Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
Малко :offtopic: във връзка с темата, започната май от DIDOTO - може и да не е съвсем offtopic
Та и аз бях изненадан, но ето още един пример за еднакви компресори
MSH-09HRDN1.pdf
MSH-12HRDN1.pdf
Установих, че при Мидеите това важи за ВСИЧКИ инвертори, но не и за конвенционалните...
9ки и 12ки от една страна и 21, 24 от друга са с едни и същи компресори и еднакъв размер външни тела - разликата е в количеството хладилен агент. Това доста добре отговаря на обяснението с `развъртане на обороти` на DIDOTO.
Интересно ми е обаче, защо 9 и 12 са с компресори, които пише, че са с капацитет 9036 BTU, а при 12ките MAX достига от 20500 - ега ти компресорите - къде е 9, къде 20, макар и временно? :undecided:
Какво ще кажете - как трябва да се избират инверторни модели?
И какво предполагате - ако има 18ки - те външното тяло на 12ка, или на 24ка биха ползвали?!?
Здравейте
повод за включването ми в темата естествено е закупуването на климатик.
Четох доста от мненията видях доста неща. Интересувам се от климатик предимно за отопление.
Апартамента е гарсионера 50м2 две стай с ПВЦ-дограма и изолация на външните стени.
Чух за някви мулти сплит системи? Едно тяло от вън две от вътре обяснено с прости думи от мен :grin: :oops:
Нищо не видях и за марката Fujitsu и по спецялно модела ASY 9LB Inventer DC???
Мога да инвестирам около 1500-1700лв.
Някой да е разглобявал Panasonic E12 - дали има нагревател на дъното и нагревател около компресора?
Цитат:
Първоначално публикувано от alexi_dobrev
Някой да е разглобявал Panasonic E12 - дали има нагревател на дъното и нагревател около компресора?
Няма нагреварели нито на дъното нито на компресора,но не му и трябват.
Аз още лятото си слоших китайски Панасоник 9-ка. Нямам особени оплаквания, но много ме дразни пукането на пластмасите при работа на отопление. Сигурно се получава от тепмературното разширение на тръбите или не знам там на какво, но е много дразнещо - не мога още да свикна да спя като хората... :( Не пука постоянно, но се чува отвреме навреме. Това от климатика по принцип ли е или е от калпав монтаж и мога ли да го оправя... ?
Цитат:
Първоначално публикувано от echo
Малко :offtopic: във връзка с темата, започната май от
DIDOTO - може и да не е съвсем offtopic
Та и аз бях изненадан, но ето още един пример за еднакви компресори
MSH-09HRDN1.pdf MSH-12HRDN1.pdf
Установих, че при Мидеите това важи за ВСИЧКИ инвертори, но не и за конвенционалните...
9ки и 12ки от една страна и 21, 24 от друга са с едни и същи компресори и еднакъв размер външни тела - разликата е в количеството хладилен агент. Това доста добре отговаря на обяснението с `развъртане на обороти` на
DIDOTO.
Интересно ми е обаче, защо 9 и 12 са с компресори, които пише, че са с капацитет 9036 BTU, а при 12ките MAX достига от 20500 - ега ти компресорите - къде е 9, къде 20, макар и временно? :undecided:
Какво ще кажете - как трябва да се избират инверторни модели?
И какво предполагате - ако има 18ки - те външното тяло на 12ка, или на 24ка биха ползвали?!?
При еднакви мотори винаги по-малкия климатик в случая 9 и 21.
Къде са 9-ка и 20ца? В оборотите е далаверата.А това че тая 12-ца няма да изкара повече от 3-4г.Е нали трябва да има бизнес,да се продава стоката.
Цитат:
Първоначално публикувано от yasenp
toppako, бих предпочел определено два китайски инвертора пред малайзийски+възможно най-лошия избор - ОСАКА. Това не е марка, това е лепенка в/у машина която никой не знае откъде идва.
Моята идея и съвет е обаче да си вземеш малайзийски Панасоник + Хайер или Мидеа, те са на светлинни години от ОСАКА.
А имат ли модели работещи на -15градуса /говорим за 9-ка/
Цитат:
Първоначално публикувано от madpetio
Здравейте
Четох доста от мненията видях доста неща. Интересувам се от климатик предимно за отопление.
Апартамента е гарсионера 50м2 две стай с ПВЦ-дограма и изолация на външните стени.
Чух за някви мулти сплит системи? Едно тяло от вън две от вътре обяснено с прости думи от мен :grin: :oops:
За този бюджет инвестирай в 4-5 китайски клими и забрави за темата за COP :Drinks: :punk:
Цитат:
Първоначално публикувано от madpetio
Здравейте
Pich, za teya kinti i za tvoita garsoniera vaji towa koeto sum napisal po-gore. t.e. imash dobra izolacia, imash i dostatuchno pari da si kupish dobra mashinka. Tvoyat izbor e za 9-ka ili 12-ka invertor (nay dobre DC INVERTOR). Az lichno bix izbral dokazana mashina kato CS/CU E9DKE, ili CS/CU E12DKE na PANASONIC - malaisiiski za okolo 1200 i 1400 lv suotvetno bez montaja. FUJITSU e yaka marka po princip no nimam lichni nabliudenia i ne moga da te posuvetvam konkretno. Drug alternativen izbor bi bil RAS 25YH4/RAS 35YH4 na HITACHI - ALL DC INVERTER i kato harakteristiki e po-dobur dori ot PANASONIC-a, a i e po eftin no tuk veche e vupros na lichni predpochitania kum markata. Panasonic se polzva kato che li s po-dobra reputacia, no spored men tova se dulji na po-intenzivnia marketing ot tiaxna strana a ne na obektivno prevuzxodstvo na agregata.
