доколкото знам Daikin нама Японски модели освен Ururu Sarara,всички са правени в ЕвропаПървоначално публикувано от gastarbaiter
доколкото знам Daikin нама Японски модели освен Ururu Sarara,всички са правени в ЕвропаПървоначално публикувано от gastarbaiter
Виждал съм,че на вътр. тяло на FTXG25E/RXG25E UX1 серия Prestige пише Made in Japan.Какво ли е обаче RXG25E UX1 външното като производство.Ако някои е сигурен нека да каже.
Напълно споделям мнението на този господин, ако се купува климатик само за отопление За по-голямата част от БГ -5, макс -10 e максималната температура, която трябва да се гледа при избор на климатик. Да се дадат 1000 лева отгоре за някакви си 2 седмици в годината дето е -10 или -15 наистина няма смисъл. Тук някой би споменал за по-големия комфорт.. Едва ли някой човек ще усети чак такава разлика при по-нисък минимум - да речем 1.1 и 0.6. Е не го вЕрвам! Според мен си е чисто внушение Пукащи пластмаси и шум на телата? При класните марки тези показатели са доста добри дори и при по-ниския им клас климатици и трябва човек да е супер "откачен", за да може да направи разлика Сметките за ток? Хайде бе! Разликата да е макс 5 лева на месец на климатик, къвто' и COP да има 1000 лева разделено на 5 = 200 месеца! Разделено на 5 примерно, защото горе-долу 5 месеца в годината се нуждаем от отопление - това са си 3.5 години "безплатен" ток Ами с по-скъпия? За тези 3.5 години си си 2000 лева "назад" по груби сметки:P Тоест с по-скъп инвертор спрямо по-евтин, излиза че горе-долу след 5-6 години почваш да "правиш пари"...Първоначално публикувано от radoo
Просто има една граница на качество на продукта, която вече няма чак такъв смисъл да се "надминава" Но хора всякакви... Някой може наистина да е СВРЪХ сензитивен и да ги усеща тези разлики
Тове е моето обективно мнение - когато разумът говори. От друга страна и аз бих си взел супер качествен климатик, ако имам пари за хвърляне де:P То си е краста! Като човек се възхити от някоя технология, просто иска да има най-доброто - да види изящната изработка, перфектното качество на използваните материали, множеството функции и тн - да ти е кеф да го ползваш! Но това си е само за маниаци Ако човек не го е*е за климатиците, да не си взима ултра скъп климатик според мен:P Поне за БГ не е оправдано
Взимайте си климатици според нуждите Примерно при -5 -10 да има достатъчно мощност да топли стаята ви! А не да има сякви' екстри! На кой му трябва примерно нискотемпературно охлаждане! За сървърно помещение ОК, ама за битови нужди! Взимайте според нуждите
Това поне са моите наблюдения. От 2-3 месеца само съм зарибен по климатиците, така че може и да греша. Това мнение си изградих от прочетеното дотук.
Аре приключвам, че много се разписах... Благодаря ви, че ме дочетохте докрай:P Извинявам се за дългия поуст...
Така си е мамка му!Първоначално публикувано от DUNDURMA
Исках само да напиша за тези хора дето си мислят, че правят няква кой знае ква' икономия с ururu sarara например
Никой не купува Ururu Sarara заради икономия. Като цяло си прав, че трябва да се купуват клими според нуждите. Но хората освен според нуждите следват и приказката "Не съм толкова богат, че да купувам боклуци".
... Пък всеки има различни нужди. кой големи, кой малки
Класната машина си струва заради: Редкия и доста по-интелигентен дефрост (този същия заради който са уревали форума), стабилната и тиха работа, както на вътрешното (да тази, заради която някои мажат с грес вътрешното тяло), така и на външното тяло (то не бяха подложки, ленти, дунапрени, топла вода), ако има екстри са добре дошли.
Много си прав............,но само за себе си.Първо тези 2 седмици в годината не са две (поне в по-голяма част от БГ) и когато дойдат всички мислещи по този начин почват да се оплакват че климатиците не топлят.Първоначално публикувано от babati
Второ разликата от "макс 5 лева" съвсем не е макс а е мин 10лв (аз лично си ползвам климатиците почти целогодишно и твоите сметки изобщо не ми се връзват)
Трето"след 5-6 години почваш да "правиш пари". а тези с евтините почват да правят ремонти.
И последно " Е не го вЕрвам!"........еми купи си нещо хубаво и ще повЕрваш!!!
lavsho, без злоба Всеки има право на мнениеПървоначално публикувано от lavsho
Прав си - за целогодишно ползване няма спор! Говорех за отопление само.
Ремонти?
Тоест това мицубиши почва да се чупи след 5-6 години?
http://www.**********************/klim...jp-s-989.html#
А това не?
http://www.**********************/klim...jx-s-152.html#
Аре стига, бе!
Говорим за висок клас климатици, за ТОП марките. Не за Neo и Daikin
А Ururu-то не беше добър пример, да То си има друга таргет група Просто така ми дойде:P Както и nexura-та си е дизайнерски климатик и просто е правен за друг тип хора.
Нищо лично! Просто през годините минах от евтини на Дайсейкай и повярвай ми разликата е огромна откъдето и да го погледнеш.
Това е друго вече, няма как да не се усети разликатаПървоначално публикувано от lavsho
ъъъ КОП 3.7 ,коя година сме .. моя 6 годишен Панасоник е с по висок КОП .. от сега нататък само машини с КОП 5+ ,вече имам една такава разликата в разхода е доста голямаПървоначално публикувано от babati
off-topic Идеята на поуста беше, че и "по-смотаните" климатици вършат работа за по-голямата част от БГ и не е чак толкова наложително климатикът ти да може да работи до -15 или -20 по графика.
И аз бих взел твоя Панасоник пред тоя Дайкин примерно:
http://www.**********************/klim...mura-536.html#
9-ка със сходни параметри. Това ми беше идеята.
Само за справка това Mitsubishi при -10 запазва 70% от мощността си, а твоят Панасоник при -5 му остават 70%. Не казвам, че Панасоникът ти е лош. Аз съм голям почитател на тази марка. Просто казвам, че не всичко е COP. Както се изрази някой във форума, не помня кой - "COP не топли, топли мощността".
ей тука edi1 беше дал за Тошибата едно сервизноПървоначално публикувано от Alexi
https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg528245
Виж на страница 12 как приерно RAS-10PKVP-E с COP 5,36 при 7 градуса ако отдава 3КВ, то при при 5 градуса (само 2 градуса по-надолу) е вече на 75% = 2.25КВ. Как смяташ това "издуване" на 7 грауса не е ли за да се докара някакъв "голям" КОП?