Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
:A/C Sensor Button: От тук се включва температурния датчик които измерва температурата в помещението ,които е в самото дистанционно вътре.по този начин климатика цели да постигне зададената температура там където е дистанционното управление(като си комуникират през определен интервал от време) ,а не горе на самия него където е другия температурен датчик с който той работи по принцип.
В Техномаркета видях следният модел "Whirlpool KFR-25GW" за 299 лв., което е доста приемлива цена. Съдейки по моят фризер, който е най-безшумното нещо в къщи, дали да си правя изводи и за климатика. Въобще заслужава ли си покупката имайки в предвид ниската цена? Да не се окаже някое "дърво"? Имали някой впечетление от този модел?
taralion,ти за 300 лева какво очакваш-махагон ли :))Дърво е ,и то не чисто,ами МДФ от плоскостите:)Братче,я не се залъгвай с тия боклуци..Уърлпуул е силна марка в друга сфера,не и климатичната техника.
Здравейте искам да попитам как стои въпросът с гаранцията на климатика?
Спрял съм се на 12 инвертер Midea , поради липса на финанси :)
Коя фирма може да ми го монтира и към кого ще е гаранцията - към фирмата вносител на Мидея или към фирмата която го монтира, защото смятам да го взема от едно мястоа друга фирма да го монтира.
За да е валидна гаранцията климатика трябва да е монтиран от оторизирана фирма.Същата фирма ще осъществява и гаранционното обслужване.
Здравеите,искам да ви питам нещо за HAIER 18 INVERTER купих го преди 10 дни и ми прави много проблеми.Настроивам го на 23 градуса но тои работи и докато не стане 26-27 градуса не спира. След като стане 26-27 градуса спира и не включва преди да стане 22 градуса.От какво може да е това? Помещението ми е 30 квадрата в сервиза ми казаха че това било защото климатика бил голям за помещението.Така ли е наистина?
batvas,има ли дигитален дисплей?Аз имам Хайер,12-ка с дигитален дисплей.Работи на следния принцип-задавам му на дистанционното 25 градуса,като стигне 26 на дисплея на вътрешното тяло-спира/леко обдухва вътрешния вентилатор/,температурата пада и пак включва.Тоя цикъл се повтаря,освен случаите,когато разскрежава.Не знам дали имаш проблем,но според мен при зададени 22 градуса,той да прави 26...не е нормално...Не съм специалист,говоря като потребител.Надявам се че съм помогнал малко,и дано това не е проблем!Оставям мнението на специалистите.
Цитат:
Първоначално публикувано от batvas
Здравеите,искам да ви питам нещо за HAIER 18 INVERTER купих го преди 10 дни и ми прави много проблеми.Настроивам го на 23 градуса но тои работи и докато не стане 26-27 градуса не спира. След като стане 26-27 градуса спира и не включва преди да стане 22 градуса.От какво може да е това? Помещението ми е 30 квадрата в сервиза ми казаха че това било защото климатика бил голям за помещението.Така ли е наистина?
Къде я мериш тази температура 27 градуса. Иначе е спира защото е голям за помещението. Друго е въпроса защо не си регулира мощността както търябва. Ако е AC иневртор всичко е ясно. Ако наистина в помешението става 27 градуса климатика нещо му има. Имай предвид, че термометъра с който мериш температура може да показва повече ако се обдухва от климатика. Тази 18-ка вероятно има досат мощен вентилатор и обдухава цялата стая. Имай предвид, че един Даикин 35-ца(~12-ка) го дават за стая до 35кв.м., а ти си с 18ка.
Значи меря температурата от дясно на климатика на неговата височина.Точния модел на климатика е AS182ATAHA (HSU-18HO3(B)).Проблема е в това че момента с обдухването на въздуха е около 2-3 мин. а стоп паузата е доста дълга около 40мин. до 1 час.Закупих 18-ка по съвет на продавача и сега се опитва да ме убеди че с климатика всичко е наред.В другата стая 24 квадрата имам HAIER 12 INVERTER и нямам проблеми с него.
Не няма дигитален дисплеи,дали не е нещо от датчика?
Температурата не се мери на височината на климатика. Освен това силно ме съмнява да е 27 градуса преди да се включи. От казаното се вижда че климатика е силно преоразмерен. Те продавачите обикновенно хабер си нямат от топлотехника и винаги препоръчват по големи мощности от необходимото. Това се дължи и на това, че при ниски температури досат китайски климатици почти не топлят. Да не говорим пък, че си дал излишно много пари за 18-ката. Ако стаята ти е с изолация и нова дограма е необходима по-малка мощност за отопление.
Здравейте,
посветих няколко дена да изчета всичко, повтарям ВСИЧКО :RTFM:, 105 страници, в смисъл не че нонстоп съм чел, ама толкова ми отне като цяло, тааа на базата на изчетеното реших че няма да правя икономии от климатика, а ще си купя яка машина и ще икономисвам от ток.
Та от вчера си имам General ASHA 12 LCC, отоплявам помещение 22m2, височина 2.5m, източно изложение, дълга външна северна стена с външна изолация, долния и горния етаж са обитаеми, т.е. отоплени. Живея в Бургас, където вчера, както и в цялата страна, си беше приятно топло и през нощта температурата е била не по-ниска от 6'. Оставих го на 20 и въпреки че е доста тих, якият ми слух определено долавяше как външното тяло се включваше и изключваше доста често, което някак не ми се вързва с идеята за инвертор, греша ли? Та засякох електромера от вечерта до сутринта и имах 25kwh нощна, като за предния месец общо сме имали 50, т.е. климатикът си е излапал над 20kwh :081:
-----------------------------------------
Извинете невежеството ми, не съм видял че последната цифра на електрoмера отговаря на 0.1 kwh :)) T.e. изхарчил е под 3kwh :yahoo:
----------------------------------------
Tопли зверски яко и бързо и е хипер тих след началното мощно обдухване :god
Цитат:
Първоначално публикувано от strive
Оставих го на 20 и въпреки че е доста тих, якият ми слух определено долавяше как външното тяло се включваше и изключваше доста често, което някак не ми се вързва с идеята за инвертор, греша ли?
на това топлото време и инвертор изключва. просто загубите на топлина са много малки и той даже вдига стайната температура с 1-2 градуса над зададената
ще поставя следния въпрос на вниманието на компетентните
при каква външна температура започват да обледяват /да се размразяват/ външните тела на климатиците.
при +5 градуса примерно номрално ли е
Цитат:
Първоначално публикувано от snoopdoggystyle
ще поставя следния въпрос на вниманието на компетентните
при каква външна температура започват да обледяват /да се размразяват/ външните тела на климатиците.
при +5 градуса примерно номрално ли е
А, ще отупаме от прахта една стара тема ли: http://forum.setcom.bg/index.php/topic,24302.0.html