Абсолютно си прав.Първоначално публикувано от Julian
Е, и аз съм съгласен че са хубави, но не разчитайте на "максималната мощност" на климата. А да не говорим, че някой хора от форума ако ни напипат, че обсъждаме някъкви мизерни 50 вата на кубик и ще ни охрачат отгоре до долу, защото "под 80 вата на кубик" било майтап и сме щели да дзин-дзирикаме цяла зима.
а ако в стаята с климатик се отглежда малко дете това дали няма да пречи
Защо да пречи? В къщи отглеждаме едногодишно дете на климатик.Първоначално публикувано от peshew
Смятам, че за отопление не би трябвало да има проблем, виж при охлаждане трябва да се внимава много!
Нищо няма да пречи , въпреки че препоръчват бебето да стои на 18 градуса , ама на тази температура вие ще умрете от студ, така че дай ръчка на климатика и не слушай разни съветници.Първоначално публикувано от peshew
Ние сме с бебе изобщо няма какъвто и да е проблем, през лятото особено беше перфектно, защото повече около нас бебета се бяха изринали от жегата, а нашето си беше ок. Препоръчителната Т за бебета е 20 градуса за спане 22-23 през деня.
На бебете най-би пречило печка на твърдо гориво.Първоначално публикувано от peshew
И къде прочете, че не е препоръчително да има уред които движи въздуха?Първоначално публикувано от siliev
Първоначално публикувано от siliev
Хайде поредния мит. Климатика ти е в единия край на стая, бебето в другия. Не прах ами даже струята въздух няма да се усеща там. Замисли се, климатика като върти въздух дали засмуква от цялата стая или само около него /ако беше турбина като от АЕЦ можеше и от цялата стая да засмуче въздуха /. Да не говорим за филтрите, по които се лепи праха и даже праха в стаята ще намалее.
А лекарките , които твърдят това са предимно възрастни, и за климатика са чували това онова от приятел на съседката.
Единственото условие е да не духа директно върху бебето, но то това важи и за голям човек.
siliev а какви сметки плащаш с двете клими?
Иначе благодаря на всички за мненията, ще са ми от полза
Всеки отоплителен уред движи въздъха Нарича се конвекцияПървоначално публикувано от siliev
вярно ,че всеки движи въздуха,но кливатик или разни духалки принудително го правят и създават и течение понякога
Тук може да се поспори защото точно филтрите на климатиците задържат и обеззаразяват голяма част от домашния прах особено поскъпите климатици с плазмен филтър.Първоначално публикувано от siliev
siliev
Благодаря за инфото,прилична сметка за зимата.И аз съм така с изолации вън и вътре и ПВЦ дограма.Значи би трябвало да се смествам в около 100 - те лева
Знам че тук има хора дето доста разбират от клими Спешно искам мнение за климатик Daikin на външното тяло означенията са AN40BDP-W , а на вътрешното AR40SDP . Втора употреба е мисля да го купувам