Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 101
Like Tree1Одобрявам

Съвет за по-скъп инвертор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2008

Re:Съвет за по-скъп инвертор

Цитат Първоначално публикувано от gastarbaiter
    Здравейте , Надявам се да ми помогнете в избора на климатици . Избрал сам да бъдат Дайкин . Апартамента ми е 3 стаи 14 , 16 и 8 квадрата . Малката и най-голямата стая са северни без изолация с нова дограма . Моля да ми препоръчате подходящи модели за трите стаи . Решил сам да бъдат инверторни , но как е по-добре от европейските заводи или да търся машини от Япония . Благодаря предварително на всички !
    доколкото знам Daikin нама Японски модели освен Ururu Sarara,всички са правени в Европа

2.  

3. boy
    boy е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Виждал съм,че на вътр. тяло на FTXG25E/RXG25E UX1 серия Prestige пише Made in Japan.Какво ли е обаче RXG25E UX1 външното като производство.Ако някои е сигурен нека да каже.

4. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от radoo
    доста четох мненията по тия форуми и мисля че е логично от една страна че като вземеш 2-3 пъти по скъп климатик от другите ще е по-добър в дадено отношение. Навсякъде се гледат тестове при -15, -20 че и -35 градуса. В БЪлгария колко дни има с такава температура ? да не казвам часове даже.... Вземете една средно статистична информация за температурата. Затова се казва, че сме в умерения пояс - защото е умерена температурата. И е логично според мен да търсите климатик който да работи най добре в диапазона -5 +5 градуса. Ясно е че данните които се дават са за температура 7 градуса, но за панасоника който имам е при температура в стаята 20 градуа,външна -5, вентилатора на максимална степен, и 7 м дължина на тръбитеи COP смятам около 2,8 при напрежение 230 V което си е толкова у нас, даже на моменти и малко по -високо. Като гледам напрежението доста влияе, така че според мен е препоръчително да се слага климатик там където напрежението е хубаво. На работа напрежението падна под 200 волта и Самсунга не може да тръгне ( той е обикновен). Това е от данните които бяха предоставени за него ( благодаря страшно много на този който ги пусна ) модела е CS - E12DKE малайзийски, но излиза че при -5 едва ли не той не топли. Нищо подобно. 2005 г в Ямбол беше голям студ до -18 и даже -25 бяха стигали температурите, а климатика беше сложен лятото. При температура -15 или нагоре, незнам точно си правих тест с климатика. Задавам 26 градуса и копчето "Power", и меря - в стаята да е било около 22 градуса .... температурата на изходящия поток беше 44 градуса (+ - 1 градус заради точността на термометъра). За мен това си е достатъчно, а и сметката за тока също говори сама за себе си. И още нещо за тези, които тепърва ще си купуват климатик - сметнене дали 1000 лв отгоре си заслужават ? Това не са малко пари - поне за мен. И последно - на малайзийския Панасоник, този който написах - отворих го и даже имам снимка, за да докажа че компресора е Японски. Така че - смело вземайте и се наслаждавайте на комофрта!
    Напълно споделям мнението на този господин, ако се купува климатик само за отопление За по-голямата част от БГ -5, макс -10 e максималната температура, която трябва да се гледа при избор на климатик. Да се дадат 1000 лева отгоре за някакви си 2 седмици в годината дето е -10 или -15 наистина няма смисъл. Тук някой би споменал за по-големия комфорт.. Едва ли някой човек ще усети чак такава разлика при по-нисък минимум - да речем 1.1 и 0.6. Е не го вЕрвам! Според мен си е чисто внушение Пукащи пластмаси и шум на телата? При класните марки тези показатели са доста добри дори и при по-ниския им клас климатици и трябва човек да е супер "откачен", за да може да направи разлика Сметките за ток? Хайде бе! Разликата да е макс 5 лева на месец на климатик, къвто' и COP да има 1000 лева разделено на 5 = 200 месеца! Разделено на 5 примерно, защото горе-долу 5 месеца в годината се нуждаем от отопление - това са си 3.5 години "безплатен" ток Ами с по-скъпия? За тези 3.5 години си си 2000 лева "назад" по груби сметки:P Тоест с по-скъп инвертор спрямо по-евтин, излиза че горе-долу след 5-6 години почваш да "правиш пари"...

