Отговор: Колко ми харчи климатикът - Real Time
Цитат:
Първоначално публикувано от
PPP1
И в каква стая се намира климатика. Ако е около и над 20 кв никога няма да ти работи на 100 вата по горе съм го написал ако ще и копа да се запазва до −273,15градуса. Грубите сметки съм ги написал по горе може да ги прочетеш.
Много си категоричен и не знам как си със сметките, ама са криви. Как разбра, че няма да работи никога на 100W? Моят климатик при определени условия може и е работил много дълго време на 45 и 50 W. Помещението е с размери 6.40х3.20х2.74. Снимки и измервания съм пускал бол във форума. Потърси ги! Със здраве!
PS: Колко такива машини си виждал и знаеш как работят?
Помещението е 22м2 хол и 8 м2 коридор.Апартамент в панелен блок ет2
Цитат:
bobovo
Rafailiev
Покажи ми аналог на този модел,на цена 1200лв.с монтаж и те признавам.Вътрешно тяло 14кг.За екстри да не изброявам.
Машината е MITSUBISHI ZW280
Cop 5.71
Произход:*Япония
Охладителна мощност:*2.8(0.6-4.2) kW
Отоплителна мощност:*3.6(0.6-7.7) kW
Консумация (охлаждане):*525(90-950) W
Консумация (отопление):*630(90-1980) W
Не го приемай като заяждане ,но машината е на светлинни години от европейските си събратя ,а е набор 2010 год.
Изобщо не го приемам за заяждане .
Има и цената е около 3000-4000 лв за евро модел . Уруру и нокрия Х 9 ки се сещам за момента.
Отделно ако не бройм екстрите с номинал 4 и максимал над 6 има машини за около 1700 лв . Това за нови .
Отделно Машините които показвате с завишени максимуми са примерно 9ки на модела .
Ако погднете същите модели само ,че 12 -14 итн ще се види следното.
МАКСИМУМИТЕ СА СЪЩИТЕ САМО НОМИНАЛА Е ВДИГНАТ .
Пример за това е и уруру и нокрията.
Ползват едни и същи тела само софта е различен .
Пак казвам аз съм навит да дам за нов Японски примерно уруру 25 ца е около 2500-2700 лв .
След 8 години да го продам за 1200 лв . Аз няма да го ползвам ,но имам офиси , апартаменти итн които давам под наем и с радост на всеки 8 години ще сменям климите с нови за 1500 лв доплащане .
А вие може да ги ползвате още 10 години .
Ех, ако можех да стопля дневната с 50-100 вата, бих запалил няколко свещи, бутилка хубаво вино и климатика ще го ползвам само за охлаждане:Drinks:
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
SPSt
Много си категоричен и не знам как си със сметките, ама са криви. Как разбра, че няма да работи никога на 100W? Моят климатик при определени условия може и е работил много дълго време на 45 и 50 W. Помещението е с размери 6.40х3.20х2.74. Снимки и измервания съм пускал бол във форума. Потърси ги! Със здраве!
PS: Колко такива машини си виждал и знаеш как работят?
Типично българска логика ами аз примерно не съм ходил и не съм виждал Русе трябва ли да твърдя че града не съществува и живия в матрицата примерно. Климатика ти ще работи на 45-50 вата ако на вън е 21 през лятото или пролетта а ти си му задал 21.5 примерно. Аз имам опит в изграждането на парни инсталации и то чисто непрофесионално защото се стремя да предпазя приятелите ми от подобни майстори и хора с такава бих казал романтична настройка за живота които на всичкото от горе искат и пари. Та сметките които съм описал се доближават много до обективната реалност щото съм наблюдавал и произведенията ми как работят. Снимката нищо не означава аз мога да ти пратя снимка как примерно моя климатик черпи енергия от вакуума и излишната я продавам на ИВН/щото те са ми доставчик/. Едно време като бях млад се занимавах доста професионално с фотошоп на тази снимка ще повярваш ли/скоро се рових в компа и си намерих някои стари фотошоп шеги/
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=29327&stc=1
Цитат:
stainway
Ех, ако можех да стопля дневната с 50-100 вата, бих запалил няколко свещи, бутилка хубаво вино и климатика ще го ползвам само за охлаждане:Drinks:
Ами покани ме на гости - аз отдавам 100W:-memnon.
п.с. Сега се сещам за едно ходене на гости - преди 7-8г.
София , 20-22 декември, вън валеше сняг.Някъде -2-3С по спомен.
Влизам в хола 35-45кв. на око(малко по-малък от моя 50кв).
Поглежам има тръби за климатик, но климатик още няма.
В хола приятно топло, даже пода не беше студен(ламинат).
Поглеждам и радиатора на парното - на 0!
Питам сега ли спря парното - моя приятел вика “а, под -10С го пускам.”
Но цялата сграда нова кооперация беше с много добра изолация и ТЕЦ.
Ха де...:)
Цитат:
ccankov73
Ти отдаваш 100W, ама кажи колко вино/ракия харчиш, че да ти сметнем COP-а. :-memnon
:Drinks:
Цитат:
ccankov73
Заповядай, но ще ни трябват още около 40 човека с по 100W :-memnon
Цитат:
PPP1
И в каква стая се намира климатика. Ако е около и над 20 кв никога няма да ти работи на 100 вата по горе съм го написал ако ще и копа да се запазва до −273,15градуса. Грубите сметки съм ги написал по горе може да ги прочетеш.
Това ти си го написал, не аз! 21 градуса не е никога, а и не е вярно. Спирам дотук, защото ми омръзна на всеки нов специалист да обяснявам, че "има такова животно". Има поне 3 други теми в които хора с подобни машини са споделяли и ако те интересува можеш да се запознаеш с работата им.
PS: Всъщност и никой не те кара да вярваш. Приеми го за фотошоп и си свиркай.
Цитат:
zxc0
Ти отдаваш 100W, ама кажи колко вино/ракия харчиш, че да ти сметнем COP-а. :-memnon
:Drinks:
А за COP-a се иска яко "духане", в турбо режим ги мерят:-memnon
Цитат:
stainway
А за COP-a се иска яко "духане", в турбо режим ги мерят:-memnon
Ама той не е казал, че сам ще дойде... ;)
То освен автобус, май и автоцистерна ще трябва:)).
stainway карай на климатика, че после по новините ще ни дават:lol:.
Защо ти е цистерна -да не смяташ да дефростваш :lol:
Е, пиенето ще е от нас(40сетте):lol:.
Шегите на страна, но ако всеки започне да потребява много малко електричество, газ, горива....държавата ще фалира.
Тука се притесняват ако през януари не стане достатъчно студено, защото държавата губи много от акцизи и се объркват сметките, което накрая пак се връща върху потребителя под формата на нови данъци и ставки. Парите трябва да се въртят ,иначе мизерията е гарантирана.
Така че според мен не трябва да се прекалява с пестенето и ватметрите -най-важното е на всеки да му е топло и комфортно през следващите месеци:Drinks: