Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time
Мисля до есента да съм се нанесъл и първата зима да мина с климатик втора ръка, да не влагам средства за нов.. пак после ще му мисля. Не изключвам локално парно на дърва като вариант ,но всичко предстои на малко по-късен етап. Благодаря за отговорите,ще следя темата.
Това с дървата не е много по-икономично от качествен японец-втора употреба. Отделно риска от пожар и хамалогията с чистене, цепене, прибиране на дървата и прочие операции, характерни за миналият век.
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
1 Прикачен файл(ове)
re: Колко ми харчи климатикът - Real Time
Днес обърнах малкия тошо (Toshiba ras221sdr) на студено и ме впечатли .зададени 23.5 градуса вън 30 .изфорсира се до 540 вата след 40 мин падна на 96 вата и си крета .
Прикачен файл 20001
Свиквай, скоро вече няма да ти прави впечатление. При нипонките е така!
Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Отговор: Re: Колко ми харчи климатика - Real Time
Цитат:
Първоначално публикувано от
nanizealot
Днес обърнах малкия тошо (Toshiba ras221sdr) на студено и ме впечатли .зададени 23.5 градуса вън 30 .изфорсира се до 540 вата след 40 мин падна на 96 вата и си крета .
На топло не си ли го виждал? Би трябвало, ако го оставиш да работи да падне още малко. Освен, ако не му идва голямо помещението или са ти големи топлозагубите.
Цитат:
KI_YOOU
Свиквай, скоро вече няма да ти прави впечатление. При нипонките е така!
Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Кой модел Niponki?
Коментара ми беше отправен към японските климатици колега.
Re: Отговор: Re: Колко ми харчи климатика - Real Time
Цитат:
SPSt
На топло не си ли го виждал? Би трябвало, ако го оставиш да работи да падне още малко. Освен, ако не му идва голямо помещението или са ти големи топлозагубите.
На топло съм го виждал към 106 в 15 квадрата спалня е много добре изолиран, навсякъде с вата и кнауф, къща с външна изолация. Вчера го наблюдавах под 90 вата минава на он/ офф.
Моят PDR на топло, при положителни външни температури си пада до минимума от 45W /без трафа/ и си работи така. На охлаждане имам съвсем бегли наблюдения от вчера. Падна до 75W и си работеше там. Външна 31-32 гр. Настроен на 24 вътрешна.
1 Прикачен файл(ове)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=20267&stc=1
Ето и една съвсем "прясна" снимка. Външна температура 34-35 градуса, вътрешна-26. Климатика е включен в 12,45 ч., а снимката е направена около 15,45. И за да съм честен, през деня не работи само на тази мощност, а вдига за известно време до към 270 W и после постепенно пак пада. През нощта /като падне външната температура/ се кротва и си работи на минимум.
1 Прикачен файл(ове)
Тук има вече налични измерители на мощност, с големият дисплей. Ако някой иска да се втелясва зимата:).....или пък да се похвали:).....
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=20638&stc=1
feikot, това в горният пост, да си гледаш ватовете и да видиш как климатика ти не харчи ток, а само го мирише...:)
Консумация на Fujitsu S22T NOCRIA за 15 дни настроен постоянно на 22 гр. За 15 дни 49.5 kw/h или по 3.3 kw на ден или 137 вата на час. :Drinks:
http://www.img-share.eu/f/images/319...wMGa_thumb.jpg
Урурото не мож го би. За 15 дни изключен 0 kw/h или 0 вата на час:Drinks: