Re:Климатици... (обсъждане на всякакви климатици - 2006)
Цитат:
Първоначално публикувано от Kiki777
Здравейте, пише Ви поредния човек който ще си купува климатик :)
Искам да си купя климатик за хол от 40м2 с височина 2,6м. Хола е южен, с нормално остъкляване. Блокът е добре топлоизолиран и е тухлен, с хубава дограма, на която има щори. Климатикът ще се използва главно за охлаждане и като допълнително отопление когато парното не стига. Дават ми се до 2000лв.
За сега съм се спрял на следните модели:
1. Mitsubishi MSZ-FA35VA - 2000 лв
2. PANASONIC CS/CU-XE12EKE - 2000 лв.
3. PANASONIC CS/CU-XE12DKE - 1579 лв
4. Toshiba - RAS-10 GKVP-Е Inverter DDC Hibrid - 1960 лв
Моля Ви за компетентен съвет, става ли някой от гореизброените климатици, или да ми предложите друг модел. И някой може ли да обясни дали генератора на кислород на Panasonic върши работа или е само рекламен трик. Благодаря Ви за отделеното време.
Според мен Toshiba-та е малка-това са си 100 м3.Аз ти препоръчвам PANASONIC CS/CU-XE12EKE -голямо предимство си е че сам си почиства филтрите.Относно генератора на кислород при XE 12 EKE е заместен от вентилация-има допълнителна тръба през която вкарва свеж въздух отвън и изкарва застоял отвътре.Но пък за охлажане всеки става а пък само за помощ на парното взимай най-евтиния.Това е моето мнение дано съм помогнал.
Някой знае ли нещо за климатика HITACHI RASE/RACE-14HH има го в Техномаркета и е сносна цена, ще върши ли работа за 90 кубика стая.
Здравейте! Някой по горе беше писал че мидея ННАА била с новия еко фреон 407. Аз имам от около 4 месеца поставен такъв и мога да ви уверя че е със стария 22. Мнение относно работа през зимата ще имам когато застудее :) но за сега впечетленията ми са, че няма никаква забележима разлика от другата ми мидея msf 12 освен външния вид на вътрешното тяло.
Цитат:
Първоначално публикувано от marty
Според мен Toshiba-та е малка-това са си 100 м3.Аз ти препоръчвам PANASONIC CS/CU-XE12EKE -голямо предимство си е че сам си почиства филтрите.Относно генератора на кислород при XE 12 EKE е заместен от вентилация-има допълнителна тръба през която вкарва свеж въздух отвън и изкарва застоял отвътре.Но пък за охлажане всеки става а пък само за помощ на парното взимай най-евтиния.Това е моето мнение дано съм помогнал.
Мерси за отговора. Засхто да е малка? По спецификация я дават до 40м2!!! А какво ще кажете за Mitsubishi-to? Честно казано в момента се колебая между Panasonic XE12EKE и Mitsubishi FA35 и наистина имам нужда от съвет от специалист. Някой знае ли за разликите на климатиците на Mitsubishi Electric и Mitsubishi Heavy?
Здарвейте!
Писах в една тема малко по-надолу, но явно никой не я вижда.
Въпросът мие следния: Имам две стаи 27+15 кв м. Трябва ми климатик предимно за охлаждане и да е по-тих. предложиха ми Haier HSU 18HK03 или HSU 18HA03/r1 и Midea MSG 18HR или CSU 18HH. Не знам дали това са наистина най-добрите варианти или просто ми предлагат това, което имат.
Мисля да се спра на някой от първите, но не знам каква е разликата между Haier HSU 18HK03 или HSU 18HA03/r1, освен това, че вторият е с фреон R 407, и има по-голямо вътрешно тяло. Кой е по-надежден.
Благодаря Ви!
Цитат:
Мерси за отговора. Засхто да е малка? По спецификация я дават до 40м2!!! А какво ще кажете за Mitsubishi-to? Честно казано в момента се колебая между Panasonic XE12EKE и Mitsubishi FA35 и наистина имам нужда от съвет от специалист. Някой знае ли за разликите на климатиците на Mitsubishi Electric и Mitsubishi Heavy?
Mitsubishi FA35.Погледни и тази тема.http://forum.setcom.bg/index.php/topic,27506.0.html
Цитат:
Първоначално публикувано от did
Здарвейте!
Въпросът мие следния: Имам две стаи 27+15 кв м. Трябва ми климатик предимно за охлаждане и да е по-тих. предложиха ми Haier HSU 18HK03 или HSU 18HA03/r1 и Midea MSG 18HR или CSU 18HH. Не знам дали това са наистина най-добрите варианти или просто ми предлагат това, което имат.
Мисля да се спра на някой от първите, но не знам каква е разликата между Haier HSU 18HK03 или HSU 18HA03/r1, освен това, че вторият е с фреон R 407, и има по-голямо вътрешно тяло. Кой е по-надежден.
Благодаря Ви!
Ако е за охлаждане NEO ACS-HL18FA2 (2006) ще ти свърши работа.
Предимството е цената и включения монтажен кит.
Цитат:
Първоначално публикувано от badr
badr, Много категорично!!! :)
Все пак ако не те затруднявам би ли ми обяснил защо да е Mitsubishi-to
Панасоник е от лидерите на пазара.Качеството е отлично.
В Панасоник са си поставили за цел да достигнат високите стандарти в тази област наложени от Митсубиши Електрик.
Информацията ми е от сервизен център на Панасоник.
