Първоначално публикувано от
zvan Колебая се между няколко модела на Daikin и Fujitsu General, моля дайте съвет на кой да се спра.
Това са моделите:
General ASHB 12 LD - Inverter General ASHA 12 LC - Inverter Daikin FTXS25D
Daikin FTXS е стар модел, но мога да ти кажа от къде във Варна да си купиш FTXG25 за европа за 1780лв с монтажа. Горе долу толкова излиза и този от Термо клима. Надявам се, че цената още е такава. Предполагам, че си от Варна щом гледаш термоклима. Пращам ти телефон на фирмата на лично съобщение.
Изчетох всичката информация в нета, прегледах и доста от темите тук, мисля, че и трите климатика са много добър избор.
Засега най-натежава първият климатик General ASHB 12 LD, който е модел от 2006 г. и е с плазмен филтър, при който нямало нужда от смяна след време и на практика бил "вечен" - изпираш го и е "като нов". А по-старият филтър на General ASHA 12 LC трябвало да се сменят на 3 години при цена около 120 лв. При Daikin също е с такива сменями филтри, мисля, че Daikin с плазмен все още няма на пазара.
Та чудя се, струва ли си да дам с 300 лв. отгоре за General ASHB 12 LD заради този плазмен филтър и някакъв All DC контрол (който не ми е особено ясен). Има ли чак такава полза от тези филтри и екстри? Сегашният ми климатик е една стара Midea без никакви подобни екстри - пълен боклук, и не съм много запознат. Все пак да добавя, че ще се слага в кухня-трапезария, където естествено има доста миризми и т.н., така че все пак може би ще има полза от тези филтри.