Китайската сглобка по добра от чешката ли стана
Изпратено от моят Mi A2 Lite с помощта на Tapatalk
Китайската сглобка по добра от чешката ли стана
При Daikin aз не съм попадал на китайска, но чешката сглобка в сравнение с предишната белгийска е много по-зле.
Преки наблюдения при инсталации в базови станции на Глобул през почти двайсетте му години на съществуване. И един офис климатик модел 2014, чешки, чиийто капак на вътрешното тяло е толкова "фин", че ме беше страх да го отворя. Да не се счупи.
Не се занимавам с техника, но като потребител забелязвам, че всеки нов модел е ,,олекотен,, независимо от страна на произход.
Няма значение произхода, а пазарите, за които е предназначена стоката. Без значение от вида и модификацията й.
Е нали за това става въпрос. Когато Daikin e за Япония характеристиките са едни, а когато се сглобяват в Европа за Европа - оле-мале.
Miele и те са така.
Колега в Бургас, който поддържа бяла техника от повечето магазини за 2ра ръка ми препоръча категорично: "По-добре нещо, правено в Германия или в Япония та дори и 2ра ръка, отколкото ново ама правено в Европа, за Европа.
Така и направих и с телефона - iPHONE правен за щатите, Немски пералня MIELE и фурна SIEMENS, и с климатиците DAIKIN made in Japan, и за сега съм се убедил, че наистина е така.
Не искам да натрапвам мнение, само излагам факти. А както е казал народа "Всеки има право да няма вкус", така че може да има и мнения, противни на моето.
Успех и помнете. Двойният стандарт не е само в храните.
p.s. Само при игровите конзоли разлика няма. Това го казвам от личен опит.
Трипод, фантазията понякога ти пречи да виждаш това, което гледаш и ти изиграва лоши номера. Двойният стандарт извън храните е факт от поне 10 години, но някои от производителите правят изключения. Няма да ти ги изброявам, за да не ти я подхранвам допълнително.
Изпратено от моят SM-G955F с помощта на Tapatalk
Абе видях made in Chech Republic и made in Poland "произведения". Нека да фантазирам. Ти си купи чешки DAIKIN и мисли, че имаш нещо качествено.
Притеснявам се само че телевизора ми е унгарски, но дано 5 годишната гаранция да свърши работа.
Някаква идея защо нова пералня Whirpool тропа така? Нивелирана е идеално.
https://www.youtube.com/watch?v=eUxI...d&index=3&t=0s
Трипод, аз мога да си купя китайски дайкин и пак да имам нещо качествено. Докато ти трудно би попаднал на добре работеща машина, дори японска. Нещата опират до класá на модела и умения при пазаруването.
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Да, направих го, дойдоха - разбито амортисьорче. Сега трябва да се чака доставка.
Въпроса е, че се получи на 3-тото пускане. А и като работи пералнята, там където то е захванато за корпуса на пералнята корпуса се гъне. От какво ги правят вече тези нови перални не знам, но имам чувството , че ако си вземеш нещо различно от Бош или АЕГ всичко е на нивото на Neo и Star Light.
Този пост е редактиран от zumbaio; 10-09-19 в 13:53.
Здравейте, мнения за този модел ПЕРАЛНЯ BOSCH WAT24440BY? Или нещо със сходни характеристики на по-ниска цена?