Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 41

Евтин инвертор или малко по читав конвенционален?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Re:Евтин инвертор или малко по читав конвенционален

Цитат Първоначално публикувано от bgart
    Днес ми монтираха 2 Carrier-а ivertori 9-тки Тайландски 1100 лв. бр , външните тела не са шумни колкото Осака , но все пак дразнят ако си отвън което за мен е минус - , далеч са от Малайзиския ми Panasonic , вътрешните тела на Carrier са почти безшумни на най-слабо но на по силно се чуват средно +, въздушният поток не може да се регулира от дистанционното по хоризонтала -, а само по вертикала , пиукащият звук издаван от климатика с цел да покаже че е приел командите от дистастанционното е приятно тих + , екстри почти няма , пластмасата не ми изглежда особенно качествена но за сега не пука + , компресорът е Toshiba утре ще го отворя да видя дали е Тайланд , монтажа беше пълна скръб , за вакумиране и манометри "майсторите" не бяха и чували а двата климатика поставиха за 8-9 часа , като трябва да се има в предвид че къщата е приземан етаж , накрая "спецовете" освен по 150 лв за монтаж на бройка ми взеха и 20 лв за гумено-силиконовите тръби които отвеждат водата... Утре ще Ви напиша колко ток ГОРЯТ
    Честито bgart! Да си ги ползваш със здраве.
    Печелиш и награда за най-дълъг пост, съставен само от едно изречение. +1

2.  

3. Тук е от
    Sep 2006

Бях обещал да споделя колко горят Carrierite !
    Оставих ги да охлаждат стаите на 20 градуса , за едно денонощие са изгорели 12 киловата общо двата , което прави 360 КВ на месец , ако го сматям по 20 ст тока е равно на 72 лв на месец без да смятам ,че нощната е по ефтина , което е супер по 36 лв. на климатик. исчислих че средно климатиците са горели по 250 вата...на час.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Абе ти сериозно ли ги настрои на 20 градуса? Аз през зимата ги слагам на 21.

5. Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Абе ти сериозно ли ги настрои на 20 градуса? Аз през зимата ги слагам на 21.
    Зимата ги настройвам на 26 градуса климатиците си - обичам зимата да ми е топло , а лятото студено..
    Добре ми е така...По прицип ако не ме е срам ще си призная , че лятото и на по-ниски температури ги нагласям....в кухната е нагласена Осаката на 18 градуса и съм извел температурният датчик далеч от климатика , като влезнем да се храним направо изстивам особенно в краката , та се налага да ударя една ракия да загрея малко

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

bgart, моля те - не еФтини и още повече не SONI.

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Е ти тогава трябва да си купуваш по-мощни климатици, а и икономията на ток никаква я няма. Ако стаята ти е за 9-ка направи вземай 18-ка.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    bgart, моля те - не евтини и още повече не SONY.
    Говорех за телевизори Sony , че са една класа над другите , но лично за мен най-добрите са Аcer Farrari говоря от преки впачетления , няма значение дали е лаптоп , даже пластмасата е друга , качеството е супер...овен че имат по-ярък и детайлен образ , няма ръбове по изображението просто нямам думи.. , а пък за дизайна да не говорим , друго си е да имаш кончето на Ferrari на някоя от техниките си .. ако имаше и климатик Ferrari......ама хайде да не мечтаем ....

10. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Като искаш климатик Ферари. Махап капана на климатика. Купуваш си един червен спрей и го боядисваш. Купуваш от пазара някаква лепенка Ферари с конче и за залепваш. Така ще си единствения който има климатик Ферари.

11. Тук е от
    Sep 2006

Е да ако идеята е да променим само дизайна , нали все пак говорим не за китайска имитация , а за качество... Иначе ако е за идеята това мога да го напрявя за 2-3 часа , само че аз лично по-скоро бих си избарал климатик в ретро стил - макар , че то няма май такива
    между другото и ти май си без крилица - като мен на PC - то , като гледам кви ги пишеш цитирам ;"махап капана"
    Хи,хи

12. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Имах предвид да се постараеш с правописа. Грехота е да бъркаш името на Sony.

13. Senior Member Аватара на badr
    Тук е от
    Aug 2004

Това с пукнатите тръби и дефектите на Панасоник е върховна глупост.А капилярка никога не съм виждал пукната на каквато и да е хл.машина.Капилярките издържат над 100атм налягане.Съвсем друг е въпроса ако е опряла до друга метална част и се е притрила от вибрациите.

14.  

15. Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Имах предвид да се постараеш с правописа. Грехота е да бъркаш името на Sony.
    За което се ивинявам.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Цитат Първоначално публикувано от badr
    Това с пукнатите тръби и дефектите на Панасоник е върховна глупост.А капилярка никога не съм виждал пукната на каквато и да е хл.машина.Капилярките издържат над 100атм налягане.Съвсем друг е въпроса ако е опряла до друга метална част и се е притрила от вибрациите.
    Те тук изкараха,че Панасоник топлел бил до -5 гр.а сега ги изкараха ,че им се пукали тръби и капилярки,че дори и платките не ги бивало.И най-новото което научих тук е че Haierа е много напред сравнен с Панасоник.
    Абе глупости колкото щеш.

17. Member
    Тук е от
    Apr 2005

Haier също имат и доста добри изпълнения - ни мога да им го отрека. Но въпреки някои "поевтинявания" на Panasonic такива генерални заключения нещо куцат!

18. Тук е от
    Sep 2006

Цитат Първоначално публикувано от echo
    Haier също имат и доста добри изпълнения - ни мога да им го отрека. Но въпреки някои "поевтинявания" на Panasonic такива генерални заключения нещо куцат!
    Дай конкретен модел Haier и по-подробни впечетления ...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. По-ниски сметки за ток: с инвертор или конвенционален?
    От dgenov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 188
    Последно: 16-02-23, 08:58
  2. Конвенционален General или инвертор Midea ?
    От farkash във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 10
    Последно: 02-12-10, 15:51
  3. Инвертор или конвенционален?
    От valdess във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 19
    Последно: 10-07-09, 16:35
  4. Инвертор или конвенционален?
    От siso92 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 18-02-09, 17:22
  5. Daikin, Fujitsu - инвертор или конвенционален?
    От brainwave във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 22
    Последно: 21-11-08, 22:10

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе