е ОГРОМНА и почти всеки аспиратор ще ти се стори супер тих.
-
Добър е.По принцип си за по мощен 700-800м3.Погледни и този STRIP SMART - Цитат:
Първоначално публикувано от
rosimin
Здравейте! Търся информация и мнение за този модел - BOSCH DWB06W652. Искам да сменя един стар аспиратор Conegliano, който е безумно шумен, въпреки всички трикове, които се опитахме да приложим. Помещението е голяма кубатура - около 80 кв.м. Благодаря предварително за всички мнения.
-
Може ли малко повече пояснение за чистенето на мотора с обезмаслител, защото много мизерен е станал вече, а освен отдолу и по решетките отстрани не мога да го почистя по друг начин,
Мерси.
-
Здравейте, някой може ли да разясни какви са предимствата на аспиратор с телескопично изтегляне пред такъв за пълно вграждане. Сериозно съм се замислил за такъв за пълно вграждане, защото не ми харесва единия от горните шкафове да ми е скъсен и да го има този иноксов кант...
-
Цитат:
noriaga
Здравейте, някой може ли да разясни какви са предимствата на аспиратор с телескопично изтегляне пред такъв за пълно вграждане. Сериозно съм се замислил за такъв за пълно вграждане, защото не ми харесва единия от горните шкафове да ми е скъсен и да го има този иноксов кант...
Ако е само заради канта, той се сменя. Относно шкафа, може да е пълноразмерен, като отзад на оставащото празно място се поставя подвижно дъно.
-
По-добре улавя директните изпарения.Никога не скъсявам височината на аспираторският шкаф,освен по желание на клиента. Цитат:
noriaga
-
Цитат:
bagerista9
По-добре улавя директните изпарения.Никога не скъсявам височината на аспираторският шкаф,освен по желание на клиента.
Ясно. Благодаря ви за отговорите. Ако само това е основното предимство, мисля че ще заложа на аспиратор за пълно вграждане.
Трябва ми аспиратор с мощност над 550-600 м3/час и цена до 400лв.
След като разгледах по сайтовете се спрях на тези модели:
https://www.tehnomix.bg/absorbator-z...e-teka-gft-800
https://www.tehnomix.bg/absorbator-z...-elibloc-ht-60
INCA LUX SMART -
INTEGRA LUX -
Кой бихте препоръчали?
-
В новата ми кухня, преди няколко дена сложихме INCA LUX SMART. Не е пускан още и не мога да кажа нищо за работата му. Може би следващата седмица най-рано. Това което ми направи впечатление, е че е доста лек, ламарините са възможно най-тънките, филтрите се свалят прекалено лесно, чак ме е страх да не падат сами. Копчетата са мънички, но изглеждат здрави. Основното ми опасение е да не е твърде шумен. За целта ще се пробвам да му сложа 150 пвц тръби към комина и това е. Ако не ви е спешно, когато съм готово ще го снимам и ще кажа допълнителни впечатления.
-
Колеги, някой имал ли е вземане даване с тази марка аспиратори - Krona Steel? Случайно мернах един модел за пълно вграждане в емаг и ми допадна като характеристики и визия... но за първи път чух тази марка, та се чудя дали да експериментирам.
-
Здравейте.Моля за помощ при избор на аспиратор за вграждане.Помещението е около 50куб.м.Какъв аспиратор до 400-500лв.?С два мотор с двойна турбина?Благодаря предварително.
-
Цитат:
boghidar77
Здравейте.Моля за помощ при избор на аспиратор за вграждане.Помещението е около 50куб.м.Какъв аспиратор до 400-500лв.?С два мотор с двойна турбина?Благодаря предварително.
MAXIMA ECO - https://www.tehnomix.bg/absorbator-z...-cnl-6815-plus
-
Цитат:
Jackxxx
В новата ми кухня, преди няколко дена сложихме INCA LUX SMART. Не е пускан още и не мога да кажа нищо за работата му. Може би следващата седмица най-рано. Това което ми направи впечатление, е че е доста лек, ламарините са възможно най-тънките, филтрите се свалят прекалено лесно, чак ме е страх да не падат сами. Копчетата са мънички, но изглеждат здрави. Основното ми опасение е да не е твърде шумен. За целта ще се пробвам да му сложа 150 пвц тръби към комина и това е. Ако не ви е спешно, когато съм готово ще го снимам и ще кажа допълнителни впечатления.
Колега тества ли INCA-та? Имаш ли вече някакви впечатления. Двоумя се между него и Eurolux-a
-
Тествах го. Дърпа много добре. Ползваме го само на най-ниската степен, защото няма нужда от по-голяма. Може би ако се сложат два тигана едновременно тогава ще има нужда. Най-ниската степен е сравнително безшумна и бих казал много добра. Тръби Ф150 не можах да сложа, защото отвора към комина е за Ф120 и не исках да къртя, но със Ф120 няма никакъв проблем. Най-доволен съм от шума. Очаквах да е доста по-шумен. Тия дни когато жената готви може да направя клипче, да се види как дърпа и то на първа степен. Всичките изпарения директно отиват към него. Бих казал, че е доста добра покупка. Това е втори аспиратор, който ползвам. Другият е телескопичен на ТЕКА и е доста по-шумен. Но и струва 150лв по-малко. Не мога да кажа дали си заслужава парите спрямо Eurolux-a. Знам само, че нищо не трака, не се чува свирене и не тропа, а това за мен е много важно. също така и да дърпа стабилно. Мисля, че голяма част от работата я вършат тръбите над аспиратора. Ако някой го интересува нещо друго да пита.
https://s8.postimg.cc/r29x5kb81/IMG_2881.jpg
-
Добър ден ,бихте ли ми препоръчали телескопичен абсорбатор до около 200лв .Старият ми абсорбатор беше Gorenje DF6116E и бях доволен от него ,но умните ми комшии запалиха комина и абсорбатора се стопи буквално ...Сега и те си вкараха газ и не би трябвало да имам отново такъв проблем :P .Сега съм си харесал Pyramis ES3 Inox основно заради дебита му и бутоните за включване отпред .Добър избор ли е и ако не какво бихте ми препоръчали ?