Просто има една граница на качество на продукта, която вече няма чак такъв смисъл да се "надминава" Но хора всякакви... Някой може наистина да е СВРЪХ сензитивен и да ги усеща тези разлики
    Тове е моето обективно мнение - когато разумът говори. От друга страна и аз бих си взел супер качествен климатик, ако имам пари за хвърляне де:P То си е краста! Като човек се възхити от някоя технология, просто иска да има най-доброто - да види изящната изработка, перфектното качество на използваните материали, множеството функции и тн - да ти е кеф да го ползваш! Но това си е само за маниаци Ако човек не го е*е за климатиците, да не си взима ултра скъп климатик според мен:P Поне за БГ не е оправдано

Взимайте си климатици според нуждите Примерно при -5 -10 да има достатъчно мощност да топли стаята ви! А не да има сякви' екстри! На кой му трябва примерно нискотемпературно охлаждане! За сървърно помещение ОК, ама за битови нужди! Взимайте според нуждите

Това поне са моите наблюдения. От 2-3 месеца само съм зарибен по климатиците, така че може и да греша. Това мнение си изградих от прочетеното дотук.

Аре приключвам, че много се разписах... Благодаря ви, че ме дочетохте докрай:P Извинявам се за дългия поуст...

5. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

кеф цена НЯМА.

6. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от DUNDURMA
    кеф цена НЯМА.
    Така си е мамка му!

Исках само да напиша за тези хора дето си мислят, че правят няква кой знае ква' икономия с ururu sarara например

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Никой не купува Ururu Sarara заради икономия. Като цяло си прав, че трябва да се купуват клими според нуждите. Но хората освен според нуждите следват и приказката "Не съм толкова богат, че да купувам боклуци".

... Пък всеки има различни нужди. кой големи, кой малки

Класната машина си струва заради: Редкия и доста по-интелигентен дефрост (този същия заради който са уревали форума), стабилната и тиха работа, както на вътрешното (да тази, заради която някои мажат с грес вътрешното тяло), така и на външното тяло (то не бяха подложки, ленти, дунапрени, топла вода), ако има екстри са добре дошли.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от babati
    Напълно споделям мнението на този господин, ако се купува климатик само за отопление За по-голямата част от БГ -5, макс -10 e максималната температура, която трябва да се гледа при избор на климатик. Да се дадат 1000 лева отгоре за някакви си 2 седмици в годината дето е -10 или -15 наистина няма смисъл. Тук някой би споменал за по-големия комфорт.. Едва ли някой човек ще усети чак такава разлика при по-нисък минимум - да речем 1.1 и 0.6. Е не го вЕрвам! Според мен си е чисто внушение Пукащи пластмаси и шум на телата? При класните марки тези показатели са доста добри дори и при по-ниския им клас климатици и трябва човек да е супер "откачен", за да може да направи разлика Сметките за ток? Хайде бе! Разликата да е макс 5 лева на месец на климатик, къвто' и COP да има 1000 лева разделено на 5 = 200 месеца! Разделено на 5 примерно, защото горе-долу 5 месеца в годината се нуждаем от отопление - това са си 3.5 години "безплатен" ток Ами с по-скъпия? За тези 3.5 години си си 2000 лева "назад" по груби сметки:P Тоест с по-скъп инвертор излиза, че горе-долу след 5-6 години почваш да "правиш пари"...
    Много си прав............,но само за себе си.Първо тези 2 седмици в годината не са две (поне в по-голяма част от БГ) и когато дойдат всички мислещи по този начин почват да се оплакват че климатиците не топлят.
    Второ разликата от "макс 5 лева" съвсем не е макс а е мин 10лв (аз лично си ползвам климатиците почти целогодишно и твоите сметки изобщо не ми се връзват)
    Трето"след 5-6 години почваш да "правиш пари". а тези с евтините почват да правят ремонти.
    И последно " Е не го вЕрвам!"........еми купи си нещо хубаво и ще повЕрваш!!!

10. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от lavsho
    Много си прав............,но само за себе си.Първо тези 2 седмици в годината не са две (поне в по-голяма част от БГ) и когато дойдат всички мислещи по този начин почвате да се оплаквате че климатиците не ви топлят.
    Второ разликата от "макс 5 лева" съвсем не е макс а е мин 10лв (аз лично си ползвам климатиците почти целогодишно и твоите сметки изобщо не ми се връзват)
    Трето"след 5-6 години почваш да "правиш пари". а вие с евтините почвате да правите ремонти.
    И последно " Е не го вЕрвам!"........еми купи си нещо хубаво и ще повЕрваш!!!
    lavsho, без злоба Всеки има право на мнение

Прав си - за целогодишно ползване няма спор! Говорех за отопление само.

Ремонти?

Тоест това мицубиши почва да се чупи след 5-6 години?

http://www.**********************/klim...jp-s-989.html#

А това не?

http://www.**********************/klim...jx-s-152.html#

Аре стига, бе!

Говорим за висок клас климатици, за ТОП марките. Не за Neo и Daikin

А Ururu-то не беше добър пример, да То си има друга таргет група Просто така ми дойде:P Както и nexura-та си е дизайнерски климатик и просто е правен за друг тип хора.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Нищо лично! Просто през годините минах от евтини на Дайсейкай и повярвай ми разликата е огромна откъдето и да го погледнеш.

12. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

Цитат Първоначално публикувано от lavsho
    Нищо лично! Просто през годините минах от евтини на Дайсейкай и повярвай ми разликата е огромна откъдето и да го погледнеш.
    Това е друго вече, няма как да не се усети разликата

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Цитат Първоначално публикувано от babati
    lavsho, без злоба Всеки има право на мнение

Прав си - за целогодишно ползване няма спор! Говорех за отопление само.

Ремонти?

Тоест това мицубиши почва да се чупи след 5-6 години?

http://www.**********************/klim...jp-s-989.html#

А това не?

http://www.**********************/klim...jx-s-152.html#

Аре стига, бе!

Говорим за висок клас климатици, за ТОП марките. Не за Neo и Daikin

А Ururu-то не беше добър пример, да То си има друга таргет група Просто така ми дойде:P Както и nexura-та си е дизайнерски климатик и просто е правен за друг тип хора.
    ъъъ КОП 3.7 ,коя година сме .. моя 6 годишен Панасоник е с по висок КОП .. от сега нататък само машини с КОП 5+ ,вече имам една такава разликата в разхода е доста голяма

14.  

15. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

off-topic Идеята на поуста беше, че и "по-смотаните" климатици вършат работа за по-голямата част от БГ и не е чак толкова наложително климатикът ти да може да работи до -15 или -20 по графика.
    И аз бих взел твоя Панасоник пред тоя Дайкин примерно:

http://www.**********************/klim...mura-536.html#

9-ка със сходни параметри. Това ми беше идеята.

Само за справка това Mitsubishi при -10 запазва 70% от мощността си, а твоят Панасоник при -5 му остават 70%. Не казвам, че Панасоникът ти е лош. Аз съм голям почитател на тази марка. Просто казвам, че не всичко е COP. Както се изрази някой във форума, не помня кой - "COP не топли, топли мощността".

16. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Това е моята Приказка.

17. Senior Member Аватара на babati
    Тук е от
    Oct 2011

18. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от Alexi
    ъъъ КОП 3.7 ,коя година сме .. моя 6 годишен Панасоник е с по висок КОП .. от сега нататък само машини с КОП 5+ ,вече имам една такава разликата в разхода е доста голяма
    ей тука edi1 беше дал за Тошибата едно сервизно
    https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg528245
    Виж на страница 12 как приерно RAS-10PKVP-E с COP 5,36 при 7 градуса ако отдава 3КВ, то при при 5 градуса (само 2 градуса по-надолу) е вече на 75% = 2.25КВ. Как смяташ това "издуване" на 7 грауса не е ли за да се докара някакъв "голям" КОП?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Абсурд - WhatsApp е 20 пъти по-скъп от Viber!!!
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 15
    Последно: 07-10-14, 09:32
  2. Съвет за инвертор Midea 24-ка
    От Petri във форум Климатици Midea
    Отговори: 2
    Последно: 12-06-14, 23:35
  3. Отговори: 15
    Последно: 01-08-12, 08:48
  4. Twitter става все по-скъп
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 10-02-11, 17:40
  5. P3 защо е толкова скъп
    От MAKAPOB във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 14
    Последно: 19-12-03, 15:59

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе