разгледай Chofu мисля,че го има в каталога на Екоматик,аз лично имам такъв от година, 12-ца с COP 4,16 i EER 3,41
Преглед за печат
разгледай Chofu мисля,че го има в каталога на Екоматик,аз лично имам такъв от година, 12-ца с COP 4,16 i EER 3,41
За Шарп - Интер сервиз Узунови.
Избирай между първите два. Аз бях точно пред същия избор и взех MHI. Мога да потвърдя за тихата му работа, имам 25-ца същия модел.Цитат:
Първоначално публикувано от alexx
Здравейте :)
Много писане, много нещо...
Искам и аз да задам моя си въпрос:
Помещението ми е около 35куб.м., югозападно изложение, тухла с изолация и добра дограма, спалня е.
Трябва ми добър климатик (японски, инверторен, предполагам), който да включва следните опции:
1) възможно най-нисък шум (и на външното тяло)
2) Всякакви видове филтри, включително антибактериален и антиалергичен, може би и йонизатор да има...
3) Има ли възможност да вкарва свеж въздух (май четох някъде)?
4) Висок КПД, СОР...
5) Читава фирма за монтаж и поддръжка в София
Много ми рекламират Фуджитсу...
Благодаря за отговорите :ole
Всичко изискано до сега води само към СанйоЦитат:
Първоначално публикувано от brutas
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=246
един съвет ако ще спиш на него не взимай Фуджитсу или Дайкин пред Санйо или Тошиба
Да, точно, ще спя на него. Защо да не избирам Фуджитсу или Дайкин?Цитат:
Първоначално публикувано от Mmitaka
А Фуджи и Митсубиши? Те как са?
SANYO SAP-DS22T е твоят избор. Като гледам, включва всичките ти изисквания. И моите, затова и аз съм с такъв от скоро :ole.
Аз съм от София. Тази фирма Термо-клима не е софийска... Санио не съм виждал да се предлага от някоя фирма в София...Цитат:
Първоначално публикувано от Mmitaka
Това ти е най малкият проблем обмисли не кой а къде да се монтира прати ни снимка или графика на помещението в хоризонтален разрезЦитат:
Първоначално публикувано от brutas
А как стои въпросът с вкарването на свеж въздух или кислород. И има ли например опция овлажняване на въздуха, ако е много сух. Моля дайте ми и варианти с други марки.
Има ли хора, които са доволни от фирми в София. Може да ми пишете на лични съобщения. Някои фирми извършват безплатни огледи и консултации. Трябва ли да мина през това?
Благодаря!
TOSHIBA RAS 13 SKVPE DAISEIKAI
MITSUBISHI HEAVY SRK / SRC 35 ZGX-S
TOYOTOMI TAG - A13HWI
тъй като не намерих кой знае каква информация за TOYOTOMI TAG - A13HWI ако има някой с лични наблюдения да сподели, както и за другите 2 модела
Fujitsu беше вариант но отпадна поради шум
Sanyo отпадна поради цена, както и това че ненамерих качествена фирма за София
Относно Тошибата ме притеснява шума. Някой с този модел да сподели
За Митсукошито съм почти готов
бахти простотията само се местят теми и какво нищо тука никой не гледа ..........
Аз ти отговорих още горе. Митсубишито е много тихо, имам 25-цата същия модел, предполагам с 35-цата няма да е много по-различно. Тошибата също е тиха, но това не ми е от преки впечатления.
alexx: Имам 3 броя дайсейкай - 10, 13 и 16. Супердоволен съм. Шум практически няма, само въздушната струя се чува ненатрапчиво, има и опция sleep, т.е. по-тих режим на работа и вдига клапите нагоре да не духа към пода и съответно леглото. Външното тяло на хола ми е под прозореца, но за да усетиш, че работи, трябва да застанеш пред вентилатора му. В моята класация, а и не само в моята, дайсейкай е доста напред пред mitsubishi, fujitsu, sanyo и дори daikin. Взимай Toshiba, няма да съжаляваш! :ole
Fujitsu e шумен, не става за спалня... е те тва чета от известно време насам... явно ще трябва да си демонтирам моя и да го хвърля...дааа...
Дайте критерии колко тих трябва да е един климатик
Може би думата шумен не е точна. Фуджитсу е класна марка и машините са тихи, но Саньо и Тошиба имат по-тихи модели за това са и добри за спалня. По каталог им дават 19 dB в режим за сън.