Re: Колко ми харчи климатика.......?
Цитат:
Първоначално публикувано от Alexi
по големите помещения по мои наблюдения се отопляват с по малко ватове на кубик
Елементарно Уотсън ... куб със страни метър/метър/метър, 1м3 въздух "изстива" през 6м2 стени. При страни 5/5/5 положението е вече 125м3 от 150м2 стени, т.е. на 1м3 се пада 1.2м2 стени, т.е. 5 пъти по-малко.
Помещение - 15 кв.м.(около 40 м.куб.); южно изложение; три вътрешни стени, една от тях към отопляемо помещение;
вътрешна изолация и PVC прозорец на четвъртата; отгоре - неотопляем апартамент, отдолу - отопляемо помещение.
Местоположение - гр. Русе
Климатик - DAIKIN S22GTPS (100V). Работи от 11.11 постоянно на отопление и AutoFAN, като понякога
през нощта се задава "нощен режим". Зададена темп. - 21 или 20 гр. C. Засега разхода е по общата
консумация минус усреднената за предходните 3 чесеца (климатика е монтиран през м.октомври).
Среден разход за 6-те дни - 4,5 - 5 kWh за 24 часа.
Външните температури са еднакви с тези от таблицата на deian, а и начинът на експлотация е почти същия.
Скоро ще се сдобия с уред за замерване на консумацията и ще постна и по-точни данни.
Ако са 5 кВ за 24 часа - ОК, но ако са 5 кВ за 6дни х 24 часа е абсурдно. Така без уред не можеш да отчетеш реалната консумация.
дневен разход - 5 kWh за 24 ч, а не 5 kWh за 6 дни х 24 часа.
Не претендирам за абсолютна точност, но ме интересуваше приблизителната
му дневна консумация. А уредът ще дойде в началото на следващата седмица.
Тогава ще мога да дам по-точни данни.
А, супер. Горе-долу толкова ще ти е според температурите и помещението.
И според мен е гприблизително прилична и "поносима" от към финансии стойност.
Да не говорим за комфорта в помещението. Така че съм доволен за сега от машината.
Ще видим когато температурите паднат под нулата. Имам известни притеснения дали
ще е достатъчен при тукашните температури през зимата.
и аз бих имал леки притеснения на твое място ,малко е малък за тази стая но вече си го монтирал колкото топли толкова ,надявай се да се справя
Има 2,5 kW на отопление, при прилична изолация ще се справя без проблеми според мен.
2 климатика за за последните седем дни 40кw общо......... нощем и денем когато няма никой единият е на 18гр и и иконо опция....другия вечер и половината ден в същия режим през останалото време на 21гр......
Започвам да си мисля, че моят електромер показва ПОВЕЧЕ !? Но знам, че електромерите не показват никога повече, по малко, да. Стига с тези консумации от 100 Вт ! Компютъра ми харчи доста повече... и той има два малки вентилатора... а, вярно може и да смята, освен другото..
ако поста е насочен към мен....съжалявам но това е положението....не меря с електромер....а с уред на пеактеч....не съм смятал колко вата се харчат на час...и не изпадам в подробности... както и не вися да им бая и не ги дебна кво правят... не се и втелявам сакън да не съм се прекарал та да се кефя по форумите че имам най хубавия климатик......уреда съм го сложил на двата климатика за да имам някаква представа колко пари да нося кат си плащам сметката за тока а не да пиша дисертации.....климите са инверторна девятка и обикновенна седмица на митсуб.....предната неделя метнах едно око тази също ...разлика 40кв....
Очо,не се коси бе човек...като паднат още температурите ще разбереш,че някой климатици не само не харчат ел.енергия а произвеждат такава...
Цитат:
Първоначално публикувано от KonanVarvarina
Очо,не се коси бе човек...като паднат още температурите ще разбереш,че някой климатици не само не харчат ел.енергия а произвеждат такава...
И тогава собствениците им трябва да мислят по какъв начин да компенсират върнатата реактивна енергия в мрежата на /EON,CEZ или EVN/.Даааа
Оф, пак се почна! Защо си мислите, че някой има сметка да лъже?!?
Плюс това, начинът, по който го ползва ssilent, предполага много рядко включване през деня.
Цитат:
Първоначално публикувано от deian
Оф, пак се почна! Защо си мислите, че някой има сметка да лъже?!?
.........
За съжаление.... Колкото и измервания да се правят, колкото и данни да се публикуват, за шопа по високо от Витоша нема и по дълбоко от Искаро пак нема. :))