Абсолютно си прав.Първоначално публикувано от Julian
Е, и аз съм съгласен че са хубави, но не разчитайте на "максималната мощност" на климата. А да не говорим, че някой хора от форума ако ни напипат, че обсъждаме някъкви мизерни 50 вата на кубик и ще ни охрачат отгоре до долу, защото "под 80 вата на кубик" било майтап и сме щели да дзин-дзирикаме цяла зима.
а ако в стаята с климатик се отглежда малко дете това дали няма да пречи
Първоначално публикувано от peshew
Защо да пречи? В къщи отглеждаме едногодишно дете на климатик.
Смятам, че за отопление не би трябвало да има проблем, виж при охлаждане трябва да се внимава много!
Нищо няма да пречи , въпреки че препоръчват бебето да стои на 18 градуса , ама на тази температура вие ще умрете от студ, така че дай ръчка на климатика и не слушай разни съветници.Първоначално публикувано от peshew
![]()
Ние сме с бебе изобщо няма какъвто и да е проблем, през лятото особено беше перфектно, защото повече около нас бебета се бяха изринали от жегата, а нашето си беше ок. Препоръчителната Т за бебета е 20 градуса за спане 22-23 през деня.
На бебете най-би пречило печка на твърдо гориво.Първоначално публикувано от peshew
И къде прочете, че не е препоръчително да има уред които движи въздуха?Първоначално публикувано от siliev
Първоначално публикувано от siliev
Хайде поредния мит. Климатика ти е в единия край на стая, бебето в другия. Не прах ами даже струята въздух няма да се усеща там. Замисли се, климатика като върти въздух дали засмуква от цялата стая или само около него /ако беше турбина като от АЕЦ можеше и от цялата стая да засмуче въздуха/. Да не говорим за филтрите, по които се лепи праха и даже праха в стаята ще намалее.
А лекарките , които твърдят това са предимно възрастни, и за климатика са чували това онова от приятел на съседката.
Единственото условие е да не духа директно върху бебето, но то това важи и за голям човек.
siliev а какви сметки плащаш с двете клими?
Иначе благодаря на всички за мненията, ще са ми от полза![]()
Всеки отоплителен уред движи въздъхаПървоначално публикувано от siliev
Нарича се конвекция
![]()
вярно ,че всеки движи въздуха,но кливатик или разни духалки принудително го правят и създават и течение понякога
Тук може да се поспори защото точно филтрите на климатиците задържат и обеззаразяват голяма част от домашния прах особено поскъпите климатици с плазмен филтър.Първоначално публикувано от siliev
siliev
Благодаря за инфото,прилична сметка за зимата.И аз съм така с изолации вън и вътре и ПВЦ дограма.Значи би трябвало да се смествам в около 100 - те лева
Знам че тук има хора дето доста разбират от клими Спешно искам мнение за климатик Daikin на външното тяло означенията са AN40BDP-W , а на вътрешното AR40SDP . Втора употреба е мисля да го купувам![]()
![]()