Резултати от 1 до 2 от общо 2

Сушилня - опорни ролки / колела

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    177
    #1

    Сушилня - опорни ролки / колела

    След 11 години вярна служба днес се появи първият проблем със сушилнята модел Elektra Bregenz 8352a (сигурно има аналог на Беко, но не знам кой е). Проблемът е, че тази сутрин при пускане на сушилнята се появи странен цикличен тракащ шум. При тестване на ръка, усещането е за движение с пропадане, т е. неравност. Вариантите са три - нови пералня и сушилня, ремонт от фирма, ремонт от мен. Тъй като пералнята все още работи и няма признаци на хлабини в лагера, реших да видя какво и е на сушилнята. След като я разглобих веднага стана ясно къде е проблема - в предния край барабана се поддържа от две ролки, на едната от който се беше отлепил горния гумиран слой, което всъщност предизвиква тропащия шум. Проверих за резервни части и все още за този модел се доставят всички части. Поръчах две ролки, макар другата да изглеждаше добре, сега по-големият проблем, изглежда, че за да сменя ролките, трябва да се освободи барабана и въпросът ми е - ако разхлабя или премахна задния капак, ще се освободи ли барабана? Ремъкът вече го освободих. Едната я махнах лесно, но за другата трябва да се освободи барабана. Благодаря предварително.
    Прилагам снимка на ролката,

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    177
    #2

    Отговор: Сушилня - опорни ролки / колела

    Тъй като никой не отговори на въпроса ми, и частите бяха след два дена доставени (с нов дизайн и нов номер), реших да пробвам да ги монтирам. Както предполагах, трябваше да разхлабя задния капак и така да се освободи леко барабана, трябваше му малко ход и можех да сменя колелата. Последва обратно стягане на задния капак и монтаж на ремъка, след това кратък функционален тест и обратно сглобяване. Машината е обратно на мястото си, да видим вторият ѝ живот колко ще продължи.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Колела
    От kod във форум Хоби и свободно време
    Отговори: 31
    Последно: 13-10-22, 20:13
  2. Сушилня AEG
    От loszetas във форум Бяла техника
    Отговори: 4
    Последно: 24-02-21, 19:26
  3. Зъбчати колела
    От ql^2/8 във форум Логически задачи
    Отговори: 25
    Последно: 17-09-19, 19:17
  4. Сушилня в гардероб
    От vancheto2318 във форум Бяла техника
    Отговори: 27
    Последно: 17-01-12, 23:31
  5. Зъбни колела
    От Pitagorvd във форум Логически задачи
    Отговори: 15
    Последно: 13-01-11, 07:06

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе