valen1, те и двата са инверторни. Просто единия май е с капилярка...
Ще погледнеш ли да потвърдиш дали е така или бъркам. Все пак е Тошиба инвертор, макар и не най-висок клас.
Преглед за печат
valen1, те и двата са инверторни. Просто единия май е с капилярка...
Ще погледнеш ли да потвърдиш дали е така или бъркам. Все пак е Тошиба инвертор, макар и не най-висок клас.
Ако, някой ми обясни на бързо какво е това капилярка, ще му бъда много благодарен!
Капилярка(капилярна тръбичка) - повечето съвременни климатици използват капилярка (въпреки, че има и друг метод) за сваляне на налягането. (Всички съвременни климатици за домашна употреба имат този компонент). Напоследък на пазара се появиха и климатици с вграден терморегулиращ вентил (ТРВ). Този елемент по принцип е доста скъп, но е значително по добър от капилярката. По високата цена на ТРВ-то, естествено повишава и крайната цена на климатика, но пък това е за сметка на много по-добра ефективност при работата.Цитат:
Първоначално публикувано от mino
http://www.silistra-auto.com/viewtop...5cee137e87bfcd
... с две думи най-често е медна тръбичка с много малък диаметър
[quote=txtotko ]
Здравейте, някой може ли да ми каже каква е разликата м/у TOSHIBA RAS 13SAV-E и TOSHIBA RAS137SAV-E.
Благодаря на всички за отговорите , дано не сам се набутал
Моля препоръчайте ми конвенционален климатик за стая 13 кв.м. тухла 1 външна стена, южен, сравнително топъл.
По данни на производителя да може да работи на -15° , да е тих.
Бюджет ~1300 лв
Fuji 07 LC е на ~ тази цена и е инверторен!
За тези пари можеш и инвертор да си вземеш,например ASYA 7LC на Fujitsu
Вижте, стаята освен че е малка е и доста топла! Мисля че инвертора ще работи по-скоро като конвенционален. Та да си дойдем на думата: Има ли конвенционален марков модел 9-ка на който производитела да указва че работи до -15* и наистина да си работи? Искам нещо марково, да е тихо и надежно. Помещението е спалня. Миналата зима температурите тук паднаха до -24* за 3 дни, а декември беше целия мъгла!
НЕ!Цитат:
Първоначално публикувано от ba4_dido
http://www.ekomatik.com/products.php...subishi&pid=60
Нещо подобно (това е просто пример)
истината е че екоматик малко послъгват....мутсубиши дават до -15 не до -20 както е на сайта за модела SRK 20 HG-S...като е обявено нещо от сорта гарантирана работоспособност до -15
Че има грешки(стойности/картинки) в сайта е вярно, но не мисля че слъгват ЕКОМАТИК умишлено(не всички грешки са в тяхна полза).
Съгласни сте че в нета всеки си пише каквото му падне в общи линии(то това е идеята на тази мрежа) и не трябва да се приема всичко за чиста монета. Положението се влошава и от факта че голяма част от информацията се взима на готово от други сайтове(копи/пейст) без да се проверява дали е вярна ... така че имайте едно наум като сърфирате.
като препоръка при таван 1300лв мога да препоръчам HITACHI RAS/RAC-E10H2 1000лв в техномаркета с cop 4,4 или midea MSG - 12HRDN1 dc inverter за 950лв (все пак е 12ска) cop 3,3
Макар че от тези хитачита отзивите не са само добри.
Хитачито е с КОП около 3.8
Здравейте на всички! Аз съм нов във форума, но се радвам че има толкова много информация за климатиците.
Имам един въпрос: Вчера си купих за вилата климатик Panasonic CS/CU-RE18GHE, монтираха го и работи перфектно. Нагласих му таймера да се включи и изключи докато бях там и всичко е ок, но след като се изключи престана да действа таймера. Трябва ми да се включва всеки ден по това време.Та въпроса ми е как да го наглася за да може да се включва и изключва без да има през седмицата човек там. Благодаря Ви!