Цитат:
Първоначално публикувано от jori
ква печка кви 5 лв 4 киловата в 28 квадрта дайте на човека направо нещо пик 9 киловата с консумация 3 киловата и да се засели до трафопоста спецялно ме засмивате
Преглед за печат
Цитат:
ква печка кви 5 лв 4 киловата в 28 квадрта дайте на човека направо нещо пик 9 киловата с консумация 3 киловата и да се засели до трафопоста спецялно ме засмивате
Благодаря ти много,но си имам климатици.ако ми потрябва мога да си го уредя и без термоклима.Цитат:
монтирам го 3 та година в 90 процента е слагано във поммещения 27 28 квадрата намери ми юзер да се е оплакъл от мен или него а цената ако си мераклия ще ти оредя термокллима д ати го даде на цената на фуйитсуто което ти презентира и ЩЕ стигне за него
Този климатик за това помещение никога няма да ти изкара този коп защото при минусовите ще работи постоянно на мах.,
а колко му се съкращава живота при този начин на работа?
Явно при 100-те V-та се работи на много големи надценки?Това обеснява много неща.
Колко са 28м2 север,има няма ако запали две свещички ще се топлиЦитат:
:) Така, така!?
Май започнахме да говорим на един и същ език относно: м2, номинали и СОР-ове.
За това ставаше дума, но май доста хора са ме разбирали погрешно.
заглавието на темата все още не е '' мойто е най добро'' ти печелиш хората да си решат,Цитат:
Митак Митсубишито 28ца е прекрасна машина но е малко слабичка за 28 квадрата .. машина на 100 волта с номинално топлоотдаване към 5 кв и височък КОП е много пари клони към 2500 лв .. а за Фуджитсуто - имам едно подобно ,12 ЛСС и тая машина може да не е с много висок КОП ( между другото е съизмерим с машини на 100 волта и около 5 кв топлоотдаване- там КОП се движи около 4 ) но бичи страшно с лекота отоплява стая 26 квадрата север-запад с огромно остъкление ( петоъгълник с 2 трикрили прозореца и балконска врата ) и при -15-18
12 LCC има само един недостатък-че вече почти не се намира.Но LD-то е със същите мощности и е по тихо.Цитат:
Митак Митсубишито 28ца е прекрасна машина но е малко слабичка за 28 квадрата .. машина на 100 волта с номинално топлоотдаване към 5 кв и височък КОП е много пари клони към 2500 лв .. а за Фуджитсуто - имам едно подобно ,12 ЛСС и тая машина може да не е с много висок КОП ( между другото е съизмерим с машини на 100 волта и около 5 кв топлоотдаване- там КОП се движи около 4 ) но бичи страшно с лекота отоплява стая 26 квадрата север-запад с огромно остъкление ( петоъгълник с 2 трикрили прозореца и балконска врата ) и при -15-18
прав си моят проблем в поста е че гледам на цените не като клиент а ти знаеш като какъв ,иначе за обикновен данакоплатец номинал 5 киловата на ДСинвертор о коп над 4 си бяга на 2700 2800, това ми напомня за думат ацена качество ,по - важното е да се вреди и самият клиент за да доуточно как точно се е топлило това помещение до сега , и малко повече инфо .повече от убеден съм в това мицубиши , фуджитсуто е дост апо-шумно не го прескачайте този момент, ище стан епосле как да сън или печките от гардеробаЦитат:
Първоначално публикувано от Alexi
Тоя форум се превърна в реклама на продавачите на 100 волтови климатици/ нови и втора употреба/.
Чудя се дали повече хора прочетоха следното:
Цитат на "leovo":"Вчера ми монтираха "Toshiba RAS 2218AD". Пуснах изключена машинка през амперметър, показва близо 0,2А, ако не греша - 40W"
Цитат на "valen1":"Консумация 0,2 ампера, умножено по измереното в момента напрежение, например 220 V = 44 W. От тази стойност, само до 2 W са на самия климатик, остатъка от стойността е консумацията на трансформатора.
Това са към 4 лева месечно само за загубите на празен ход + поне още толкова за загуби под товар и ето ти 8 лв месечно .при една средна консумация зимата от 35 лв. 8 лв са 20 процента загуби в трансформатора .къде отива тогава големия КОП? На кино!
рекламата са самите климатици ,да си видял цитат на адрес и фирма ,и зада си доволен ще ти отстъпим присъствието в този форум за да се самоубеждаваш че си най умният сеткомец ,ние си отворихме нов форум на мародерците и обирджий измамници от японските затвори , да живее китай и бързоварите от 220 волта ей затва му се обива мерака на човек да ви помага зарад ей такива '' изказвния стил битов семеен скандал ''Цитат:
Първоначално публикувано от dan66
Има ли разлика между fujitsu general ash 12ub и fuji electric rs-12uс.По външен вид вътрешните тела са едни и същи.Как стоят нещата с външните и с компресорите.Благодаря.Кое е по добро.
Ето оттук си свали сервизните ръководства и ги сравни/fujitsu ,general и fuji е едно и също/:Цитат:
Първоначално публикувано от plamen gurov
http://www.jac.ru/general/docs/rac-p.../0309G2373.pdf
http://www.jac.ru/general/docs/rac-p.../0304G2257.pdf
Благодаря ти.На general му искат 200 лева повече и твърдят упорито че е правен в Япония.Дали се правят в един завод?
можеш да прочетеш повече в тази тема:Цитат:
Първоначално публикувано от plamen gurov
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,33657.0.html
Цитат:
Първоначално публикувано от Zipposs
Градър е София, централната част.Цитат:
Благодаря, за всички компетентни съвети. Очевидно модели на Mitsubishi за моята кубатура няма подходящи (или са по-слаби или по-мощни). Ще разгледам и офертите на Fuji, може би Daikin и Toshiba също с мощност около 4,5-5.