доколкото знам Daikin нама Японски модели освен Ururu Sarara,всички са правени в ЕвропаПървоначално публикувано от gastarbaiter
доколкото знам Daikin нама Японски модели освен Ururu Sarara,всички са правени в ЕвропаПървоначално публикувано от gastarbaiter
Виждал съм,че на вътр. тяло на FTXG25E/RXG25E UX1 серия Prestige пише Made in Japan.Какво ли е обаче RXG25E UX1 външното като производство.Ако някои е сигурен нека да каже.
Напълно споделям мнението на този господин, ако се купува климатик само за отоплениеПървоначално публикувано от radoo
За по-голямата част от БГ -5, макс -10 e максималната температура, която трябва да се гледа при избор на климатик. Да се дадат 1000 лева отгоре за някакви си 2 седмици в годината дето е -10 или -15 наистина няма смисъл. Тук някой би споменал за по-големия комфорт.. Едва ли някой човек ще усети чак такава разлика при по-нисък минимум - да речем 1.1 и 0.6. Е не го вЕрвам!
Според мен си е чисто внушение
Пукащи пластмаси и шум на телата? При класните марки тези показатели са доста добри дори и при по-ниския им клас климатици и трябва човек да е супер "откачен", за да може да направи разлика
Сметките за ток? Хайде бе! Разликата да е макс 5 лева на месец на климатик, къвто' и COP да има
1000 лева разделено на 5 = 200 месеца! Разделено на 5 примерно, защото горе-долу 5 месеца в годината се нуждаем от отопление - това са си 3.5 години "безплатен" ток
Ами с по-скъпия? За тези 3.5 години си си 2000 лева "назад" по груби сметки:P Тоест с по-скъп инвертор спрямо по-евтин, излиза че горе-долу след 5-6 години почваш да "правиш пари"...
Просто има една граница на качество на продукта, която вече няма чак такъв смисъл да се "надминава"Но хора всякакви... Някой може наистина да е СВРЪХ сензитивен и да ги усеща тези разлики
![]()
Тове е моето обективно мнение - когато разумът говори. От друга страна и аз бих си взел супер качествен климатик, ако имам пари за хвърляне де:P То си е краста! Като човек се възхити от някоя технология, просто иска да има най-доброто - да види изящната изработка, перфектното качество на използваните материали, множеството функции и тн - да ти е кеф да го ползваш! Но това си е само за маниациАко човек не го е*е за климатиците, да не си взима ултра скъп климатик според мен:P Поне за БГ не е оправдано
![]()
Взимайте си климатици според нуждитеПримерно при -5 -10 да има достатъчно мощност да топли стаята ви! А не да има сякви' екстри!
На кой му трябва примерно нискотемпературно охлаждане! За сървърно помещение ОК, ама за битови нужди! Взимайте според нуждите
![]()
Това поне са моите наблюдения. От 2-3 месеца само съм зарибен по климатиците, така че може и да греша. Това мнение си изградих от прочетеното дотук.
Аре приключвам, че много се разписах... Благодаря ви, че ме дочетохте докрай:P Извинявам се за дългия поуст...
Така си е мамка му!Първоначално публикувано от DUNDURMA
Исках само да напиша за тези хора дето си мислят, че правят няква кой знае ква' икономия с ururu sarara например![]()
Никой не купува Ururu Sarara заради икономия. Като цяло си прав, че трябва да се купуват клими според нуждите. Но хората освен според нуждите следват и приказката "Не съм толкова богат, че да купувам боклуци".
... Пък всеки има различни нужди.кой големи, кой малки
Класната машина си струва заради: Редкия и доста по-интелигентен дефрост (този същия заради който са уревали форума), стабилната и тиха работа, както на вътрешното (да тази, заради която някои мажат с грес вътрешното тяло), така и на външното тяло (то не бяха подложки, ленти, дунапрени, топла вода), ако има екстри са добре дошли.
Много си прав............,но само за себе си.Първо тези 2 седмици в годината не са две (поне в по-голяма част от БГ) и когато дойдат всички мислещи по този начин почват да се оплакват че климатиците не топлят.Първоначално публикувано от babati
Второ разликата от "макс 5 лева" съвсем не е макс а е мин 10лв (аз лично си ползвам климатиците почти целогодишно и твоите сметки изобщо не ми се връзват)
Трето"след 5-6 години почваш да "правиш пари". а тези с евтините почват да правят ремонти.
И последно " Е не го вЕрвам!"........еми купи си нещо хубаво и ще повЕрваш!!!
lavsho, без злобаПървоначално публикувано от lavsho
Всеки има право на мнение
![]()
Прав си - за целогодишно ползване няма спор! Говорех за отопление само.
Ремонти?
Тоест това мицубиши почва да се чупи след 5-6 години?
http://www.**********************/klim...jp-s-989.html#
А това не?
http://www.**********************/klim...jx-s-152.html#
Аре стига, бе!
Говорим за висок клас климатици, за ТОП марките. Не за Neo и Daikin
А Ururu-то не беше добър пример, даТо си има друга таргет група
Просто така ми дойде:P Както и nexura-та си е дизайнерски климатик и просто е правен за друг тип хора.
Нищо лично!Просто през годините минах от евтини на Дайсейкай и повярвай ми разликата е огромна откъдето и да го погледнеш.
Това е друго вече, няма как да не се усети разликатаПървоначално публикувано от lavsho
![]()
ъъъ КОП 3.7 ,коя година сме .. моя 6 годишен Панасоник е с по висок КОП .. от сега нататък само машини с КОП 5+ ,вече имам една такава разликата в разхода е доста голямаПървоначално публикувано от babati
off-topicИдеята на поуста беше, че и "по-смотаните" климатици вършат работа за по-голямата част от БГ и не е чак толкова наложително климатикът ти да може да работи до -15 или -20 по графика.
И аз бих взел твоя Панасоник пред тоя Дайкин примерно:
http://www.**********************/klim...mura-536.html#
9-ка със сходни параметри. Това ми беше идеята.
Само за справка това Mitsubishi при -10 запазва 70% от мощността си, а твоят Панасоник при -5 му остават 70%. Не казвам, че Панасоникът ти е лош. Аз съм голям почитател на тази марка. Просто казвам, че не всичко е COP. Както се изрази някой във форума, не помня кой - "COP не топли, топли мощността".
ей тука edi1 беше дал за Тошибата едно сервизноПървоначално публикувано от Alexi
https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg528245
Виж на страница 12 как приерно RAS-10PKVP-E с COP 5,36 при 7 градуса ако отдава 3КВ, то при при 5 градуса (само 2 градуса по-надолу) е вече на 75% = 2.25КВ. Как смяташ това "издуване" на 7 грауса не е ли за да се докара някакъв "голям" КОП?