-
Отговор: Аспиратор и абсорбатор / FAQ - избор, обсъждане, мнения
FLEXA 500 - Цитат:
Първоначално публикувано от
rAz1eL
Добър ден ,бихте ли ми препоръчали телескопичен абсорбатор до около 200лв .Старият ми абсорбатор беше Gorenje DF6116E и бях доволен от него ,но умните ми комшии запалиха комина и абсорбатора се стопи буквално ...Сега и те си вкараха газ и не би трябвало да имам отново такъв проблем :P .Сега съм си харесал Pyramis ES3 Inox основно заради дебита му и бутоните за включване отпред .Добър избор ли е и ако не какво бихте ми препоръчали ?
-
Здравейте, бихте ли дали мнения/препоръки за следните модели аспиратори:
Faber Maxima Touch EV8 X A60
Faber MAXIMA ECO EV8 X A60
TEKA CNL 6815 PLUS
Помещението, в което ще се ползва е около 23кв.м.
По-скъпият Faber е с по-добър капацитет и предполагам дизайн (touch панел).
Търся иноксов аспиратор около 400лв за помещението по-горе.
Поздрави.
-
Гледай да покрива поне размерите на уредите върху които ще се използва. Добре е да е с няколко см. по голям от тях.
Също за да засмуква добре трябва да му се осигури приток от някъде. Иначе при вакум и най мощния(ако ще и 2000м3 да е ....., но зависи и при какво съпротивление -Pa де) няма да върши работа. Може и да започнат сифончетата в помещенията да бълбукат.
Важен момент е и гофрата (ф150 като гледам), която отвежда мръсния въздух. Не трябва да не се намаля под фабричния размер. Ако пътя пък е дълъг или има много чупки ще е по добре и малко да се увеличи.
Иначе първия и последния са една идея с повече "мощност" изразена само в м3/ч, но липсва при какво съпротивление та .... Някакъв БДС е упоменат, но не съм запознат с него.
-
1 Прикачен файл(ове)
Здравейте,
искам да ви попитам има ли начин да се изчисти мотора на този модел - https://technika.bg/product/13015/as...dww06w650.html
Снимката на самия мотор е прикачена по-долу.
Бая месце "изяде" покрай скарата и вътре се е набил доста с мазнина, до каква степен ще му пречи това и има ли начин изобщо за чистене? С вода и обезмаслител може ли да се пръска или ще прецакам нещо, мерси.
-
Мокри кърпи,обезмаслител и бърсане.
-
Цитат:
iNfRaSoNiC
Здравейте,
искам да ви попитам има ли начин да се изчисти мотора на този модел -
https://technika.bg/product/13015/as...dww06w650.html
Снимката на самия мотор е прикачена по-долу.
Бая месце "изяде" покрай скарата и вътре се е набил доста с мазнина, до каква степен ще му пречи това и има ли начин изобщо за чистене? С вода и обезмаслител може ли да се пръска или ще прецакам нещо, мерси.
Тази снимка е на Викинга,не е редно да се използват чужди снимки!
Този двигател и турбини са чисти!
Разглобяване на мотора и миене на турбини,другата екстра е допълнително използване на филтър от вата,за да пази мотора!
Покажи твоят мотор,турбини и мизерията отвътре на аспирациацията!
-
Цитат:
pulsedriverbg
Гледай да покрива поне размерите на уредите върху които ще се използва. Добре е да е с няколко см. по голям от тях.
Също за да засмуква добре трябва да му се осигури приток от някъде. Иначе при вакум и най мощния(ако ще и 2000м3 да е ....., но зависи и при какво съпротивление -Pa де) няма да върши работа. Може и да започнат сифончетата в помещенията да бълбукат.
Важен момент е и гофрата (ф150 като гледам), която отвежда мръсния въздух. Не трябва да не се намаля под фабричния размер. Ако пътя пък е дълъг или има много чупки ще е по добре и малко да се увеличи.
Иначе първия и последния са една идея с повече "мощност" изразена само в м3/ч, но липсва при какво съпротивление та .... Някакъв БДС е упоменат, но не съм запознат с него.
Купих Teka-та. Като го монтират и поработи, ще дам мнение.
Поздрави.
-
Добър вечер.
Мога ли да помоля за мнение за този модел аспиратор,че сегащния ми къса нервите и обмислям да закупя този.
https://www.home-max.bg/aspirator-py...2-motora-byal/
-
Цитат:
Genadi80
Гена, преди време ползвах този модел и работеше учудващо добре. Единствения проблем беше трудното намиране на резервни филтри ( бях ги прецакал с много силен обезмаслител на Sano). Според мен, без да съм "спец" съотношение, цена-качество си е супер.
Изпратено от моят BLA-L29 с помощта на Tapatalk
-
Тегли добре и не е много шумен. Иска си почистване на вентилаторите и моторите отвреме-навреме /предполагам като всички други/. Добро съотношение цена-качество.
PS:Имам такъв, но с надпис "Таurus".
-
Добър вечер на всички.След дълго умуване реших да инвестирам в това https://teka.bg/bg-bg/%D0%BA%D1%83%D...-6420~40465532,
малко по скъпо излезе но поне не е правен в някоя страна от третия свят,а произведено в Европа.
Утре ще го монтирам и ще дам отзиви.:Drinks:
-
Здравейте, колебая се за телескопичен аспиратор.
Набелязал съм на Бош вариантите.
Помещението е 14кв кухненска част свързан с 19 квадрата хол посредством 2 големи отвора. Таваните са по 2.5м
DFL064A50 е към 470лв
DFL064W50 е 280лв
DFS067A50 е към 720лв, но го има само в Емаг.
Ясно е че най скъпия ще е най добре понеже е с два мотора, но някак не ми са даваха повече от 500лв. А и тези Бошове май не идват с челна "дъска" която е допълнителен разход, предполагам може и мдф да се сложи като тези от вратичките за кухнята.
Приемам предложения и за други аспиратори.
По х-тики този също ми хареса
Pyramis ESSENTIAL TURBO 60 за около 300лв. Повече дебит и по нисък шум горе долу спрямо 500левовия Бош.
-
Няма как да е мощен и тих.
Вече се убедих,че ако има възможност за монтаж на мощен покривен вентилатор с пет шест скорости е по -добре.Иначе имам една 90 см-ова качулка на Бош с един мощен мотор и две турбини,върши работа,но на трета скорост е доста шумен.
-
Шумът, освен от мотора, зависи и от тръбите. Диаметър, преходи, чупки, дължини, денивилация, изход към комин или директно навън и т.н.
Колкото са по-широки, без завои и преходи и по-къси, по-добре. На ранчото един елементарен вентилатор за баня CATA Silentis 120mm само решетка му сложихме отвън на същата стена (20 см дебела) и шумът от въздушната струя се удвои.
Тоя Piramis, рожба на гръцко-китайската дружба го забрави. Погледни Faber/ Eurolux имаха модели с почти 400куб./час. Преди Нова Година имаха доста сериозни намаления (под 200лв.І, но в момента не знам какви са им цените
-
Така е,ако съм знаел по- рано,щях да заложа тръба ф250,да изкормя някоя евтина качулка,слагане на вентилатор с турбина ф250 на покрива.Всичко щеше да стане както трябва.
Ама,човек трябва да има много здрави нерви в това БГ!
Големи фирми в Пловдив не искат да ми изработят единични преходници от неръждаема ламарина 2мм.
Много сложно било и с дребни поръчки не се занимават!
Стигнах до там,че ги поръчах от Германия,хората ги имат готови за продажба.