Ако имаш бойлер 80 литра и го източваш по два пъти на ден,според мен харчи около 30-35 лева на месец,говорим ако не го спираш.
Преглед за печат
Ако имаш бойлер 80 литра и го източваш по два пъти на ден,според мен харчи около 30-35 лева на месец,говорим ако не го спираш.
Имам елементарна интелигентност. Знам, колко електричество използвам без климатиците да работят. От общата сума вадя нормалния разход и остава, това което са изгълтали климите. Повече или по-малко.
Не се засягай! Попитах конкретно за бойлера, понеже той е уредът, който най-много увеличава консумацията си през зимата, спрямо топлите месеци. Освен ако не е в някое отопляемо помещение. И тогава пак я увеличава, заради по-студената постъпваща вода. Идеята ми беше, че по всяка вероятност климатиците ти са изхарчили по-малко ток от това, което си писал.
Според мен в тези студове, които бяха е нормално една машина да изразходва 60-65лв., работеща на 23-25гр. и нагоре. Сравнявам сметката на kokovox с моята, която е 279лв., при лятна сметка 80-90лв. И аз съм от Пловдив и сметката разделена на три и при мен излиза толкова. Все пак в тези студове се топлим а не се охлаждаме като някои, държейки си машините на 18-19гр. и казвайки, че им е комфортно топло??? Това не го разбирам!
Да не съм ви чул да ревете ,протестирате и сваляте правителства,задето ви отивали парите за отопление.
Като гледам тук всички се надпреварват да се фалят ,как се греят без пари,и как климатиците им харчели колкото кварцова лампа.
https://s28.postimg.org/vmsgwc5kp/20170126_095440_1.jpg
Моя бойлер е включен постоянно и се ползва целодневно, разхода му е 150-170kwh на месец. Дайкина в подписа за последните 20 дни е изхарчил 248kwh. Бойлера е нищожен консуматор срещу 1200-1400kwh месечно.
Не повече от +30kwh е зимата. Лятото го ползваме по-често за къпане поради горещините.
Бойлера е аристон велис 80л. Доволен съм.
Я го сметни в левчета, да видиш колко е нормално.....:) Много ми се вижда....
80 литров бойлер за да вдигне температурата на водата примерно от 17 до 57 градуса, са необходими поне 3,7 киловата. И то без загубите.
Ако не се спира и се източва по 2 пъти на ден, се получава някъде около 40-50 лева на месец по груби сметки.