Отговор: Колко ми харчи климатика...?
Подготвен е Jack. Нема лабаво.:Drinks:
Твърдиш че климатика в стендбай консумира под 1 ват? :thumbup Явно технологията на Панасоник е наистина ненадмината!
Цитат:
Първоначално публикувано от
Kasap
Ко? Сервиза ли да вика..?
Много ясно че 15W не са проблем въпроса е да ли е нормално или не понеже се спомена за подобен разход но от 5W. И се пак машината я монтираха вчера и ако не е нормално може да предизвика и друг проблем.
Цитат:
electrooo
А някой знае ли на какво се дължи тая консумация при спрян климатик, която при мен е 14-15W и незнам да ли е нормално.
Май му е ладно на компресора и се подгрява. На бръмчалките в къщи съм виждал и 30-40W.
Re: Отговор: Колко ми харчи климатика...?
Цитат:
Jack Krauser
Показва 0,8 вата на дисплея, но не ги отчита към общата сметка и времето спира. В книжката на уреда също е написано, че консумация под 1 ват не се отчита.
Когато сложа ватметъра на компютъра, там при изключен компютър консумацията е над 1 ват и продължава да си отчита, но климатикът когато е спрян ватметъра ми спира да отчита.
И при мен е така на панасоника 0,8 вата при подгрев 40-50 под -4
Хитачито 3-4 вата в стенбай. Фужитцу дайкин и т.н повечето май имат и те подгрев.
На уруро сарара се пуска подгрева на доста по-високи градуси.
http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs...486154941y.jpg
В ръководството за употреба на DAIKIN FTXB20C2V1B e написано "Климатикът винаги консумира 15-35 W електроенергия, дори и когато не работи"
При Samsunga ми,с големи букви в рекламната брошура беше написано че консумирал под 1 w в стенд бай и така пестял пари.В студа обаче го хващам и на 50 в. стендбай,явно е подгрев на компресора.
Климатик Panasonic CS-E09QKEW/CU-E09QKE монтиран в северна стая с двоен стъклопакет, външна изолация 7см стиропор 12,5м2/31м3. В периода 01,01 - 31,01,2017г. е работил 540 часа и изразходвал 129,2kW. Поддържана температура 18-19гр. през нощта, 22-23гр. през деня. Обикновено през нощта го спирам, а в големите студове работеше постоянно.
Климатик Toshiba RAS-10G2KVP-E/RAS-10G2AVP-E DAISEIKAI 8 монтиран в южна стая с двоен стъклопакет, външна изолация 5см стиропор, 17м2/42м3.За периода 01,01, - 31,01,2017г. е изразходвал 105,6kW. Поддържана температура 19-20гр. през нощта, 22-23гр. през деня. Постоянна работа. Обикновено без да работи климатик температурата в стаята е около 20гр.
Жилището е панел 5-ти етаж. Няма изолация на пода и тавана, но съм правил изолация освен на външните стени и на стените граничещи към вътрешното стълбище във входа с 5см стиропор.
Не коментирам много или малко харчат, данните които съм посочил са само за информация на тези, които се интересуват от работата през м. Януари на използваните от мен машини.
Панасоник смазва ...грее стая в панелка с 240w разход,колкото кварцова лампа :confused:
Re: Отговор: Колко ми харчи климатика...?
Цитат:
Pipoko
Климатик Panasonic CS-E09QKEW/CU-E09QKE монтиран в северна стая с двоен стъклопакет, външна изолация 7см стиропор 12,5м2/31м3. В периода 01,01 - 31,01,2017г. е работил 540 часа и изразходвал 129,2kW. Поддържана температура 18-19гр. през нощта, 22-23гр. през деня. Обикновено през нощта го спирам, а в големите студове работеше постоянно.
Климатик Toshiba RAS-10G2KVP-E/RAS-10G2AVP-E DAISEIKAI 8 монтиран в южна стая с двоен стъклопакет, външна изолация 5см стиропор, 17м2/42м3.За периода 01,01, - 31,01,2017г. е изразходвал 105,6kW. Поддържана температура 19-20гр. през нощта, 22-23гр. през деня. Постоянна работа. Обикновено без да работи климатик температурата в стаята е около 20гр.
Жилището е панел 5-ти етаж. Няма изолация на пода и тавана, но съм правил изолация освен на външните стени и на стените граничещи към вътрешното стълбище във входа с 5см стиропор.
Не коментирам много или малко харчат, данните които съм посочил са само за информация на тези, които се интересуват от работата през м. Януари на използваните от мен машини.
А ще споделиш ли за минимума на тошибата при минусови температури как е за Панасоник а беше казал, че и до 150 вата спада
Отговор: Re: Отговор: Колко ми харчи климатика...?
Цитат:
mystikalrs
А ще споделиш ли за минимума на тошибата при минусови температури как е за Панасоник а беше казал, че и до 150 вата спада
В пост #2392 съм качил клип с работата на Панасоника при външна температура -8гр. За Тошибата минимума на работа, който съм виждал е 115-120W. при температура около 0гр.
На -5 тошибата слиза ли под 200W?
Цитат:
milanov
На -5 тошибата слиза ли под 200W?
Около 220-240W
Вчера ходих да гледам виолата дето бучи. Видях че има уред и бележка със запис от 514kw за месец при задания 22 градуса през деня и 19 нощем. Така като сметна си е бая за една 12ка средно 720вата.
Sent from my K012