Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 38
Like Tree2Одобрявам

Пукащ бойлер "Елдоминвест"

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2008

Пукащ бойлер "Елдоминвест"

Здравейте,

Търся съвет от накой, който е имал подобен проблем. Става върпос за неръждавейка с електронно управление закупен преди известно време. Проблема е в пукането на това варненско чудо всеки път, когато загрява водата (не през целия интервал на загряване) или след като е заграл и се пусне вода от някъде в апартамента. Пукането на моменти е жестоко и дори съм се събуждал от него. Само да спомена, че няколко пъти идваха от сервиза на тази така наречена фирма и след няколко интервенции се отказаха да оправят проблема-било нормално(така казал шефа). КЗП за момента също не помогна и в краен вариант ще стигна до съд, но искам да попитам дали някой си е оправял този проблем. Налягането е регулирано на 3 бара.
    Предварително благодаря.

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    https://t.me/pump_upp

Отговор: Пукащ бойлер "Елдоминвест"

Напротив проблем има , явно още при заваряването има някакво усукване или т.нар механично напрежение , от колебанията в налягането се чува пукане от корпуса. Настоявай да го сменят с друг задължително.

4. Тук е от
    Jun 2012

И аз имах такъв проблем. И на мен ми казаха че е нормално. Пукането беше доста дразнещо особено вечер.
    Купих втори бойлер същия модел и марка. Пукането спря. Първия бойлер продадох на половин цена на приятел който знаеше предварително за проблема но каза че не го притеснява.

5. Тук е от
    Aug 2008

Аз не бих направил втори път грешката от тази фирма да си купя каквото и да е. С парите, които дадох можеше да си купя 3 емайла и да ги сменям през 2 години, но уви.

6. Тук е от
    Jun 2012

Някои от емайлираните също пукат. Водосъдържателите вече ги правят толкова тънки че се чудя дали скоро няма да започнат да ги правят от фолио.

7. Тук е от
    Aug 2008

Поне ще е друга марка, но все ми се струва, че сякаш не е водосъдържателя, който пука

8.  

9. Тук е от
    Jun 2012

Според мен най-вероятно е да е водосъдържателя. Когато се пусне някоя чешма или тоалетно казанче налягането пада и водосъдържателя се свива. И обратно когато загрява налягането вътре се повишава.

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Има нови модели предпазно-възвратни вентили които връщат излишното налягане в мрежата и проблема може да се реши/но не е сигурно/

11. Тук е от
    Aug 2008

Цитат Първоначално публикувано от VLADO 66 Виж публикацията
    Има нови модели предпазно-възвратни вентили които връщат излишното налягане в мрежата и проблема може да се реши/но не е сигурно/
    Винтила е точно такъв, но явно не е решение.

12. Тук е от
    Jun 2012

От това което пише автора на темата оставам с впечатлението че бойлера е нов и може би има точно такъв вентил. Тези предпазно-възвратни вентили започват да връщат на около 6 или 8 бара. Аз мисля, че пукането се чува преди да е достигнато това налягане. Още повече че техниците са идвали няколко пъти и може да са го сменили вече.

- - - - - - - - - -

Когато аз имах този проблем техниците от Елдом ми казаха че когато водосъдържателя е здрав и не тече и бойлера загрява нормално не могат да го заменят с нов. Въпреки че според мен заради това пукане бойлера имаше някакъв фабричен дефект гаранцията не вършеше никаква работа. Бях много ядосан. За да докажа на тях пък и на себеси че този бойлер е дефектен купих абсолютно същия модел и марка бойлер. Вече няколко години втория бойлер работ безпроблемно. Не съм го чул да пука нито веднъж.

13. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Извинявам се предварително,че пиша в тази тема,но да не отварям нова.
    Аз също има бойлер на Елдоминвест с електронно управление.
    При него проблема е че след като го пусна да загрява почва едно свистене,все едно че съм сложил бързовар в кофа,след като изключи спира.Това е всеки път докато загрява.
    Някакви идея!!!!

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Това означава че около нагревателя водата завира поради липса на движение от натрупания варовик.Трябва да се разкачи фланеца и да се почисти варовика.

16. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Това означава че около нагревателя водата завира поради липса на движение от натрупания варовик.Трябва да се разкачи фланеца и да се почисти варовика.
    Това пречи ли на нормалната му работа,опасно ли е?
    Ще трябва да се почиства, но като е в гаранция ,тях ли да викам.

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Питай в сервиза за проблема ти.Ако има варовик нагревателя прегрява и може да пробие/изгори/.

18. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Цитат Първоначално публикувано от veselintonev Виж публикацията
    Това пречи ли на нормалната му работа,опасно ли е?
    Ще трябва да се почиства, но като е в гаранция ,тях ли да викам.
    Говорих със сервиза, казаха ми че на този етап нищо не могат да направят,трябвало да изгори нагревателя и тогава да се обадя.Това ми се струва малко странно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 3 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 29
    Последно: 29-01-23, 17:48
  2. Повреден бойлер ЕЛДОМИНВЕСТ
    От bubarak във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 13
    Последно: 22-08-13, 18:24
  3. Отговори: 4
    Последно: 16-01-12, 00:07
  4. Газов проточен бойлер "Diplomat cointra" - проблем
    От taralion във форум Друга битова техника
    Отговори: 0
    Последно: 12-10-10, 12:43
  5. Отговори: 13
    Последно: 07-06-06, 11:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе