Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2005)
Цитат:
Първоначално публикувано от xxxx
Как размръзяват мидеите?
Имам MSF1-12HR и ми прави впечатление, че размръзява външното тяло на всеки час, което значи, че май няма датчик за тая работа :(
Другото тъпо нещо е, че вентилатора на духалката продължава да върти около половин минута след като е започнало размръзяването и издухва студения въздух в стаята. Абе таман хубаво сгрял и ти фърли една кофа лед на главата.
Не знам! Много тъп климатик :(
При вас така ли е или моя е бъгав? :(
Когато запали червената лампа (размразяване) спират вентилаторите (вън и вътре). Не съм сигурен дали има датчик, но когато има пране на балкона (външното тяло е там) размразява по-често (явно вдига влажността..).
За размразяването - датчик има, как работи е друг въпрос!
За инверторите - СЛЕДВА да не спират - намаляват обороти!
200W е много малка консумация, но например модела CS/CU-PE9DKE го дават с минимална консумация 170W при отопление, при което следва да отдава /при съответните условия/ - около 900W топлина.
Някой има ли представа читави ли са климатиците на Драмакс (http://www.dramaxclima.com/) 2ра употреба, както и за качеството на монтажа и сервиза им?
Вчера попаднах на брошура на Технополис-на последната страница имаше нов модел Хаер 9тка-"Супер DC инверторен климатик.Супер коефициент на преобразуване-!!!6,05 :2guns:!!!охл/отопл. -2.8/3.15,консумация при отопление 580W.Цена 1499 лв.Еб..и и Хаера. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Vanquished
Вчера попаднах на брошура на Технополис-на последната страница имаше нов модел Хаер 9тка-"Супер DC инверторен климатик.Супер коефициент на преобразуване-!!!6,05 :2guns:!!!охл/отопл. -2.8/3.15,консумация при отопление 580W.Цена 1499 лв.Еб..и и Хаера. :)
Кажи кой е модела - нещо на мен не ми се вярва това 6,05... Да не говорим, че при написаното от теб - 3,15/0,58=5,43 ама и това е твърде много...
е,видях го на брошура,запомних това което писах.Знам ,че е безумен тоя СОР,за това го коментирам.Ама и цената я бива-колкото на 12ка Панасоник или Дженерал.Има нещо гнило :undecided:
П.С.Като гледах на сайта трябва да е този модел КЛИМАТИК HAIER HSU-09HV03/R2SDB.И на сайта е 1599лв!
И съм объркал малко данните-консумация 0.53W
Цитат:
Първоначално публикувано от JoroM
@dufo,
мнението ти не важи за всички инвертори щото моя не само спира външното тяло ами понякога спира и вътрешното!
Абе и аз имам E9DKE от около месец и забелязах че на моменти перката на компресора не се върти, при положение че вътрешното тяло постоянно работи,просто когато си достигне зададената температура,спира да духа топло и почва да си върти въздуха в стаята на min.,другият вариант е перката да са е въртяла прикалено бавно и аз да не съм забелязъл,абе незнам ама като цяло съм страшно доволен от Панасоника, машинката си работи перфектно и достатъчно тихо,т.е. става за спалня,щото имаше някакви изказвания от сорта че "Панасониците не били от най тихите клими", аз съм спал и на Митсубиши, но не намирам никаква разлика. Между другото някой може ли да ми каже как мога да вържа отделен електромер към климатика, че да му засека консумацията :undecided:
Цитат:
Първоначално публикувано от Vanquished
е,видях го на брошура,запомних това което писах.Знам ,че е безумен тоя СОР,за това го коментирам.Ама и цената я бива-колкото на 12ка Панасоник или Дженерал.Има нещо гнило :undecided:
П.С.Като гледах на сайта трябва да е този модел КЛИМАТИК HAIER HSU-09HV03/R2SDB.И на сайта е 1599лв!
И съм объркал малко данните-консумация 0.53W
Нали се коментираше вече този прословут Haier *в спора за СОР. Този модел е сертифициран за Европейската общност и в Евровент стойностите са малко по-ниски от тези в рекламните брошури, но пак са достатъчно високи , за да прави впечатление.
http://www.eurovent-certification.co...dice_affiche=7
Иначе по комерсиалните сайтове си го пишат СОР 6.05
http://www.excel-sa.gr/English/Product/dcinverted.htm
http://www.climacity.com/info/haier/961.pdf
А иначе цената наистина си я бива и разбива мита, че всичко китайско е евтино. Ясно е , че високите технологии навсякъде по света струват скъпо.
Цитат:
Първоначално публикувано от canto
Нали се коментираше вече този прословут Haier *в спора за СОР.
А иначе цената наистина си я бива и разбива мита, че всичко китайско е евтино. Ясно е , че високите технологии навсякъде по света струват скъпо.
Съжалявам ако се повтарям,не съм попадал точно на този коментар.А евтини "високи технологии" не са високи,а съмнителни.
:Super:Щом си решил да сложиш електромер,вземи си някой по стар който не е двойно тарифен.Отваряш капачката която скрива клеймореда , на вътрешната страна има схема на свързване на електромера.Все пак ако не рабираш извикай електротехник! :081:
Цитат:
Първоначално публикувано от JORO77
Абе и аз имам E9DKE от около месец и забелязах че на моменти перката на компресора не се върти, при положение че вътрешното тяло постоянно работи,просто когато си достигне зададената температура,спира да духа топло и почва да си върти въздуха в стаята на min.,другият вариант е перката да са е въртяла прикалено бавно и аз да не съм забелязъл,абе незнам ама като цяло съм страшно доволен от Панасоника, машинката си работи перфектно и достатъчно тихо,т.е. става за спалня,щото имаше някакви изказвания от сорта че "Панасониците не били от най тихите клими", аз съм спал и на Митсубиши, но не намирам никаква разлика. Между другото някой може ли да ми каже как мога да вържа отделен електромер към климатика, че да му засека консумацията :undecided:
Това с електромер на климатика ми звучи като проверка зао отровни гъби посредством дегустация.
Нали вече си дал маса пари за машината....Какво ако докаже, че не е ефективен? Ще спреш да го ползваш и ще си имаш сплит-украшение на стената ли?
Цитат:
Първоначално публикувано от TazmaniaK
Това с електромер на климатика ми звучи като проверка зао отровни гъби посредством дегустация.
Нали вече си дал маса пари за машината....Какво ако докаже, че не е ефективен?* Ще спреш да го ползваш и ще си имаш сплит-украшение на стената ли?
Съгласен!Не съм чувал да си слагат електромер на радиатора Теси
Цитат:
Първоначално публикувано от TazmaniaK
Нали вече си дал маса пари за машината....Какво ако докаже, че не е ефективен?* Ще спреш да го ползваш и ще си имаш сплит-украшение на стената ли?
Прав си Таз, за това не се бях сетил, :huh:пък и наистина май няма много смисъл, важното е че съм доволен от машинката в крайна сметка :yahoo:
Здравей Таз! Искам да те попитам по въпроса за отстрняването или намалянето на това пукане при вътрешното тяло, особено при Мидея MSS- 12HR, беше споменал че се монтиран гумени тампончета. Тази тема я коментира и Тото1 но само до толкова. Къде се поставят? И ако вече е монтирано тялото, както е при мен, може ли да се ицвърши тази процедура? Предварително бблагодаря за което.
Цитат:
Първоначално публикувано от polytex
Здравей Таз! Искам да те попитам по въпроса за отстрняването или намалянето на това пукане при вътрешното тяло, особено при Мидея MSS- 12HR, беше споменал че се монтиран гумени тампончета. Тази тема я коментира и Тото1 но само до толкова. Къде се поставят? И ако вече е монтирано тялото, както е при мен, може ли да се ицвърши тази процедура? Предварително бблагодаря за което.
Привет!
Това за гумените тампончета беше шега - монтират се в ушите (тапи за уши). Няма как да се избегне пукането на пластмасите. Ако шума е от вибрации тогава се монтират гумени тампони между конзолите и външното тяло и това може да се извърши както при самия монтаж, така и в последствие. Добра работа вършат тампони за жигулски амортичьори - 15-20 ст. струва единия.