Ако ти е приятел и му имаш вяра - ОК. Но непознат "майстор" ... малко ми мирише на измама - нещо има скрита причина, три пъти мери преди да отрежеш! Успех и топла зима!Цитат:
Първоначално публикувано от it_78_
Преглед за печат
Ако ти е приятел и му имаш вяра - ОК. Но непознат "майстор" ... малко ми мирише на измама - нещо има скрита причина, три пъти мери преди да отрежеш! Успех и топла зима!Цитат:
Благодаря за съветите, а как мога да разбера дали има измама. Да видя какво производство е? Или да видя компресора какво пише? Ако някой има снимка на климатика(външно вътрешно тяло) моля да прати снимка да го изпринтя и така ще ида при тоя майстор.
иначе майстора има сериозна фирма с 3 коли монтажници(сигурно са по двама на кола)ни поддържа климатиците в службата(община с 20-30 климатика) и сме доволни.
it_78_, Струва ли ти се нормално самия вносител на марката да продава модела на дребно с включен монтаж за 1 540 лв., а твоя приятел купуващ от тях да го продава също с включен монтаж за 1 300 лв.
Когато вносителя също продава на дребно внесените от него стоки е нормално да има уговорка а може и в договор да е посочено че, крайните цени на дистрибутора към клиентите не може да са по-ниски от тези на вносителя или надценката не може да е по-малка от определен процент.
Вносителя винаги може да накаже подобно поведение с по-високи цени към дистрибутора, защото тази разлика в цените говори на обикновенния купувач че, вносителя слага огромен процент надценка на внесените от него стоки. Така се подкопава доверието и доброто име на вносителя.
Освен моделите, които си изброил (говорим за 35-ци, 12-ки), можеш да загледаш и:Цитат:
Първоначално публикувано от svesmile
Fujitsu ASYA12LG = General ASHA12LG = Fuji RSA12LG.
Някой малайзийски Panasonic също може, но трябва да се внимава с конкретния модел.
Hitachi E14H2 - най-бюджетно решение.
Приеми го, че това е "китаеца" на Mitsubishi Electric!Абсолютно "скопена" машина.Моля, клиенти ,които са се насочили към този модел да отделят още 100-150 лева и да си купят по-високия клас/ако естествено държат на ME/Цитат:
Първоначално публикувано от deian
те надценките са си 100% ,защо някой да не си сложи само 60-70 ?Цитат:
Първоначално публикувано от valen1
Такава цена няма нито за Фуджито нито за Тошибата.И двете машини са много добри но аз съм фен на Тошибата защото са перфектни машини.Цитат:
Благодаря за коментарите, преди да го купя ще го огледам и ще разпитам подробно.
А 10-ка за 45 куб.м.(18 кв. стая) дали е достатъчна?
Зависи от десетката....
Toshiba RAS-10SAV 1280 лв
Здравейте
Решил съм да си закупя климатик.
Трябва ми за стая с размери от 15-18кв.м. и съм отделил 1000лв.
Може ли да ми препоръчате някой модел.
Колебая се между ъглов или стенен. (каква е разликата м/у тях)
Преди малко платих 1300 лв. за климатик Fuji Electric RSA-12LGC, видях кашона не е разпечатан с гаранционна карта от TEMPEX, дават ми 2 години гаранция.Мисля, че е оригинален без никаква измама. Човека каза,че ми прави отстъпка защото поддържа климатиците ни в службата и всички са купени от него(30-40 броя).
Благодаря на всички, които ми помогнаха да избера климатик. Надявам се, че няма да имам проблеми с този климатик. Успех на всички форумци, които още не са избрали правилния модел!
it_78_, 1300 лв със или без монтаж? Както и да е, страхотна цена и да ти е честит!
vassil_dinkov, къде го видя този ъгловия? Аз съм виждал такъв единствено по японските сайтове, а миналия ден видях една Осака в Бриколаж или Практикер, не помня - точно такава ъглова. Не знам доколко може да им се разчита предвид марката.
deian, с монтажа!!! Зимата ще се разбере колко е добър този климатик. 12LGC е бил наследник на 12 LCC. Малко поорязан откъм мощност - 4 KW, но за моята стая е достатъчен 18 кв.
Супер ти е, честито! И кажи на твоя човек, че и аз искам :ole
Ако ти го е дал на дилърска цена, смятай колко печелят от климатик...