Преди 3 часа монтираха новия ми климатик - HITACHI RASE/RACE-10HH http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09023412 :ole
За момента впечатленията са отлични - инвертор, малайзийска сглобка, много тихи външно и вътрешно тяло. Компютърът ми е като трактор в сравнение с тях! Липса на каквито и да е екстри, само 24 часов таймер. Доста качествена изработка, техниците видяха бая зор с тежината на външното тяло докато го качат на стойките, пластмасите са прави и добре напаснати... 799лв за инвертор Хитачи, малайзийска направа, мисля че е много добра цена! 14ската е същият като размери и тела, само компресорът е по-мощен. До колкото разбрах, тези Хитачита са внесени преди седмица, даже аз бях първият, на който му монтираха такова техниците на Техномаркет в града ми! По-трудният въпрос предстои обаче, как ще се представят след 4-5 месеца като дойде зимата...
Цитат:
Първоначално публикувано от badr
Панасоник е от лидерите на пазара.Качеството е отлично.
В Панасоник са си поставили за цел да достигнат високите стандарти в тази област наложени от Митсубиши Електрик.
Информацията ми е от сервизен център на Панасоник.
badr, наистина и аз съм чувал че Mitsubishi са лидера на пазара. Но Panasonic е модел от 2006, а FA35 е от 2004 или 2005. Това не е ли от значение.
И това че сам си чисти филтрите не е ли много удобно? И аз незнам просто ми се иска да видя обосновано мнение.
Много ти благодаря че си губиш времето с мен.
Цитат:
Благодаря Ви!
Ако е за охлаждане NEO ACS-HL18FA2 (2006) ще ти свърши работа.
Предимството е цената и включения монтажен кит.
Благодаря за отговора. но по паспортни данни годават много шумно-37-50/60 dB. Все пак какво Ви е мнението за Haier- избор м-у двата модела. Може разбира се и други мнения на цена до 900-1000 лв.
Управлението на митсубиши за мен е най-доброто.
Особено в режима отопление.В определен температурен интервал климатика не се съобразява с командите от дистанционното,а работи така че да осигури правилен режим на работа.
Отлично реализирано разскрежаване отчитащо и време и температури при този процес.
Цитат:
Здравейте, пише Ви поредния човек който ще си купува климатик :)
Искам да си купя климатик за хол от 40м2 с височина 2,6м. Хола е южен, с нормално остъкляване. Блокът е добре топлоизолиран и е тухлен, с хубава дограма, на която има щори. Климатикът ще се използва главно за охлаждане и като допълнително отопление когато парното не стига. Дават ми се до 2000лв.
За сега съм се спрял на следните модели:
1. Mitsubishi MSZ-FA35VA - 2000 лв
2. PANASONIC CS/CU-XE12EKE - 2000 лв.
3. PANASONIC CS/CU-XE12DKE - 1579 лв
4. Toshiba - RAS-10 GKVP-Е Inverter DDC Hibrid - 1960 лв
Моля Ви за компетентен съвет, става ли някой от гореизброените климатици, или да ми предложите друг модел. И някой може ли да обясни дали генератора на кислород на Panasonic върши работа или е само рекламен трик. Благодаря Ви за отделеното време.
Като х-а за охлаждане са с еднакви мощности (3.5KW) kato EER на панасоника е малко по-голям. Това е цена без монтаж като на митцубишито ще е по-скъп монтажа около 200лв може би. За отопление номиналната мощност на панасоника е по-голяма.
Преди 2-3 месеца ХЕ12EKE беше с 80 лв по евтин, сега се е вдигнал нз. защо ?! Като си търсех и аз климатаици от "Ефендулов" ми казаха за ХЕ12EKE не го слагали и не го препоръчвали защото му се разваляла прахосмукачката .
Митсубишито пък има плазмен филтър което е по добре от ген. за кислород който е рекл. трик. Митсубишито е по тих 22dB на охлаждане.
Според мен ако взимаш за охлаждане вземи FA35 а за отопление XE12EKE.
Цитат:
Първоначално публикувано от cvetan_d
          Здравейте! Някой по горе беше писал че мидея ННАА била с новия еко фреон 407. Аз имам от около 4 месеца поставен такъв и мога да ви уверя че е със стария 22. Мнение относно работа през зимата ще имам когато застудее  :) но за сега впечетленията ми са, че няма никаква забележима разлика от другата ми мидея msf 12 освен външния вид на вътрешното тяло.
Можеш ли да постниеш снимка с табелката  на външното тяло да видим  с какъв фреон е наистина и какъв модел е външното тяло в действителност.
Цитат:
Мерси за отговора. Засхто да е малка? По спецификация я дават до 40м2!!! А какво ще кажете за Mitsubishi-to? Честно казано в момента се колебая между Panasonic XE12EKE и Mitsubishi FA35 и наистина имам нужда от съвет от специалист. Някой знае ли за разликите  на климатиците на Mitsubishi Electric и Mitsubishi Heavy?
Малка е защото отоплителната мощност на дванайската е 3.3 - 3.5 киловата а това е недостатъчно  за помещение  от 100 куб.метра. трябва ти климатик с отоплителна мощност поне 5 киловата.
Разликите са като разликите между автомобилите с марка Рено и марка Пежо.
Здравейте :)
Цяло щастие е, че открих този сайт. Трябва ми климатик за сравнително малко помещение (16-18). Какво бихте ми препоръчали на сравнително добра цена (разбирай по-евтинко, около 500лв) и все пак да си струва. Не ми спестявайте и минусите.
Благодаря предварително :)
ПС: Интересува ме както охлаждане, така и отопление