Отговор: Колко ми харчи климатика - Real Time
Rafa,тоя Панасоник като станеш по него усеща ли се полъх ? Намирам го на брутална цена,страх ме е само че е наблъскан с много електроника и сензори,а електрониката не им е сила на Панасониците.Четиригодишен труп на скъп Пансоник отлежава в склада на мой приятел.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Genadi80
За 5 часа работа комсумацията по 1 кв/ч за всяка машина!
Сега засякох моята Тошиба и след 1 ч. ще ти пиша колко е изконсумирал. В момента консумацията с трафа е 0, 068 kWh.
Цитат:
Rafailiev
Не бяха ли точно тошибите с най-ниските минимуми?
Какъв е проблема като работи ОНН-ОФФ .
За мен е важно да работи незабележимо.
Чесно казано от днес имам скромни наблюдения над Панасоника и мога да кажа ,че за сега е по-тих от Даисекай 8 .
На всяко тръгване форсира турбината на вътрешното. До към 3-та степен някъде за около 30секунди и после утихва. И преди да тръгне турбината докато загрява топлообменика припуква. Та за това са ми все в главата минимуми, ватметри др. щуротий.:)
- - - - - - - - - -
В подписа, пускане на клапа, набиране на.../и аз не знам на какво но се чува/, издухване на турбината.
- - - - - - - - - -
А "ху"-то е като мине в офф и вдигне клапата има пак едно кратко форсиране са секунда две.
Цитат:
milanov
На всяко тръгване форсира турбината на вътрешното. До към 3-та степен някъде за около 30секунди и после утихва. И преди да тръгне турбината докато загрява топлообменика припуква. Та за това са ми все в главата минимуми, ватметри др. щуротий.:)
- - - - - - - - - -
В подписа, пускане на клапа, набиране на.../и аз не знам на какво но се чува/, издухване на турбината.
- - - - - - - - - -
А "ху"-то е като мине в офф и вдигне клапата има пак едно кратко форсиране са секунда две.
Колкото и да следим минимуми,ватметри накрая ЧЕЗ и ЕВН ни го набутват.
При мен засичат на 4-то число и сам нулирал ватметрите и ни а двете машини ,и на 4-ти другия месец ще видим какво са изгорили като пари.
В целият апартамент топло и комфортно.
Цитат:
ponyasd
Rafa,тоя Панасоник като станеш по него усеща ли се полъх ? Намирам го на брутална цена,страх ме е само че е наблъскан с много електроника и сензори,а електрониката не им е сила на Панасониците.Четиригодишен труп на скъп Пансоник отлежава в склада на мой приятел.
Работи само на тих режим духа на около 30-40 см от тялото и за момента струята е топла.
Като влиза в онн офф е незабележим даже не съм го хващал да си дига клапите
Щракам си ватметъра на климатика и какво да видя - показва над 250 волта.:scared: Мултицета показа 252 волта.
Забелязвам, че при това напрежение всички уреди, климатик, компютър, хладилници, телевизори, тостери... работят супер.:thumbup
Дано не го намалят от енергото.
Цитат:
Jack Krauser
Щракам си ватметъра на климатика и какво да видя - показва над 250 волта.:scared: Мултицета показа 252 волта.
Забелязвам, че при това напрежение всички уреди, климатик, компютър, хладилници, телевизори, тостери... работят супер.:thumbup
Да не би да ви е близо трафопоста за да имаш такъв волтаж?
Цитат:
Jack Krauser
Това става автоматично с едни уреди наречени Автоматичен Регулатор на Напрежението. Настройват се да поддържат определени граници на напрежение на страна СрН на трансформаторите в подстанциите. Никой от "Енергото" не си играе да го сваля и вдига. 250 V в контакта са много и няма да ги задържи много време.
Цитат:
Jack Krauser
Това в София ли е? Постни копие на сметката в края на месеца.:BigGrin
Цитат:
SPSt
Сега засякох моята Тошиба и след 1 ч. ще ти пиша колко е изконсумирал. В момента консумацията с трафа е 0, 068 kWh.
Показание на енергийния монитор/китайски от Щайнбергер/
19ч42м - 15,22 kWh
20ч42м - 15,29kWh
Разлика - 0, 07kWh
Помещението е темперирано, климатикът е работил 25ч36м. Външна температура 8 0С, вътрешна-23 0С.
През този час моментната консумация не мръдна от 68 Wh.
Моля тези на които климатиците им само миришат тока и не харчат да се въздържат.:)
:Drinks:
Цитат:
milanov
Моля тези на които климатиците им само миришат тока и не харчат да се въздържат.:)
НАЗДРАВЕ!
Цитат:
milanov
Аз за това спрях да гледам уреда и спрях да коментирам разхода.:p
Цитат:
milanov
Щооо? Да не би и тази тема да е само за "истински законни" климатици? :lol::Drinks: