З :Super:Здравей politex Това за обезшумяването е вярно . А (таз) да си спи със тампоните в ушите
Преглед за печат
З :Super:Здравей politex Това за обезшумяването е вярно . А (таз) да си спи със тампоните в ушите
Колкото до електромера. Всеки може да измери по всяко време консумацията на машинката си с цел различни нужди.
Това с тампоните е последното нещо. По-важно (според мен) е външното тяло да е добре нивелирано и да е по- ниско от вътрешното. Ако оставяш машината включена непрекъснато (когато не си в къщи- на по-ниска темп.) и пластмасата на вътрешното няма да пука- така е по-добре и за климатика, а и разхода на ел. май не се вдига.. :Super:Цитат:
Първоначално публикувано от toto1
Damon не ми каза как се държи външното тяло. спира ли или върти нон стоп?Цитат:
Първоначално публикувано от damon
прочетох мнения че намалявал само оборотите инвертора.
вътрешното тяло мисля че ги мени,но външното си е като перка на хеликоптер
върти яко с едни обороти без да спира.
при теб как е??
:Super:В България *повечето хладилни техници са (дърводелци) и когато *ги попиташ нещо конкретно те ти отговарят повърхностно или изобщо не ти отговарят защото са учили релейните схеми от време уно. Никой не е седнал да разглежда новостите в електрониката. То и двигателят с вътрешно горене не се е променил от времето на ОТТО БЕНЦ *но вкарването на точни управляващи системи непрекъснато се усъвършенства. Между впрочем Мерцедес отдавна бълва некачественна продукция и все по малко хора я купуват. :grin:
:Super:Здравей IIII Това за нивелира и тялото външно да е на по ниско от вътрешното е задължително . Защото ако не се направи климатика няма да функционира въобще. Колкото по темата за градусите зададени 25 а показва 26 ,27 после 24 23 това е нормално . Виж в Учебника по автоматизация ПИД закон.
Може би Елита спира защото е преоразмерен - сложил съм 12-ка на стая 40кубика! Ама понеже стаята е със северно изложение и няма изолация на единствената външна стена и съм с дървена дограма(добра е, ама е дървена)а и там подухва зимата та затова сложих 12-ка.Снощи няколко пъти спираха и двете тела - като си достигне температурата всичко спира! Като падне t* първо се включва компресора (на мин. обороти) и след малко духалката започва да духа и като достигне зададената температура-23* всичко спира!Температурата на въздушния поток достигна до 58*(на Макс.) Иначе в сравнение с Мидеята Елита на практика НЕ ПУКА!!! Единствените му минуси спрямо другия е че на най-ниската степен на духалката поддържа по-високи обороти съответно шуми повече! И като стартира духалката първоначално я развърта на високи обороти и след това оборотите падат! Иначе съм МНОГО ДОВОЛЕН от монтажниците, просто няма база за сравнение между екипа на Техноклима и жо44 !!!Много малко мръсотия, много малка дупка в стената, Обезвъздушаване с добра вакуум помпа!!!Даже човека ми обезвъздуши еи така - без пари Мидеята, която МЪРЗЕЛИВЦИТЕ от жо44 претупаха с изпускане на фреона!!! А каква мръсотия беше след тях и че скъсаха кабел който АЗ правих няма да ви разправям!!! Техноклима имат навика да звънят понякога на клиенти за да разберат отзивите за монтажа (ех защо тая практика я нямаше и в другата фирма)!!!Цитат:
За инверторите - СЛЕДВА да не спират - намаляват обороти!
@toto1
в сайта на Kelon(където произвеждат Elite) същия модел но под марката Kelon го дават DC Inverter!!!
И сега един въпрос към разбирачите - докато техника обезвъздушаваше Мидеята забеляза че дебелата тръба излизаща от външното тяло е оцветена тъмно синьо!?!(Мидеята достига до 58*)Каза че не трябва да бъде така - според него трябвало да се долее фреон 30-50гр! Тръбния път е 5м. като дебелината на стената е 0,6мм, при монтажа фреон не е доливан!Кажете си и Вие мнението.
Относно Инверторите Зависи от какъв тип е *има АС *има и DC Първо информация после въпрос? Така и никой не ми отговори за ШИМ *управленията . Само общи лафове *каква кутия *какви пластмаси какво върти . Дайте по задълбочено де?
Аз за първи път с огромни мъки съм тук :) Относно Мидеата мога да споделия личен и мъчителен опит. Беше 9-ка препоръчана ми и с гаранция от приател, който с това се занимава.
@JoroM
Радвам се да чуя това за Техноклима-Бургас - тъкмо се чудех дали не са `дървари`...
Иначе тея в София, навремето обезвъздушиха с изпускане на фреон :(... Та си мислех, че се `дръвчат`, ако не ги стягаш!
:Super:Здравей JoroM Относно Мидята ,нейното управление е от така наречените SMART т-е умни 1 тези които са монтирали правилно са *констатирали че трябва доливане ,защото фреона *на този модел е за 5 М ТРЪБА. 2 незнам какво упътване на дистанционното имаш но се постарай да намериш такова на руски и много неща ще ти се изяснят. Програмирай нужните параметри в зависимост от външнататемпература и тогава ВКЛ климатика . ПРОСТО ЩЕ СЕ РОДИШ ОТ КОМФОРТ . това важи за всички ! :yahoo:
Според мен от голямо значение е управлението на климатика . Много малко хора Първо четат после насройват. Отголямо значение е функцията таймер .При нея може да се направят чудеса с работота на климатика Може 2 часа работа после половин почивка после 1 час пет минути почивка хората трябва да си изработят програма за работа за най ефективна работа на климатика :grin:
:Super:Не може само Натисни копчето и пий ШИРА
Мерси за отговорите на всички!
Този датчик за размръзяването какво представлява и къде се намира (на Midea MSF1-12HR, че много мнения станаха)? Разгледах внимателно външната пита (колкото може да се види при затворени капаци), но не видях нищо да е закачено на нея! Изтеглих и схемата на климатика от www.mideaaircon.com, там също не е дадено да има никакъв датчик на външното тяло.
Но във вътрешното тяло има датчици за околната температура и температурата на тръбите- вероятно някяква логика на платката решава кога да размразява.Цитат:
Първоначално публикувано от xxxx