Сименс-Бош...няма разлика!
Сименс е по-скъп!
От един завод излизат!
За моторетката и турбини ...разлика в,€!
Извън темата!
Много ми е интересно,човек който разбира от техника и знае за V-Zug !
Какъв аспиратор ще си купи???
Въпросът е към Ренола!
Сименс-Бош...няма разлика!
Сименс е по-скъп!
От един завод излизат!
За моторетката и турбини ...разлика в,€!
Извън темата!
Много ми е интересно,човек който разбира от техника и знае за V-Zug !
Какъв аспиратор ще си купи???
Въпросът е към Ренола!
Този пост е редактиран от Viking72; 20-06-17 в 01:58.
Май този вариант ми се струва най-подходящ за моя случай а и ще заема същото място като 60 см. вариант SIEMENS - LI97RA530 - Изтеглящ се аспиратор за вграждане Цвят на уреда: метално сив
Друг с такива параметри не намерих в БГ .
Пак няма да достигна препоръчителния общоприет обем циркулация, но по моите изчисления ще увелича работната площ на уреда с 1/3 в сравнение с модела който е на 60 см. и оттам се надявам да се подобри допълнително ефективността на уреда.
А и не съм сигурен, но за по-големи помещения май не се взимаше предвид целия обем на помещението /и без това такива аспиратори, с изключение на индустриалните май няма/ , а само този на кухнята както е в моя случай + % от обема на хола - ако някой знае да ме поправи ако греша.
Важно е къде ще ги включите, щото може изхода на уреда да е 160, а комина по тесен. Да не говорим за старите зидани с единички, че са по 120-130мм
Здравейте,
търсим аспиратор за стая около 40 кубика ( кухня и хол ).
За стенен монтаж, като трябва да се има в предвид че тръбата ще трябва да мине над една врата, за да влезе в комина ( дупка няма, ще се прави когато се монтира )
По скоро с жената сме се спрели на аспиратор тип "камина" , макар че никякава идея нямам как от видимо широката горна част на тези аспиратори изведнъж тръгва тръбица 120-110 Ф 0.o
По скромните ми изчисления нещо около 500куб. м/ч (+ - 50-100 ) ще свърши работа.
Желанието ни е да смуче добре, шума не е такъв проблем, но все пак ако може да не го чуват през 2-3 блока
Бюджета около 400 лева ( ако може някой да сподели цена за монтаж ?)
Притеснява ме, че може тръбният път да е малко над 1.6м, това проблем ли е ? И последно, има ли някакви по-ефирни тръби, че просто няма как да ги скрием поне да не са мега грозни?
Благодаря предварително на всички отговорили.
ЕДИТ: Този на Бош примерно - http://technika.bg/product/13015/asp...dww06w650.html ?
Този пост е редактиран от iNfRaSoNiC; 21-06-17 в 22:27.
Ти пък?
Монтажът е елементарен.В комплекта на Бош има всичко необходимо-схема,дюбели,видии..
Трябва ти само перфоратор или ударна бормашина и тръба за връзката с комина.
Точно този модел е добър.Комина на аспиратора,може и да не се монтира,ако няма възможности.
За шум не се притеснявай,всичко е в нормата.
Защитното тиксо се маха накрая,защото неръждаемата ламарина става цялата на пръсти.Има и специална кърпичка за почистване-германска му работа.
Този пост е редактиран от Viking72; 21-06-17 в 23:26.
Искаше ми се да е БОШ, притеснява ме малко, че това е един от най-евтините модели...
Благодаря за отговора.
ЕДИТ: място има, печка 60см и нагоре още метър и нещо гола стена, без комин как би изглеждал един такъв тип аспиратор ?
Щом всичко отговаря-няма нужда от притеснения.Моделът е евтин,защото е с механично управление и халогенни лампи.
Моторите са безпроблемни и мощни.Този е с един и две турбини.
За дърпане бъди сигурен.
Контактът трябва да е над аспиратора по средата на комина му иначе..По-горе в темата. съм качил снимки на този модел.
Специално за мотора-сина ми го забравя включен аспиратора по цяла нощ.Спирам го сутрин в 4.30,защото ставам за първа смяна.
Досега щеше да е изкарал курса.
Този пост е редактиран от Viking72; 21-06-17 в 23:59.
Ах, това ще е проблем, при нас всички контакти са на земята...
Отностно дупката в комина, нещо особено има ли?
И самото почситване - само питите ли се свалят и мият.
п.п Видях снимката, при мене обаче комина ще върви на горе и после трябва да тръгне тръба на дясно към комина на сградата, ти къде си го хванал ?
За отворът на комина-не.Спазваш само изход (ф-то)на аспиратора ф150мм-мисля,че беше.
В комплекта има и възвратна клапа,която монтираш на самият аспиратор.
На металния комин,с обла пила правиш място за кабела.Нищо сложно няма.
Филтрите в миялката и са като нови.
Все едно идват от Италия-италиански са.
Този пост е редактиран от Viking72; 22-06-17 в 00:51.
В момента даже от 380 е намален на 320 та сигурно направо поръчвам един. Твоят така монтиран от снимката къде е комина на сградата, зад самия аспиратор?
- - - - - - - - - -
навсякъде изчерпана наличност на споменатия по-горе модел, моля за друг алтернативен вариант.
Благодаря.
- - - - - - - - - -
ЕДИТ: Все пак го намерих и уж го имат Искам да попитам, самият комин ли ще трябва да пробиваме, за да изкараме въздуховода на дясно, тъй като както съм обяснил, аспиратора ще се постави над печката, с комина, и след това, за да влезе в комина на сградата около 1.5 - 2м на дясно?
Този пост е редактиран от iNfRaSoNiC; 22-06-17 в 18:25.
Няма комин,пробих стената и монтирах пвц тръба навън.
Наличност няма.Всичко на Бош е с поръчка.
За този аспиратор чаках 20дни доставка от Румъния.
Самиият комин на аспиратора е от две части.
Може да се монтира само долната,след което с пвц коляно завой,накъдето е необходимо с тръба.Има разни декорации за тръби.
Всичко е индивидуално.
Важно е да харесва на жената и на теб.
Какво ще каже съседката-Няма значение!
Този пост е редактиран от Viking72; 22-06-17 в 19:37.
И аз така, поръчан е 20 дни чакане Но здраве да е, извиняай но ще питам още веднъж " caмият ĸoмин на аспиратора ли щe тpябвa дa пpoбивaмe, зa дa изĸapaмe въздyxoвoдa нa дяcнo, тъй ĸaтo ĸaĸтo cъм oбяcнил, acпиpaтopa щe ce пocтaви нaд пeчĸaтa, c ĸoминa, и cлeд тoвa, зa дa влeзe в ĸoминa нa cгpaдaтa oĸoлo 1.5 - 2м нa дяcнo?