Отговор: Колко ми харчи климатикът - Real Time
Не зная от колко години си в Холандия, но едно е сигурно-мисленето ти вече не е българско. Което е хубаво, много хубаво. Както е казал оня с голямата брада: "Битието определя съзнанието!"
Цитат:
Първоначално публикувано от
Jack Krauser
Офтопик
Пожелавам ти, когато Боко тиквата и калинките му бъдат свалени от власт и системата на управление в България бъде сменена с швейцарския модел за пряка демокрация чрез референдуми, всички българи да имат доходи, пенсии и стандарт, с които да си позволят чисто нови японски климатици последен модел, а не да се радват и да превъзнасят десет годишнии изхвърлени трошки...
Джак , не ми пожелавай, аз си имам. Пожелай на себе си и другите неверници.[emoji41]
Изпратено от моят MI 6 с помощта на Tapatalk
Мм.. даа, като му гледам подписа на ivan74,
почвам да се чудя, как като уважаван и разбиращ
професионалист се е “набутал сам” с две от толкова недолюбваните Тошиби,
че и едната е от “дръпнатите”.:))
Цитат:
Rafailiev
Изобщо не го приемам за заяждане .
Има и цената е около 3000-4000 лв за евро модел . Уруру и нокрия Х 9 ки се сещам за момента.
Отделно ако не бройм екстрите с номинал 4 и максимал над 6 има машини за около 1700 лв . Това за нови .
Отделно Машините които показвате с завишени максимуми са примерно 9ки на модела .
Ако погднете същите модели само ,че 12 -14 итн ще се види следното.
МАКСИМУМИТЕ СА СЪЩИТЕ САМО НОМИНАЛА Е ВДИГНАТ .
Пример за това е и уруру и нокрията.
Ползват едни и същи тела само софта е различен .
Пак казвам аз съм навит да дам за нов Японски примерно уруру 25 ца е около 2500-2700 лв .
След 8 години да го продам за 1200 лв . Аз няма да го ползвам ,но имам офиси , апартаменти итн които давам под наем и с радост на всеки 8 години ще сменям климите с нови за 1500 лв доплащане .
А вие може да ги ползвате още 10 години .
Господин "богаташ", от както ти чета постовете, ми се набива на очи, надменното отношение, към останалите пишещи във форума. Честно казано, ти не познаваш никой от тях, не знаеш местоработата и благосъстоянието им. На всички твои офиси и апартаменти под наем, не си снимал нито една климатична система, от описаните в темите.
Честно казано, скоро ще спра да ти чета постовете, като на един друг пловдивчанин.[emoji41]
Цитат:
ivan74
Господин "богаташ", от както ти чета постовете, ми се набива на очи, надменното отношение, към останалите пишещи във форума. Честно казано, ти не познаваш никой от тях, не знаеш местоработата и благосъстоянието им. На всички твои офиси и апартаменти под наем, не си снимал нито една климатична система, от описаните в темите.
Честно казано, скоро ще спра да ти чета постовете, като на един друг пловдивчанин.[emoji41]
Дали съм богаташ или не в случая не мисля ,че е от значение.
Никога съм нямал за цел да съм надменен !Ако така съм бил разбран се извинявам.
Не мисля ,че трябва да се доказвам и то във форума.
Никога не ме е интересувало благосъстоянието на хората във форума . Тук реално повечето сме някакви никове и буквички.
Щом те дразня си свободен да ме игнорираш .
Цитат:
zxc0
Ти отдаваш 100W, ама кажи колко вино/ракия харчиш, че да ти сметнем COP-а. :-memnon
:Drinks:
Ако си съберем консумацията ,то може да вдигнем копа до 10.Моментата при мен е 2 по 100.:Drinks:
При употреба на алкохол се получава периферна вазодилатация - разширяват се съдовете в кожата,
което води до повишено топлоотдаване от тялото.
Та все пак сме си “инвертори” зависещи от консумацията:).
:offtopic:То всичко хубаво с топлоотдаването ,но кой ще бъде вентилатора :) Ах разбира се- пускам климатика на вентилатор и мерим комсумация от 10 вата :thumbsup:
Цитат:
ccankov73
При употреба на алкохол се получава периферна вазодилатация - разширяват се съдовете в кожата,
което води до повишено топлоотдаване от тялото.
Та все пак сме си “инвертори” зависещи от консумацията:).
Ключът, както и при много други вещества е в количеството и дозата.
Цитат:
stainway
:offtopic:То всичко хубаво с топлоотдаването ,но кой ще бъде вентилатора :) Ах разбира се- пускам климатика на вентилатор и мерим комсумация от 10 вата :thumbsup:
Що ще мъчиш добичето на вентилатор .
Щом има ядене и пиене все ще се стигне и до момента с обдухването :thumbsup:
Обещах да направя клип с моментната консумация на Gree Fairy 12
https://www.youtube.com/watch?v=srOD...ature=youtu.be
При тези показания се замислям дали да не го сменя при първа възможност.
Тази вечер като го пуснах в стаята беше 3 градуса, като за два часа работа покачи на 16 и изгори 2,5 киловата ток.
Цитат:
dodo2000
Това не е добре,при задание от 20 градуса.Той бачка на масимална мощност.
Мойте две Хитачита са на задание 26 градуса и си бачкат на 430 и 450 вата.
Ако климатика е токущо пуснат се радвайте че развърта.
Ако помещението е темперирано и климатика е работил поне 24ч. преди снимамето на клипа , Мисля че имате основание да си потърсите гаранционното обслужване.
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Теоретично не би трябвало да може да се "развърта" над 1500 вата. По-добре да го погледне специалист .
Цитат:
Mig82
Ако климатика е токущо пуснат се радвайте че развърта.
Ако помещението е темперирано и климатика е работил поне 24ч. преди снимамето на клипа , Мисля че имате основание да си потърсите гаранционното обслужване.
Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk
Климатика наистина беше пуснат малко преди да запиша клипа. Външната температура също беше 3 градуса, изходящ въздух 46. Чудя се тази консумация на моменти дали не е заради външния нагревател/нагреватели? Някъде четох, че имало нагревател и на компресора. Та ако е така тези нагреватели дърпат и те някакъв ток. Утре след доста уговорки чакам да дойдат от фирмата да ми сменят предния панел на вътрешното тяло, че при монтажа са го пукнали. Ако трябва да предявя и някаква рекламация то какво трябва да кажа при условие, че климатика духа горещ въздух и видимо работи?