Dano da sum pomognal. uspex!
Цитат:
Първоначално публикувано от damon
Аз още лятото си слоших китайски Панасоник 9-ка. Нямам особени оплаквания, но много ме дразни пукането на пластмасите при работа на отопление. Сигурно се получава от тепмературното разширение на тръбите или не знам там на какво, но е много дразнещо - не мога още да свикна да спя като хората... :( Не пука постоянно, но се чува отвреме навреме. Това от климатика по принцип ли е или е от калпав монтаж и мога ли да го оправя... ?
ne e ot montaja a e ot toplinnoto razshirenie na plastmasite. reshenieto e mnogo prosto no triabva da se pozanimavash. nameri kade opira prednia kapak (ot koito se vadiat filtrite) osven na mestata kadeto se zakopchava za tialoto. pusni klimata na toplo i sled kato zagree go pusni na studeno za da predizvikash efekta na pukane i se vslushai kade tochno puka. sled tova vzimash edno pamuche i edin smazvasht sprey (nay dobre WD-40) prodavat na vsiaka benzinostancia i namaji kapaka tam kadeto opira na tialoto i tova e !!!
game over.
Забелязах, че при режим отопление и на 2-та ми Хаера 9-ка и 12-ка неинверторни от цялото външно тяло върви вода на поразия, а при охлаждане лятото си излизаше от тръбичката. Да, предполагам, че сега е обърната посоката на кондензация, но питам все пак за успокоение, нормално ли е толкова много вода да капе. :undecided:
Цитат:
Първоначално публикувано от VanDan
Забелязах, че при режим отопление и на 2-та ми Хаера 9-ка и 12-ка неинверторни от цялото външно тяло върви вода на поразия, а при охлаждане лятото си излизаше от тръбичката. Да, предполагам, че сега е обърната посоката на кондензация, но питам все пак за успокоение, нормално ли е толкова много вода да капе. :undecided:
Нормално е.
Цитат:
Първоначално публикувано от popeye
ne e ot montaja a e ot toplinnoto razshirenie na plastmasite. reshenieto e mnogo prosto no triabva da se pozanimavash. nameri kade opira prednia kapak (ot koito se vadiat filtrite) osven na mestata kadeto se zakopchava za tialoto. pusni klimata na toplo i sled kato zagree go pusni na studeno za da predizvikash efekta na pukane i se vslushai kade tochno puka. sled tova vzimash edno pamuche i edin smazvasht sprey (nay dobre WD-40) prodavat na vsiaka benzinostancia i namaji kapaka tam kadeto opira na tialoto i tova e !!!
game over.
Няма да се получи, аз съм го пускал даже с отворен педен капак /на филтрите/ и пак си пука. Пластмасата на цялото вътрешно тяло пука, не само капака. Не говоря за панасоник, а за мидеа.
Интересно ми е при инверторите това пукане отсъства, нали все пак и те се размразяват...
Цитат:
Първоначално публикувано от popeye
Pich, za teya kinti i za tvoita garsoniera vaji towa koeto sum napisal po-gore. t.e. imash dobra izolacia, imash i dostatuchno pari da si kupish dobra mashinka. Tvoyat izbor e za 9-ka ili 12-ka invertor (nay dobre DC INVERTOR). Az lichno bix izbral dokazana mashina kato CS/CU E9DKE, ili CS/CU E12DKE na PANASONIC - malaisiiski za okolo 1200 i 1400 lv suotvetno bez montaja. FUJITSU e yaka marka po princip no nimam lichni nabliudenia i ne moga da te posuvetvam konkretno.* Drug alternativen izbor bi bil RAS 25YH4/RAS 35YH4 na HITACHI - ALL DC INVERTER i kato harakteristiki e po-dobur dori ot PANASONIC-a, a i e po eftin no tuk veche e vupros na lichni predpochitania kum markata. Panasonic se polzva kato che li s po-dobra reputacia, no spored men tova se dulji na po-intenzivnia marketing ot tiaxna strana a ne na obektivno prevuzxodstvo na agregata.
Dano da sum pomognal. uspex!
Мисля тук става въпрос за 140-150кубика(50м2x2.80-3.00).Дали посочената от теб 9-ка ще може да ги отоплява.И ако имаш възможност пиши на кирилица
@ madpetio
Трябва ти 18ца
Някой знае ли дали Panasonic E9 DKE е DC-инвертор или е AC-инвертор? (не че знам каква е разликата, ама просто питам). А, и още един въпрос - гореспоменатия климатик има ли автоматичен рестарт или не :undecided: